pod000mmm Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Witam i pozdrawiam jako nowy uczestnik tego forum. Mam wielki problem z audio na hp z seri pavilon, karta dziwekowa hd realtek, z wyjsiem cyfrowym , wiec kupilem kabelek spdif, ustawilem domyslnie jako cyfrowe wyjscie, zainstalowalem ac3 filters, w winampie zaznaczylem wyjscie na realtek digital hd audio, gdy wyswietla sie menu menadzer realtek hd audio > udzadzenie aduio zaznaczony digital audio i eqyalizer pulsuje czyli jes dzwiek ale to pozatm, prosze o rade badz kontakt na gg albo skype wielkie dzieki, , aha mam viste , gg 3180548 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBishop Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 ojoj - pisz powoli bo błędów od groma :/ spokojnie - co masz podpięte do SPDIF? amplituner? spróbuj na początek puścić tam najpierw zwykły sygnał PCM i sprawdź czy gra jak nie to sprawdź czy masz odpowiednio skonfigurowany ampli zrób to i napisz czy masz dźwięk - pewnie coś nie tak masz z ustawieniamy dolby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pod000mmm Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 ojoj - pisz powoli bo błędów od groma :/ spokojnie - co masz podpięte do SPDIF? amplituner? spróbuj na początek puścić tam najpierw zwykły sygnał PCM i sprawdź czy gra jak nie to sprawdź czy masz odpowiednio skonfigurowany ampli zrób to i napisz czy masz dźwięk - pewnie coś nie tak masz z ustawieniamy dolby Wielkie przepraszam za bledy,, ale mam dyslek. wiec do tematu, ampli mam kenwooda, a z ywjscia z lapka hp pavilon cyfrowe z jack`a , ja sie komplenie nie znam na tych okesleniach z komputera, czy mozesz mi wytlumaczyc krok po kroku co robic,, ampli jest ok, iz jest w nim mase opcji i to jestem w temacie ale gorzej z ustawieniami na kompie, gdy ustawie w ampli wejscie przec chinche jest OK a gdy wtyczka spdif to cisssza.. czy moge inaczej jakos sprawdzic czy jest dzwiek z lapka bez ampli badz uzywajac chinche, ale to juz nie bedzie cyfrowe. w ac3filter jest tysiace opcji itp, i boje sie ze cos tam trzeba ustawic badz tez w menadzer relatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBishop Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Wielkie przepraszam za bledy,, ale mam dyslek. wiec do tematu, ampli mam kenwooda, a z ywjscia z lapka hp pavilon cyfrowe z jack`a , ja sie komplenie nie znam na tych okesleniach z komputera, czy mozesz mi wytlumaczyc krok po kroku co robic,, ampli jest ok, iz jest w nim mase opcji i to jestem w temacie ale gorzej z ustawieniami na kompie, gdy ustawie w ampli wejscie przec chinche jest OK a gdy wtyczka spdif to cisssza.. czy moge inaczej jakos sprawdzic czy jest dzwiek z lapka bez ampli badz uzywajac chinche, ale to juz nie bedzie cyfrowe. w ac3filter jest tysiace opcji itp, i boje sie ze cos tam trzeba ustawic badz tez w menadzer relatek nie wiem którego masz dokładnie realteka - u mnie tak: Menedżer Realtek HD Audio -> Wejście/wyjście audio koło CYFROWE jest ikonka z kluczem - klikasz i tam: częstotliwość próbkowania wyjścia - daj 44100Hz źródło wyjścia - cyfrowe źródło wyjścia audio na tym etapie SPDIF będzie aktywny teraz idziesz do zakładki Mikser szukasz SPDIF i sprawdzasz czy nie masz opcji Wycisz i głośność na max teraz otwórz np. winampa i puść jakąś muzyczkę - ampli powinno to grać jak to działa to potem pomyślimy co dalej - czy to wina ustawień ac3 czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pod000mmm Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 nie wiem którego masz dokładnie realteka - u mnie tak: Menedżer Realtek HD Audio -> Wejście/wyjście audio koło CYFROWE jest ikonka z kluczem - klikasz i tam: częstotliwość próbkowania wyjścia - daj 44100Hz źródło wyjścia - cyfrowe źródło wyjścia audio na tym etapie SPDIF będzie aktywny teraz idziesz do zakładki Mikser szukasz SPDIF i sprawdzasz czy nie masz opcji Wycisz i głośność na max teraz otwórz np. winampa i puść jakąś muzyczkę - ampli powinno to grać jak to działa to potem pomyślimy co dalej - czy to wina ustawień ac3 czy nie wiec tak wlaczylem digital audio jako domyslne, , czestotliwosc 44100, w winapie zaznaczylem ze wyjscie to digital audi hd realtek, i muza poszla, equalizer chodzil a w glosnikach nic, podsylam fotke moze cos tam trzeba pozmieniac sa tam wlasciowosci wyjscia cyfrowego, albo w ac3, tak jak na tych fotkach jestustawione to rezultat cichy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBishop Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 na pierwszy rzut oka wygląda OK (choć nie jestem pewny tego paddingu w ac3) pokombinuj jeszcze z amplitunerem np. podepnij do niego CD cyfrowo czy gra czy też cisza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pod000mmm Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 witam, niesty nic nie pomoglo, w ampli mam opcje rodzaj wejscia i jest cyfrowy, analog, i cyfr recznie, i tez nie chyba zostaje opcja cos z kabelkiem nie tak,,,, zobacze jeszcze pzdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...