rapciuch Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Ostatnio radziłem się tutaj na forum i ostatecznie po waszych poradach wyszedł mi taki zestaw. Płyta główna: Gigabyte GA-EP31-DS3L - 197 zł Procesor: Intel Core Duo E5200 2.50 GHz BOX - 283 zł Pamięci: A-Data DDR2 2x1024MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 BOX - 102 zł Grafika: MSI GeForce 9600 GT OC 512MB DDR3 v801 PCI-E BOX - 336 zł Dysk: WD Caviar SE WD1600AAJS (160GB, 8MB, SATA/300) - 126 zł Napęd: Samsung DVD+/-RW SH-S223F/BEBN czarny OEM - 82 zł Zasilacz: Modecom MC-350 350W - 104 zł Obudowa: Cooler Master Elite 331 czarno-srebrna 129 zł Był to zestaw dla mojego kuzyna i mój kumpel miał mu to złożyć - jako iż ja jestem na uczelni i nie mam takiej możliwości. Oto wiadomość jaką dostałem przed chwilą na gg od kolegi: 1. Nie ma drugiego zasilania na sata, są molexy same i tylko jeden na sata. 2. Ale to jest mały pikuś - po pierwsze to ten zasilacz jest za mały, jakiś taki nietypowy tylko na jedną śrubkę go można przykręcic do tej obudowy i nie ma 6 pinów żeby zasilić kartę graficzną. Jak rozwiązać te problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Ten zasilacz MA wtyczkę 6 pinową dla karty graficznej na 100%. Mam go i wiem co mówię. Ma czarną końcówkę. I jak rozumiesz słowa: "za mały"?? Jest normalnych rozmiarów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 mam wersję 400 watową i mam 2 końcówki sATA i złącze 6 pianowe pod grafikę. Pewnie kupili nie ten zasilacz ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapciuch Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Wersja 400W różni się od 350W. Rzeczywiście z opisu wynika, że ma to złącze do karty graficznej: 1 x uniwersalne złącze 20/24-pin do zasilania płyt głównych 1 x złącze do zasilania kart graficznych PCI Express 1 x złącze zasilania SATA (Serial-ATA) 4 x złącze zasilania ATA Molex 4pin Więc nie wiem czy kumpel przeoczył wtyczkę czy jak ;o Mówił, że na szybko składał przed zajęciami, to możliwe :D W sumie rozglądnąłem się i widzę, że nie ma problemu z przejściówką z molexa na zasilanie SATA. A co do tego, że jest za mały to kumpel mi mówi, że zostaje dziura z tyłu obudowy jak się go zainstaluje :/ Obudowa to: Cooler Master Elite 331. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Mam CoolerMastera Elite 331 i Huntkeya HK 350Ap który jest 20cm dłuższy (reszta te same wymiary) niż modecom MC 350 ATX i mieści się bez problemu więc nie wiem jak twój kolega montował ten zasilacz że zostaje dziura z tyłu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapciuch Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) Mam CoolerMastera Elite 331 i Huntkeya HK 350Ap który jest 20cm dłuższy (reszta te same wymiary) niż modecom MC 350 ATX i mieści się bez problemu więc nie wiem jak twój kolega montował ten zasilacz że zostaje dziura z tyłu :wink:Możesz dokładnie mi opisać co to znaczy dłuższy? W którą stronę? :D W dół, w bok czy w stronę przedniego panelu? Edytowane 21 Listopada 2008 przez rapciuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Mam CoolerMastera Elite 331 i Huntkeya HK 350Ap który jest 20cm dłuższy (reszta te same wymiary) niż modecom MC 350 ATX i mieści się bez problemu więc nie wiem jak twój kolega montował ten zasilacz że zostaje dziura z tyłu :wink:Z opisu wynika że włożył zasilacz "do góry nogami" Teoretycznie możliwe jest że obudowa ma za bogate wyposażenie i zamontowaną płytkę do zasilacza serwerowego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapciuch Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) Z opisu wynika że włożył zasilacz "do góry nogami" Powiedzcie mi w takim razie w którą stronę ma być wiatrak obrócony, to mu przekażę (pytanie do posiadaczy owego zasilacza - dokładnie 3151603[/snapback] Teoretycznie możliwe jest że obudowa ma za bogate wyposażenie i zamontowaną płytkę do zasilacza serwerowego :) Znów pytanie do posiadaczy owej obudowy - Ma takie wyposażenie? :D Edytowane 21 Listopada 2008 przez rapciuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Zasilacz ma być wiatrakiem w dół obudowy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapciuch Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) Powiedzcie mi jeszcze jedno - bo kumpel mówi, że była w zestawie z zasilaczem w pudełku jednak przejściówka, tylko nie jest pewny jak ją podłączyć :] Bo z 1 strony są 2 takie białe wtyczki do podłączenia molexów a z drugiej 1 wtyczka taka jak do karty. Ma podłączyć ją do 2 molexów? Czy gdzie? I jeżeli to trzeba podłączyć do molexów to jest różnica czy do 2 na jednym kablu czy do 2 na różnych kablach? Edytowane 21 Listopada 2008 przez rapciuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 mam cme 331 i mc-350 i wszystko jest ok, co do saty, kup sobie przejściówkę molex>sata za pare zł i po kłopocie ... zasilacz ma pci-e, tak więc nie rozumiem o co jemu chodzi z tą przejściówką. tak, do 2 molex'ów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Taka rada na przyszłość- nie dawaj ciemnym kumplom kompów do składania bo żenua jeśli chodzi o jego problemy.... Już się boję jakie miał by problemy przy kręceniu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapciuch Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) No i wszystko się wyjaśniło. Sklep agito.pl popełnił błąd i przysłał zasilacz Modecom MC-S350 - czyli do obudowy Micro ATX. Co za ludzie :/ Edytowane 22 Listopada 2008 przez rapciuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapciuch Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 (edytowane) Jak myślicie nie będzie problemu z wymianą? Wymienią mi to w agito.pl jak zadzwonię? Bo mój kuzyn to odbierał a on nie za bardzo zna się na sprzęcie, to jak widział Modecoma 350 to już myślał, że jest OK i kurierowi nie zgłaszał tego :// Jak ewentualnie prowadzić rozmowę, żeby zwiększyć szansę wymiany? Edytowane 22 Listopada 2008 przez rapciuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Zadzwoń i powiedz co się stało, myslę że powinni wymienić, ale z drugiej strony, to powinno być to zgłoszony przy odbiorze paczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...