CriXu Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 (edytowane) Witam serdecznie Potrzebuje pomocy w zakupie nowego TV do konsoli PlayStation 3. Problem w tym ze jest tak duży wybór TV ze nie wiem który wybrać :/ nie chce tez aby sprzedawcy wcisnęli mi jakiś shit :) dlatego tez mam kilka pytanek... 1. Pokój w którym będzie stal TV nie jest zbyt duży, odległość siedziska od TV to coś około 3m / 3,5m - jaki duży mogę kupić TV??? ilu calowy??? 2. Następnie zastanawiam się nad tym który TV będzie lepszy pod PS3 czy lepiej wziąć plazmę czy LCD. 3. Samsunga, LG czy Toshiba - która z tych firm robi lepsze TV ? 4. TV pod PS3 ale czasem i podłącze PC-ta/LAPTOPA - ważny PC-input oraz 3x HDMI (minimum 2 wejscia HDMI) 5. Czy wazne jest aby TV mialo FullHD??? czy lepiej HD Ready ??? Myślę o TV w rozmiarach nie mniejszych jak 42" i nie więcej jak 50", ew. jakąś 40-stke w wykonaniu Sonego jeśli zaistniała by taka potrzeba. Pieniądze jakie mogę przeznaczyć na zakup TV to nie więcej jak 3500 zł. Zakupu chciałbym dokonać w UK dlatego mam tez ograniczone pole popisu i nie mogę skorzystać z ofert polskich sklepów. Znalazłem kilka ciekawych dla mnie ofert i proszę was o rade który będzie najlepszy pod PS3. 40-42" 1. Na pierwszym miejscu: Sony 40" KDL40V4000 FullHD - 3100 zl 2. Na drugim: LG 42LG5000 42" FullHD - 2900 zl 3. Sharp LC42X20E Exclusive 42" FullHD - 2650 zl 4. Philips 42PFL5603D 42" FullHD - 2950 zl 5. PANASONIC TH-42PZ8B/A 42" Plasma FullHD - 2600 zl 47 - 50" 1. LG 47LG5010 47" FullHD - 3500 zl 2. LG 50PG6010 50" Plasma - 3600 zl Który TV wybralibyście na moim miejscu??? Dodam tylko ze zalezy mi na duzym ekranie np 47" ale nie wiem czy będzie on odpowiedzi czy czasem nie za duży bądź jakiś shit! PS. Moim numerem jeden ktory prawdopodobnie kupie to bedzie PANASONIC TH-42PZ8B/A 42" Plasma FullHD - ponoc panasonic robi jedne z najlepszych matryc plazmowych, do tego jest bardzo tani oraz FullHD. Co wy o tym myslicie??? Edytowane 23 Listopada 2008 przez Szpakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 (edytowane) Oczywiście zdajesz sobie sprawę ze po ~5 godzinach gry czeka Cię dwa razy tyle przywracania matrycy do normalnego stanu(chyba że lubisz oglądać tv lub grać w grę z hudem z poprzedniej) Plazma tylko do gier - kiepski pomysł - wypalanie pikseli to naprawde ogromny minus. A gier plasma-ready(z migoczącym co jakiś czas hudem) jak na lekarstwo. Celuj raczej w lcd, bo na plazmy bez efektu pamięci raczej cię nie stać. co do reszty - odległość od tv - 50-56" byłoby optymalne. No i FullHD jak najbardziej, zawsze się przyda, a różnica w cenie już praktycznie nieistotna. Poszukaj może Samsunga 551, ma on jakieś tam algorytmy zapobiegające wypalaniu, ale chbya troszkę przekracza budżet: http://www.nokaut.pl/telewizory-plazmowe/t...s-50-a-551.html Co do pytania o firmę - Toshiba ma na ogół lepsze matryce niż Samsung i LG -ale to róznie, wspomniany bardzo dobry Samsung 551 czy Scarlettki przeczą temu przykładowi) Chyba jedyną firmą do której nikt się jeszcze długo nie zbliży jest Pioneer, reszta jest porównywalna. No i raczej każdy TV LCD/Plazma ma PC input. A i nie słuchaj tych, którzy mówią że do 3.5m nie potrzeba większego tv niż 50" - im więcej tym lepiej, przesadą byłoby co prawda oglądanie na 150" ale sam oglądam z 2.5m 37" i przymierzam się do zmiany na coś przynajmniej te 13 cali wiekszego. Pooglądasz chwilę to zrozumiesz. Zresztą nawet na 50" po 2 tygodniach będziesz mówił, ze fajnie byłoby mieć wiekszy ;) Edytowane 26 Listopada 2008 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 osobiście bym kupił sobie to Sony 40" LCD Bravia KDL-40W4000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...