pajacyk Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 W jednym z watków napisałeś że możesz robić za eksperta od SOlteków, więc powiedz mi jakie dzielniki obsługuje DRV2, jakiego biosu używasz i jeszcze jakie są twoje ustawienia w biosie( nie odsyłaj mnie do stron o Biosach bo tam za wiele nie ma - sprawdzałem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 napewno 1/4 mój duron nie chce ciśnąć powyżej 155mhz poże pamięci noname go ograniczają używam biosu 4.1 rozwiązuje problemy powyżej 150mhz płyta jest zawsze stabilna i nieźle kręci co do ustawień jestem w domu tylko na wekend ale zawsze najmiejsze timemingi dawałem jak miałem dobre pamięci i 133mhz pamięć dotego w ustawieniu proca właczałem coś adjus skeycośtam i zawsze ona podaje 1.5 mhz w biosie mniej niż naprawde a dipy są zajebiste przynajmiej dla mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 no właśnie ten dzielnik 1/4 mnie wkurza, mogliby jeszce dorzucić 1/5. Mam na razie D600@900 i poszedłby na więcej ale mam wrażenie że reszta kompa przy dzielniku 1/4 nie wyrabia. Soltek fajna rzecz ale szczerze mówiąc jakoś bardziej mnie przekonuje Epox (wiecie który :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Jeśli chodzi o dzielniki, to jedyne co nam pozostaje to liczyć na łaskę hackerów. Przeglądałem ostatnio katalogi i mogę Wam powiedzieć (to do wszystkich, nie tylko Soltekowców) że większość układów PLL używanych w płytach pod K7 obsługuje dzielniki do 1/6 i szyny do 200MHz. Zakładając że chipset jest w stanie wytrzymac fizycznie taktowanie 166MHz, to jedyne co nas przed nim blokuje to BIOS. Jeżeli znalazłby się taki maczo co by w BIOS-ie zaimplementował dzielnik 1/5 to na 90% wasz generator zegarowy taki dzielnik łyknie. Nawet w moim starym 75KAV. Ale powtarzam: pod warunkiem że chipset jest w stanie pójść na 166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Hm pajacyk'u nie ignoruj mnie :o tez sie znam na solteku jutro ci dam pelny opis jak ustawic wszystko w biosie na max . Dzis juz czasu nie mam :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Dzięki PIT_er. Czyli może Soltek się zlituje i wypuści BIOSa z obsługą dzielnika 1/5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...