Dachu Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Mam Viste 32bit z najnowszymi łatami na kompie podanym w podpisie. Po starcie systemu wszystko jest ok, ale po mniej wiecej 2 godzinach czytania www, komp dostaje taka zamule jakby mial za malo ramu (a ma pod dostakiem, bo 1GB jest wolne). Kiedy chce otworzyc partycje C albo D to trwa to kilkadziesiat sekund a czesto konczy sie zawieszeniem explorera. Otwarcie filmu albo pliku muzycznego trwa okolo 1 minuty. Oprocz tego kiedy wlaczam mp3, albo klip na youtube to dzwiek sie tnie i slychac trzaski. Im dluzej komputer jest wlaczony tym bardziej zamula. Jedynym ratunkiem jest restart, po ponownym uruchomieniu znow wszystko dziala normalnie. Temperatura proca w idlu to okolo 40 stopni, wiec o przegrzewaniu nie ma mowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 zaraz sie zleca sempy, powiedza ze kwestia optymalizacji etc... Ja na e2180@3ghz 2gb ramu i 8800gt512 oraz asus p5b tez mialem podobnie (vista prof 64x), dokupilem 1gb....jak reka odjał:) Imho te 3gb to minimum....aczykowlwiek twoje objawy sa strasznie ekstremalne (zawieszanie eksprolera), sprawdz procesy w tle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 zaraz sie zleca sempy, powiedza ze kwestia optymalizacji etc... Ja na e2180@3ghz 2gb ramu i 8800gt512 oraz asus p5b tez mialem podobnie (vista prof 64x), dokupilem 1gb....jak reka odjał:) Imho te 3gb to minimum....aczykowlwiek twoje objawy sa strasznie ekstremalne (zawieszanie eksprolera), sprawdz procesy w tle. objawy opisane przez kolege napewno nie sa spowadowane mała iloscia ramu,do takich zastosowan to nawet 1GB wystarczy,przy 2 GB powinno byc szybko i sprawnie,powodów takich zwolnien moze byc wiele np padajacy powoli dysk,pregrzewajacy sie procesor,najlepiej zaczac od formata,albo naprawy systeu z plytki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dachu Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) Komp dopiero co kupiony - nowy ze sklepu. Kiedy jest zamula to proc jest bardzo obciazaony, ale w menadzerze procesow nie widac niczego co mogloby to powodowac. | Proc jak, jak juz napisalem predzej, nie grzeje sie. SMART dysku mowi ze wszystko jest w porzadku. Edytowane 21 Listopada 2008 przez Dachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 ja miałem coś podobnego, tylko trybie awaryjnym jakoś po ludzku chodził. Skończyło się na przywracaniu sytemu i teraz jest dobrze, z tym, że u mnie winę (chyba ponosiły) źle zainstalowane sterowniki AHCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...