LOLO29 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) kuilem tą płyte z myślą o OC mojego C2d e4300 :rolleyes: a tu stop.Niewiem co się stało w niej ramy niechcą chodzi w trybie dual tylko single,po drugie dochodzą dziwne syki z sekcji zasilania proca.Więcej niż 350mhz na fsb nieda rady ale to może wada proca ,mostek nb na standartowym colerze grzeje jak :oops: .Fakt że c2d na 350*9 potrzebuje 1.58v w biosie jestem mało doświadczony w zakresie hadrweru i pomużcie mi rozsupłac ten problem :rolleyes: Edytowane 23 Listopada 2008 przez LOLO29 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinek Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Po pierwsze zmniejsz te napięcie procka, bo go uszkodzisz!!! Po drugie, ta płytka nie jest jakaś fajna do OC, ma sporo limitów i mało opcji w biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Po pierwsze zmniejsz te napięcie procka, bo go uszkodzisz!!! Po drugie, ta płytka nie jest jakaś fajna do OC, ma sporo limitów i mało opcji w biosie. Płyta ma dziury w FSB - jak dla mnie coś takiego to dyskwalifikacja od ręki. U mnie np. uzyskałem max 340 FSB przy procku puszczonym na 1,42V. Więcej już proc za bardzo się grzał, więc nie próbowałem. Radiator na NB mocno się grzeje, to fakt, ale to znaczy, że jest dobrze przytwierdzony do rdzenia. Trzeba na niego puścić jakiegoś Zalmana na 800 rpm i będzie ok, co nie zmienia faktu, że ta mobo jest do bani. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO29 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Płyta ma dziury w FSB - jak dla mnie coś takiego to dyskwalifikacja od ręki. U mnie np. uzyskałem max 340 FSB przy procku puszczonym na 1,42V. Więcej już proc za bardzo się grzał, więc nie próbowałem. Radiator na NB mocno się grzeje, to fakt, ale to znaczy, że jest dobrze przytwierdzony do rdzenia. Trzeba na niego puścić jakiegoś Zalmana na 800 rpm i będzie ok, co nie zmienia faktu, że ta mobo jest do bani. więc potwierdzło się moje podejżenie że kompletny zemnie lol :oops: jak ją kupowałem jeszcze nietrafiłem na to forum napalilem się na to mobo jak mlody na allegro skusiła mnie cena dziękuje za cenną uwage , pomimo mojego wieku muszę sporo nadrobić w wiedzy o harwerze rużne pomysły przychodziły do głowy może zasilacz zły itd....więc czas na zmiany doradzćcie co wżiąć pod uwage ale na taki HIGH END jak Asus P5Q narazie mnie niestać czy coś w cenie 200zł może być używane...brać pod uwage :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinek Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Gigabyte P31-DS3L, ewentualnie wersja z "E" na początku, ale parę osób na forum już zgłaszało jakieś problemy z mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Ja widze problemy z czytaniem a co dopiero mowic o plycie... Gigabyte Ga-n650sli-ds4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...