fifka Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Witam Jakieś pół roku temu zakupiłem tą płytę. Wszystko było ok aż do dziś. Mianowicie: Po wyjściu z BIOSu komputer nie restartuje się. Ekran robi się czarny ale komputer nie uruchamia się ponownie, po prostu się zawiesza. Dzieje się tak również po wciśnięciu alt+ctrl+del jeszcze przed załadowaniem systemu. W dodatku mimo iż w BIOSie ustawione jest taktowanie procesora na 2,9ghz, komp włącza się ze standardowym ustawieniem 1,8ghz. Gdy odepnę napęd i HDD, komputer normalnie się restartuje, wychodzi z BIOSu, ale dalej nie chce się przetaktować (mimo iż w BIOSIE nie gubi ustawień i wszystko jest tak jak być powinno). Aktualizowałem BIOS do najnowszej wersji, czyściłem CMOS. Dodam że kilka dni temu padł mi dysk twardy (Seagate Barracuda 7200.11 500GB) i mniej więcej od tej pory mam te problemy. Konfiguracja: -Gigabyte GA-P31-DS3L -Pentium Dual Core E2160 -Team Xtreem Dark 2x1GB w dualu -Palit 9600GT -Amacrox Warrior 400W -Seagate Barracuda 7200.11 500GB -karta wifi MSi -tuner telewizyjny Winfast -napęd ASUSa Pozdrawiam. F. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 http://forum.purepc.pl/Socket-423-478-775-...31-t247845.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...