Skocz do zawartości
Kalel1991

Samsung 753df + Hd2600xt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wczoraj powróciłem z Visty na XP. Na Viście było wszystko ok, moglem ustawić 75Hz przy 1152x864, na XP też mam wybór ustawienia 75Hz, jednak gdy ustawie 75 lub 70 to obraz jest taki sam jak przy 60Hz, mruga cały czas. To samo przy innych rozdzielczościach, takjakby była możliwosc ustawienia jedynie 60Hz (a wtedy oczy bolą po kilku minutach :(). Próbowałem na kilku wersjach sterowników (z płyty, 8.3, 8.7, i najnowszych ze strony amd/ati). Instalowałem też sterowniki monitora (nigdy nie trzeba było instalować, bo było ok) jednak one nie pomogly. Wiecie może jak ustawić te 75Hz? Bo do Visty juz powracać nie chce :D

Sprzęt w sygnaturce.

Z góry dzięki za odpowiedź.

P.S Dodam jeszcze, że bez sterowników jest ok :blink: , przynajmniej wydaje się być ok, ale wtedy przeglądanie internetu jest koszmarne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W CCC-> Monitor properties-> monitor attributes

odhacz EDID i ustaw ręcznie max odświeżanie i max rozdzielczość tam niżej (do tego monitora 1280x1024 i 160Hz powinno pasować. To nie znaczy że w 1280x1024 będzie 160Hz, spokojnie).

Edytowane przez pomiar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W CCC-> Monitor properties-> monitor attributes

odhacz EDID i ustaw ręcznie max odświeżanie i max rozdzielczość tam niżej (do tego monitora 1280x1024 i 160Hz powinno pasować. To nie znaczy że w 1280x1024 będzie 160Hz, spokojnie).

Stary! :D Dzięki, działa :) Duże piwo dla Ciebie!

Temat do zamknięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi