Konio83 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) Hej. Stoję przed dylematem zakupu karty do nie najmłodszego już komputera typu Small Form Factor, a dokładnie do Hp d530 Sff z Pentium 4 2,8Ghz i 1Gb ramu (będą 2Gb niedługo) Wejdzie tam tylko coś o niskim profilu i w dodatku na AGP. Zdaję sobie sprawę ,że oba modele do wyboru są starociami i nie uciągną nic co jest teraz na rynku, ale chodzi mi o starsze tytuły typu Warcraft 3, Neverwinter Nights, może Half Life 2 itp.... z którymi integrówka intela raczej nie uradzi... Będę wdzięczny za rady. A to rozpatrywane modele: GF 6200a Ati HD 3450 Jak ktoś zna inne karty low profile AGP to też chętnie się o nich dowiem. Pozdrawiam i mam nadzieję ,że nie zdublowałem tematów. Edytowane 23 Listopada 2008 przez Konio83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Nie zaszalejesz na tych kartach, ale 3450 będzie wydajniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 A jaki masz zasilacz? HD3450 będzie lepszy. Tutaj masz kilka zł taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konio83 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Zasilacz mam fatalny jeśli chodzi o moc bo ma to może 200Watt.... Jak nie uciągnie to ewentualnie wymienie tylko nie wiem czy wszystko pasuje do obudowy Sff.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 HD3450 nie ciągnie zbyt dużo prądu, myślę że da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) hmm najlepszym rozwiązaniem do gier będzie ten hd3450, niewiele dorszy od 6200 na allegro. co do zasilacza to jednak mam pewne obawy wersja na AGP może być trochę bardziej prądożerna, w końcu gpu z 3450 jest przystosowany do szyny pci-e I na pewno zostały dodane dodatkowe moduły (czy jak to tam nazwać) żeby przystosować działanie pod agp. może to wyjaśniać dodatkowe złącze molex, ale mogę się po prostu mylić, Edytowane 23 Listopada 2008 przez capone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...