Skocz do zawartości
YooDaa

Pomoc Przy Składaku

Rekomendowane odpowiedzi

yyy. do czego będzie ten komp, że "potrzebuje" 12gb średniej jakości ramu? Po co 750W? Po co SLI jak kupujesz ATI? Chyba mi nie powiesz, że kiedyś się przyda (tak w ogóle to nie wciśniesz tyle ramu na tą płytę).

1. Ile masz kasy do wydania?

2. Do czego komp?

3. Jakieś inne uwagi?

Napisz, jutro odpowiem i coś poskładamy :)

Edytowane przez halo?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyy. do czego będzie ten komp, że "potrzebuje" 12gb średniej jakości ramu? Po co 750W? Po co SLI jak kupujesz ATI? Chyba mi nie powiesz, że kiedyś się przyda (tak w ogóle to nie wciśniesz tyle ramu na tą płytę).

1. Ile masz kasy do wydania?

2. Do czego komp?

3. Jakieś inne uwagi?

Napisz, jutro odpowiem i coś poskładamy :)

Juz Ci pisze jak już pewnie zauważyłem troche mi do pełnej wiedzy brakuje :P

kasy ponad 5000 licząc razem z monitorem jakies 22' i vista ultimate

komp żebym przez 3-4 lata nie musiał sie martwić o gry :) a tak pozatym zależy mi na sprawności sprzetu również przy zabawie grafiką. Czyli robie wiele rzeczy i mi sie nie muli.

Ewentualnie żeby nie było problemu z podreceniem procka itp czyli mega chłodzenie :) i fajna wizualka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daruj sobie to mobo. Grzeje sie jak sam skur... i nie jest zadna rewelacja. W tej cenie masz juz bardzo duzy wybor plyt na P35 w mniejszych cenach, a o wiekszych mozliwosciach.

Dysk najlepiej Samsung F1 640GB.

Proc moze byc.

Ram, to Geje sobie odpusc. W tej cenie tez masz duzo lepszy sprzet do kupienia. A jesli ma byc z tanszych, to polecam KingMax 1066Mhz sa tez w Proline. Bardzo zacne pamieci.

Grafa OK.

Chlodzenie proca to smiech na sali. Skladasz taki sprzet, a wstawisz tam takie badziewie ? To juz chociaz wez Freezera 7, a jak cos lepszego to moze stare dobre Infinity.

Zasilacz, to tez taki mocny nie jest do niczego potrzebny. Wystarczy dobry, FIRMOWY 450W/500W. Chcialem cos polecic, ale jak widze jak ceny poszly do gory, to juz nie chce na to patrzec...

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw złożony totalnie bezmyślnie xD Radzę przejrzeć fora, poczytać tematy gdzie ludzie kupują kompa w tej cenie i wyciągnać średnią.

Widzisz Twoja wypowiedz jest jeszcze bardziej bezmyslna.

Gdybyś zauważył to własnie napisałem tego posta po to by sie czegoś dowiedziec wiecej. U mnie wiedza sprzętowa co do czego konczy sie na grafice...

Ale Ty wszystko wiedzący nawet nic nie napisałeś...

Kartę zmieniłbym na GTX260 Core 216 skoro już ten mobasek pod SLI jest ;) Jest on w podobnych cenach do Radzia 4870 i jest chyba odrobinę wydajniejszy o ile dobrze pamiętam testy.

Ale ja jakoś jestem bardziej za tym Radkiem mam zaufanie do saphira :) , chyba że są jakieś argumenty przeważające.

Popraw mnie jeśli sie myle gdzieś czytałem że gtx280 nie obsługuje dx 10.1 ??

Reszcie dziekuje a i taka prośba to może ktoś zaproponuje jakiś zestaw ??

Powiem tak cena wyjsciowa to 5500zł + prosze o polecenie jakiegos lcd 22' i do tego wliczona jest Vista

Pozdriawiam zacnych ludzi

Edytowane przez YooDaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyta: http://allegro.pl/item480628301_dfi_lanpar...tpipe_ddr3.html

ram: http://allegro.pl/item480606014_ocz_4gb_dd...al_2_x_2gb.html

grafika: http://allegro.pl/item488546691_diamond_vi...dr5_nowosc.html

proc:http://allegro.pl/item480136450_matravers_ltd_intel_e8500_box_nowy_fvat_gw.html

zasilacz:http://allegro.pl/item481975277_tagan_tg600_bz_600w_fv_gw_3_lata_wysylka_gratis.html

to najważniejsze takiego kompa niczym nie zarżniesz a w 4000 powinienes sie zmiescic i za 1000 kupisz moniotor ale ja na twoim miejscu byk wzial moniotr za 700 i 300 jeszcze dolozyl do kompa jak bedziesz chcial zebym Ci podał reszte czesci to napisz na privie. pewnie mnie zaraz ktos tu zjedzie czemu na i7 nie napisalem tego zestawu ;] a dlatego ze i7 to nadwyzka formy nad trescia moim zdaniem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam się na monitorach, załóżmy, że 900 zł idzie na monitor. Mamu 4100 zł.

q9550 +Thermalright Ultra 120/extreme + wentylator

asus p5q pro

powercolor? hd4870 1gb

2x2GB 1066mhz/800mhz z popularniejszych to a-data/ocz

640GB WD AAKS

bq! Straight Power 550W / DarkPowerPro 550W

Pioneer DVR-216

Antec Gamer Three Hundred

EDIT:

Żeby nie było, że nikt nie powiedział :> Jak chcesz mieć bardziej maszynkę pod gry, to lepiej kupić hd4870x2 i 2 rdzeniowy procek, ale jeżeli grafika to dla Ciebie ważna rzecz to nie warto. Najwyżej za 3 lata wymieni się kartę graficzną.

