Skocz do zawartości
krzysiek0004

Geforce 4200 Ti With Agpx8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Ostatnio zakupilem uzywana karte (jak w temacie) i sprzedawca zapewnial mnie ze dziala ona w 100%. Jednak po dopaleniu kompa zauwazylem na ekranie dziwne kreseczki Dołączona grafika . Instalowalem najnowsze sterowniki ze strony nvidi ale nic nie dalo. Dzwonilem do goscia i mowil ze to wina sterownikow i zebym znalazl starsze i wtedy na pewno bedzie wszystko ok. Jednak wgralem starsze i dalej mam te kreseczki. Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te sterowniki jako ostatnio obsługują serie GF 4.

I je zalecam zainstalować, poprzednio należy prawidłowo odinstalować stare sterowniki.

Dzieki za szybka odpowiedz. Prawidlowo odinstalowac , czyli jak? Bo ja zawsze wchodze przez panal sterowania -> dodaj dodaj lub usun programy . To wystarcza czy jeszcze cos mam zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skasowalem stare sterowniki przy pomocy http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&amp...ver+Cleaner+3.3 , zainstalowalem wersje 93.71 i .... dalej to samo <_< Zadnej poprawy. Co teraz? :|

prawdopodobnie karta ma uszkodzona jakas kostke pamieci

ale sprobuj jeszcze w biosie ustawic na agp 4x wydajnosc bedzie taka sama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mam takie pytanko.. (jestem laikiem i prosze nie smiejcie sie ze mnie :wacko: ) jezeli mam plyte glowna obslugujaca tylko agpx4 ( kupujac karte bylem pewien ze mam agpx8 :mur: ) a karta jest do x8 to moze to byc wina tych "dziwnych" kreseczek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem w stanie odpowiedziec czy te kreseczki sa nawet w czasie bootowania kompa , poniewaz je widac najlepiej na bialym ,a podczas bootowania jest bardzo malo bialego . Po zmniejszeniu taktowania kreseczki byly juz prawie nie widoczne jednak po pewnym czasie znowu sie pojawily. Mowisz ze to na 100% nie jest wina plyty glownej i agpx4, bo jesli nie (czyli wychodzi na to karta jest walnieta) bede mogl ja zwrocic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi