Skocz do zawartości

Monitor 800-900zl  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktory monitor lepszy?

• Samsung T220
      7
    • LG L227WT
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie nad monitorem... na placu boju zostaly te dwa.

co to za porównanie wogóle? Konkurentem dla Samsung T220 jest W2252TQ,

model L227WT jest klasę wyżej, ma szeroki gamut WCG, Samsung serii T wogóle tego nie mają więc cieżko je porównać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze to nie wiedzialem, ze ze taka przepasc dzieli te monitory, roznia sie tylko 100zl a ten LG jest az tak lepszy? Moze cos innego takiego dobrego znajdzie sie w tym przedziale cenowym? Jesli chodzi o monitory to moja wiedza zatrzymala sie na czasach flatrona 775ft.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze to nie wiedzialem, ze ze taka przepasc dzieli te monitory, roznia sie tylko 100zl a ten LG jest az tak lepszy? Moze cos innego takiego dobrego znajdzie sie w tym przedziale cenowym? Jesli chodzi o monitory to moja wiedza zatrzymala sie na czasach flatrona 775ft.

Kolega nieco przesadził z tym określeniem ze to monitory z innej półki. LG chwali się że korzysta z technologii Wide Color Gamut, co jest kolejnym marketingowym bełkotem. To że monitor korzysta ze świetlówek WCG nie oznacza automatycznie że ma lepsze kolory niż inny monitor na matrycy TN. Oba monitory są porównywalne i najlepiej jak byś zobaczył oba w akcji i sam ocenił, bo jednemu pasuje jak biją po oczach przejaskrawione kolory, co jest w sumie przy monitorach na matrycach TN nagminne, a drugi woli barwy bardziej stonowane.

Ja przy każdorazowym kupnie monitora staram się, poza przewertowaniem opinii użytkowników i testów, popatrzeć na monitor na żywo.

Edytowane przez dextor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega nieco przesadził z tym określeniem ze to monitory z innej półki. LG chwali się że korzysta z technologii Wide Color Gamut, co jest kolejnym marketingowym bełkotem. To że monitor korzysta ze świetlówek WCG nie oznacza automatycznie że ma lepsze kolory niż inny monitor na matrycy TN. Oba monitory są porównywalne i najlepiej jak byś zobaczył oba w akcji i sam ocenił, bo jednemu pasuje jak biją po oczach przejaskrawione kolory, co jest w sumie przy monitorach na matrycach TN nagminne, a drugi woli barwy bardziej stonowane.

Ja przy każdorazowym kupnie monitora staram się, poza przewertowaniem opinii użytkowników i testów, popatrzeć na monitor na żywo.

Nie pisał bym tego gdybym sam nie porównywał kupując monitor, wybrałem W2252TQ (recenzja na forum) TYLKO dlatego że brakło mi kasy na 227WT bo różnica w jakości kolorów jest kolosalna.

Samsung też kiedys miał serię z szerokim gamutem z koncówką CW np. 226CW i on był by konkurentem.

Samsung T220 to jak LG W2252TQ jeśli chodzi o jakość obrazu, LG 227WT o klasę wyżej a nie żaden marketingowy bełkot.

A gdybyś patrzył na ten monitor na żywo a nie pisał tego co Ci się wydaje to byś nie napisał że kolory z WCG są przejaskrawione bo to nie taki efekt daje szeroki gamut. Przejaskrawione nienaturalne barwy (cukierkowe, bardzo się wszystkim podobają) to są na monitorach z martycą z powłoką glare, L227WT przez ten inny rodzaj podświetlenia ma barwy z innego zakresu przez co nie sa jaskrawe tylko po prostu inne jakich zwykle swietlowki nie sa w stanie wydobyc, bardziej naturalna zieleń, czerwony bardzo intensywny.

Edytowane przez akodo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytalem troche opinii + 30dniowa gwarancja na pixele robi swoje, LG zamowiony, mam nadzieje, ze bede zadowolony. Jak go dostane postaram sie porobic kilka fotek i napisac odczucia.

jest recenzja użytkownika tego monitora albo tutaj albo na konkurencyjnym portalu przeczytaj sobie, monitor jak na TN rewelacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi