grzechuk Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 kupiłem dzisiaj nagrywarke samsunga na ata (z serii sh-s2) i właśnie straciłem 2 płytki... gdy tylko program do nagrywania (zarowno ashampoo ja cdburnerxp) skonczy buforowac pliki, naped sie rozkreca i bum, nastepuje wylaczenie komputera (jakbym wyjal wtyczke...) pierwsze podajrzenie padło na zasilacz (modecom feel 3), ale sam już nie wiem... przekopiowałem kilka różnych płytek z kompaktów (dvd i cd) na dysk... nie znam sie na napedach optycznych od strony ukladu zasilania, ale czy podczas trybu nagrywania nie obciazaja one aby bardziej linii? to by wyjasnialo cala sytuacje i winnego wskazywalo na zasilacz... jakies sugestie? moze to nagrywarka jest złą, czy moze sprobowac innego programu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Napewno nie zawadzi sprawdzić na czymś lepszym niż ten prawie zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSolo Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Zasilacz. Kumpel miał podobny problem, tzn przez rok czy dwa wszystko mu elegancko śmigało, a tu nagle po włożeniu płyty do nagrywarki DVD komp się restartował. Kupiliśmy nowy napęd DVD to samo. Zmieniliśmy zasilacz na lepszy, mocniejszy i problem się rozwiązał. Mimo wszystko mógłbyś sprawdzić napęd u kolegi. Ewentualnie pożyczyć mocniejszy zasilacz i u siebie sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Miałem to samo z zasilaczem feel, działał pięknie rok czasu a potem zaczął się wyłączać przy rozkręcaniu płytki, wydawał przy tym taki syk, albo pisk, po wymianie na inny taki sam wszystko wróciło do normy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...