Edytowane przez halo?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja jakoś jestem bardziej za tym Radkiem mam zaufanie do saphira :) , chyba że są jakieś argumenty przeważające.

Popraw mnie jeśli sie myle gdzieś czytałem że gtx280 nie obsługuje dx 10.1 ??

Spoko bierz Radzia, tego GF'a zaproponowałem w sumie głównie ze względu na mobo. Aczkolwiek GTX260 Core 216 też byłby dobrym wyborem. Tutaj masz link do testów, jest pobór mocy itd:

http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=487

(sorry za link do konkurencji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz Ci pisze jak już pewnie zauważyłem troche mi do pełnej wiedzy brakuje :P

kasy ponad 5000 licząc razem z monitorem jakies 22' i vista ultimate

komp żebym przez 3-4 lata nie musiał sie martwić o gry :) a tak pozatym zależy mi na sprawności sprzetu również przy zabawie grafiką. Czyli robie wiele rzeczy i mi sie nie muli.

Ewentualnie żeby nie było problemu z podreceniem procka itp czyli mega chłodzenie :) i fajna wizualka :)

Nie moja kasa nie chce sie rzadzic ale wedlug mnei wydawanei ponad 5000 zl na komputer przy dzisiejszym rozwoju techniki jest wyrzuceniem kasy w bloto.Kupujac kompa za 2000 zl + OC + dobry monitor bedziesz mogl spokojnie grac w gierki i pracowac.Zaoszczedzona kase mozesz pozniej przeznaczyc na zakup nowego zastawu za 2- 3 lata.Zestaw za 5000 straci na wartosci w ciagu roku o polowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie moja kasa nie chce sie rzadzic ale wedlug mnei wydawanei ponad 5000 zl na komputer przy dzisiejszym rozwoju techniki jest wyrzuceniem kasy w bloto.Kupujac kompa za 2000 zl + OC + dobry monitor bedziesz mogl spokojnie grac w gierki i pracowac.Zaoszczedzona kase mozesz pozniej przeznaczyc na zakup nowego zastawu za 2- 3 lata.Zestaw za 5000 straci na wartosci w ciagu roku o polowe...

Nic dodac, nic ujac. A najlepiej jak bys jeszcze sie mogl wstrzymac z kupnem chwile, bo teraz przez dolara (i swieta) ceny poszly w ciagu miesiaca o 30-40% w gore. Tak jak kolega pisal, za 3000zl to juz zlozysz sprzet, na ktorym pograsz we wszystko na full detalach razem z dobrym monitorem.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to to wiem narazie orientuje sie oczywiscie co kupić żeby dało rade na 3-4 lata :) i żeby w pózniejszym czasie nie było problemów z upgreadem. Dlatego taką kase mam zamiar wyłóżyc :) Pod warunkiem że mi sie teraz w pracy ułoży :D

I czekam jak na zbawienie z DOLAREM $$ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie te czasy ;]

po 4 latach (baa nawet po roku czy 2ch) upgrade bedzie polegał na wymianie wszystkich podzespołów na nowe ;]

to zawsze najbardziej opłacalna forma aktualizacji PC ;]

aktualnie tylko w DVD/PSU/Obudowe/Chłodzenie mozna zainwestowac ;] bo to ma sie szanse ostac - ew. jeszcze monitor - ale po 4Latach z LCD zazwyczaj za wiele nie zostaje ;] (przynajmniej z tych LOWendów ;] TN/MVA)

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie te czasy ;]

po 4 latach (baa nawet po roku czy 2ch) upgrade bedzie polegał na wymianie wszystkich podzespołów na nowe ;]

to zawsze najbardziej opłacalna forma aktualizacji PC ;]

aktualnie tylko w DVD/PSU/Obudowe/Chłodzenie mozna zainwestowac ;] bo to ma sie szanse ostac - ew. jeszcze monitor - ale po 4Latach z LCD zazwyczaj za wiele nie zostaje ;] (przynajmniej z tych LOWendów ;] TN/MVA)

Ja swojego starego kompa mam ponad 3 latka i nadal nie narzekam że jakas nowa gra mi nie działa :) wiec tutaj nie moge nic powiedzieć:P Co prawda moze nie juz na max detalach ale działa :) wiec mi kupno kompa spokojnie starcza na 3-4 latka bez problemow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi