GTwice Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Witam Przymierzam się do kupna lapka. Szukam czegoś w granicach 1500zł, bez szaleństw, do grania mam blaszaka, ale cała reszta spadnie na nowy sprzęt. Wymagania: - procesor dwurdzeniowy - min 1GB ram-u - grafika koniecznie ATI lub nVidia, (Intele pododobno bardzo różnie radzą sobie z 3D, a próbuję się bawić trochę w programowanie pod DirectX, no i czasem jednak w coś starszego by zagrał poza domem) - no i nie integra, ale raczej coś dedykowanego - matryca 15,4" - sprzęt będzie pewnie dźwigany dosyć często, ale różnica w masie +/- 0,5 kg mi nie przeszkadza :P - możliwość bezproblemowej instalacji winxp - 1gb na viste mało, a i tak mam xp z programu msdnaa - jakości pewnie w tej cenie trudno wymagać, ale wiadomo - nie zaszkodzi Praktycznie najtańsza oferta to: Acer Aspire 5720G-1A1G16 - w dodatku wyczytuję dosyć pochlebne opinie o tym sprzęcie, jak to Acer dba o swój wizerunek. No i jak to jest dokładnie z ich gwarancją - kupuję gdzie chcę, ale w razie czego nie muszę się męczyć z jakimś sklepikiem tylko bezpośrednio z Acerem? Bo ci najmniejsi mają najlepsze ceny, ale jak miałbym z takimi załatwiać cokolwiek to by mi się odechciało Wyżej widzę dopiero HP 6735s - pewnie dużo lepsze od Acera, no ale i prawie 300zł drożej (odżałuję jeśli będzie warto) Przeczytałem o jednym dużo dobrych opinii, o drugim jeszcze więcej, ale może ktoś porównać? Więcej to już trochę za wysokie dla mnie kwoty. Jest w tej cenie jeszcze coś fajnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Lepiej wziąć http://www.allegro.pl/item487703935_laptop...8600gs_lnx.html - grafa duuuużo lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 dodatku wyczytuję dosyć pochlebne opinie o tym sprzęcieta! hahaha...chyba że w Bydgoszczy sa jakies gorsze. Acery sie czesto psuja po 4-6 miesiacach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 ta! hahaha...chyba że w Bydgoszczy sa jakies gorsze. Acery sie czesto psuja po 4-6 miesiacach. kolejny madry, masz acera ? uzywasz ? skad wiesz ze acery tak czesto sie psuja ? pracujesz w serwisie ? HUH ? :lol2: ja osobiscie mam 5720zg 8miesiecy, mam 2 acerka słabszego sporo ale tez smiga juz poł roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 (edytowane) Mam Acera i nie narzekam. Wręcz sobie chwalę. Ratował mnie już nie raz w sytuacjach kiedy tzw. "markowe" sprzęty zwyczajnie się wysypywały. Np. taki Asus po identycznym upadku co Acer poszedł na serwis. Acer nic. Asus po 3 miesiącach wożenia na pace wysypał dysk. Acer nic. Więc kiedy słyszę bajkopisarzy wróżących z fusów... no. Wracając do tematu. Tu jednak bym wybrał NTT z jakże banalnego powodu - lepsza karta graficzna. Jeśli jednak 1500 to max, to Acerek powinien być dobrym rozwiązaniem. Względnie HP 6720S. Jednak tu to albo integra, albo jakiś cienki dedyk. Dla ciekawskich. W rolach przykładów wystąpiły: Asus F3E, oraz Acer 5620Z Edytowane 24 Listopada 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTwice Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 No dobra, ostateczny wybór prawdopodobnie z: HP 6735s - minus to 1GB ram, gwarancja 1 rok przy zakupie na firmę Asus X50Z - chociaż tu jest napisane, że ma QL-62, a nie 60 - wydaje mi się że najlepszy kandydat, mylę się? NTT Corrino L696SR - na plus przemawia grafa i odbiór na miejscu, ale z kolei wyczytałem (bo to podobno Asmobile S96S) że się mocno grzeje pod klawiaturą i tylko godzina na baterii Acer jak się okazuje nigdzie niedostępny, jeśli ktoś gdzieś widział to niech się pochwali, poniżej 1500 pewnie wezmę :) Jak wygląda sprawa serwisowania HP, Asusa? Tzn o jakości już sobie poczytałem, tylko czy w obu przypadkach mam do czynienia bezpośrednio z firmami macierzystymi, czy muszę załatwiać przez sklep w którym kupiłem? Wiem że Asus ma D2D, ale czy obowiązuje on na każdy sprzedany egzemplarz x50z (jeśli w ogóle). Proszę o szybką poradę, bo kompa muszę kupić w listopadzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...