robmaz Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) witam, do końca roku chcę złożyć komputer, tak naprawdę brakuje mi płyty, procesora, monitora i grafiki. W zw. z tym mam do Was kilka pytań. - płytę będę brał MSI, zastanawiam się nad MSI P35 Neo2 FIR lub P45 Neo3-FR cena w zasadzie taka sama, będę używał jednej grafiki - co byście polecili, a może inną firmę - procek to E5200 do podgonienia :razz: - grafika, i tutaj geforce9800gtx+ lub radeon4850 ceny w zasadzie podobne, bo do gigabyte doszedłby jeszcze wiatrak Nie chcę wywoływać kolejnej wojny ATI czy NVIDIA, więc spytam tylko czy to dobre karty, czy szukać innych - no i monitor, mam dwa typy: LG lub samsung w pierwszym jest hdmi, niby nie jest mi potrzebne, ale kto wie co będzie za jakiś czas, może się przyda, w drugim ta czerwień <_< dziwnie jakoś wygląda, ale może się czepiam, ale za to lepszy kontrast, a może poczekać na BENQ E2200HD, chociaż chyba będzie gorszy. dzięki za odpowiedzi Edytowane 21 Listopada 2008 przez robmaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 (edytowane) Co bym wybrał: e5200 Gigabyte EP45-DS3 // Gigabyte EP45-DS3L // Gigabyte EP35-DS3L Zależenie od tego ile możesz wydać, ja raczej jestem tutaj za EP45-DS3L, bo do e5200 całkowicie powinna wystarczyć ta płytka - jest według mnie optymalnym rozwiązaniem PowerColor Radeon HD4850 PCS+ 1024MB lub ten giguś, co go wybrałeś + wiatraczek na monitorach się nie znam :> a poza tym to pytanie do innego działu Edytowane 22 Listopada 2008 przez halo?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 E5200, hd4850, mobo zależy od funduszy ile Ci zostanie z procesora i grafiki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Grafa albo ten Powercolor PCS+ albo His IceQ4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robmaz Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 największy problem będzie z płytą, co byście wybrali P35 i 6faz zasilania, czy P45 i 4 fazy. Ceny będą takie same więc może lepiej lepsze zasilanie (?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Nie będziesz stawiał CF, weź P35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...