Skocz do zawartości
frencci

Problem. Brak Pliku Inf Przy Instalacji Catalystow 8.11

Rekomendowane odpowiedzi

Poprosze o pomoc: przy instalacji sterownikow 8.11 wyskakuje mi komunikat jak na zdjeciu. Zmienilem karte na 4870 1GB ( z 512MB) i musialem ponownie z pewnego powodu zainstalowac calosc ATI...i zonk. Moze przez omylke cos odinstalowalem DriverNetCleanerem ( mam Viste Ult. x64)? Uzywam Catalystow od lipca i do tej pory nie bylo problemow. Po kliknieciu po ponizszym komunikacie na OK- leci dalej i niby instaluje CCC ale nie moge i tego pozniej otworzyc. Zdesperowany- widzac, ze system nie widzi nawet monitora (manager urzadzen)i mam ikony na pulpicie wielkosci pieciozlotowek- uzylem oryginalnej plyty , ktora otrzymalem z karta i LCD pojawil sie w systemie oraz moglem juz dojsc do swojej docelowej rozdzielczosci bo wgraly sie jakies stery. System widzi wersje sterownikow jako 8.501.00... Mark Vantage tez juz jest jednak na poziome sprzed problemow choc widze jkies przycinki w trakcie testow (?). Czy ktos sie spotkal z powyzszym problemem? Oczywiscie za Chiny Ludowe nie moge takze zainstalowac CCC...lub inaczej- w 'programach' sa ale nie mozna ich odpalic- pojawia sie okno bledu. Pzdr,J

Dołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O)k, sprawdze pewnie jutro ale ja nie mam Bsod'ow... Sciagnalem paczke sterownikow ze strony Powercolor- byla wieksza niz standardowa ze strony ATI- ma ponad 70MB i udalo sie je wgrac, jest teraz chyba wreszcie nowsza wersja 8.542.00. Nadal jest problem z CCC- pomimo, iz przy probie ponownej instalacji np. z paczki pobranej z AMD- nie ma ich. Podczas instalacji 'zaawansowanej' wszystko jest oznaczone jako zainstalowane, nawet CCC ale fizycznie ich nigdzie nie ma ;-[. Chyba zbyt gleboko odinstalowalem Catalysty i wszystko zwiazane z ATI i teraz mam problem ;-[.

"Please dont use a driver sweeper or driver cleaner " - moze to byl problem choc w innych watkach naszego forum wlasnie polecane jest czyszczenie takim sposobem i to w trybie awaryjnym ;-[...

Dziekuje jednak bardzo za info Jankes, sprobuje tego ale pomimo mojej wielkiej nadziei w AMD i sterowniki grudniowe, jesli nie dojde do ladu z 'tym' wszystkim, to: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3153190. Prosze jednak o kolejne pomysly ale oczywiscie sprobuje sposobu z forum AMD... Spokojnego wieczoru

Edytowane przez frencci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Driver sweeper czy cleaner jak jest najbardziej jest wskazany, ogólnie przy zmianie sterów, ale tylko w tym przypadku w celu naprawy problemu zastrzeżono aby ich nie używać ;)

może też być tak, że będziesz skazany zawsze już tylko na stery ze strony PowerColor, producenci czasem cudują z kartami, a tych "cudów" ATI nie wspiera stąd sterowniki ze strony Ati nie chcą się instalować, prosty przykład to nowsze karty ATI na AGP

więc sprawdź może device id swojej karty i poszukaj go w pliku INF z paczki oficjalnych sterów od ATI a dostaniesz odpowiedź na to pytanie ;)

kolejna opcja to możliwość, że system ci sfiksował po zmianie karty

Edytowane przez Jankes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Driver sweeper czy cleaner jak jest najbardziej jest wskazany, ogólnie przy zmianie sterów, ale tylko w tym przypadku w celu naprawy problemu zastrzeżono aby ich nie używać ;)

może też być tak, że będziesz skazany zawsze już tylko na stery ze strony PowerColor, producenci czasem cudują z kartami, a tych "cudów" ATI nie wspiera stąd sterowniki ze strony Ati nie chcą się instalować, prosty przykład to nowsze karty ATI na AGP

więc sprawdź może device id swojej karty i poszukaj go w pliku INF z paczki oficjalnych sterów od ATI a dostaniesz odpowiedź na to pytanie ;)

kolejna opcja to możliwość, że system ci sfiksował po zmianie karty

Ta karte mam juz od ok dziesieciu dni i wczesniej 8.11 chodzilo ale przez omylke niedawno odinstalowalem ktorys ze skladnikow ATI i stwierdzilem, ze dobrze bedzie wyczyscic wszystko i zainstalowac wszystko na nowo i tu sie posypalo nawet razem z odinstalowaniem monitora- w menedzerze nawet nie bylo takiej galezi drzewa jak monitor (?). Tak wiec ATI wspiera ten model tylki cos ja zchrzanilem, Motyla Noga!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowsze wiesci- wszystko juz dziala, powtorzylem operacje deinstalacji i instalowania i jest ok ale poprosze o pomoc w innej kwestii z CCC. Po sklonowaniu monitora i TV w zakladce Distplay Properties- zmienia mi sie rozdzielczosc monitora Samsung 931BW z 1400x900na jakas makabrycznie niska gdzie ikony mam ja pieciozlotowki. Tv mam podlaczony poprzez Component ( cos gniazdo HDMI w TV mi siadlo). TV to plazma Panasonic Viera PANASONIC TH-37PV7P z rozdzielczoscia 1024x720. Hmmm, kiedys nic sie nie zmienialo i ekran TV byl dobrze dopasowany ;-[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi