Smartek Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Dziwny problem..., ale zacznę od początku. Łączę projektor z lapkiem po HDMI. Projektor wyświetla prawidłowo obraz tylko wtedy, gdy nie ma klonowania obrazów, tzn., że obraz jest tylko na ekranie zewnętrznym, tj. projektorze. Po projekcji muszę najpierw odłączyć HDMI - wtedy ekran "wskakuje" na lapka, czasem tylko trzeba zmienić mu rozdziałkę na laptopową i dopiero potem wyłączyć projektor. Jeśli zrobię na odwrót - ekran nie wróci i nigdzie nie będzie obrazu... Niestety, ojczulkowi zdarza się czasem zapomnieć o odpowiedniej kolejności, a potem jak chce coś zobaczyć na lapku nie chce mu się czekać na ponowne podłączanie, włączanie projektora itd., więc używa twardego resetu. Zrobił tak dzisiaj i... Od teraz mam problem z komunikatami: "Runtime Error! Program: CWindows\explorer.exe This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application's support team for more information." i czasem zamiast "explorer.exe" wysiada też rundll. Głównie podczas startu systemu (explorer się wyłącza, włącza, za chwilę zasypuje mnie błędami ten rundll...), ale także przy każdym PPM na pulpicie. Co jest? Przeskanowałem KAVem, Ad-Aware'em, żadne robactwo. Ściągam sterowniki od karty graficznej, może to jej wina? Próbowałem przywracania systemu - nie pomogło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Po odinstalowaniu sterowników karty graficznej - wszystko wraca do normy. Ale po ponownym zainstalowaniu znowu się wali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 zainstaluj same drivery bez softu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Po odinstalowaniu "nVidia Drivers" - wszystko wraca do normy, ale jak zainstaluje je ponownie - znowu zaczyna występować problem. O co chodzi? :-( Dodam, że inne stery niż te konkretnie ze strony HP do mojego lapka nie działają, więc nie mam zbyt dużego wyboru. Bez sterowników nVidii nie działają mi filmy (grać nie gram)... Pomocy ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Na laptopie nie można zainstalować sterowników do karty graficznej innych, niż te od HP. Jednak po zastosowaniu tej "metody": http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=5702, można zainstalować inne. Po ich zainstalowaniu wszystko wróciło do normy smilies/smile.gif. Ale - było coś nie tak z obrazem na projektorze, był za mały, nie wiem dlaczego? Wkurzyłem się, bo chciałem akurat obejrzeć film. Wróciłem szybko do starych (tych od HP) i... DZIAŁA! Widocznie te inne musiały coś nadpisać i teraz działa ze starymi... Uff, dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...