xivafix Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Witam, ojciec dostał pisemko z GUSu, z loginem i hasłem do strony www.stat.gov.pl, według tego pisma MUSI aktywować konto do 28.11.08r. i przekazywać jakieś dane statystyczne - co za chory pomysł, ojciec prowadzi 1 osobową firmę i co to za statystyki ma im przekazywać, z jakiej racji jest to obowiązkowe ? Czy ktoś z was [osoby mające firmę] dostał takie pismo i ma zamiar podawać im dane ? Rozumiem firma zatrudniająca 100osób, ale 1 osobowa firma ? Porażka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 hej - u mnie do firmy tez to przyszlo - ale zatrudniamy ponad 600os... przez ten system podajesz tylko informacje ktore podawales poprzednio drogą pocztową - na stronie masz też dane kontaktowe osoby odpowiedzialnej za pomoc do systemu dla twojego regionu pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Podawanie takich danych jest niestety obowiązkowe :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Rozumiem firma zatrudniająca 100osób, ale 1 osobowa firma ? Porażka!Czyli Twoim zdaniem jednoosobowa dzialanosc gospodarcza to ma byc czarna dziura, o ktorej nikt nic nie wie? Po co ta panika i emocje, to przeciez tylko dane statystyczne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Zamiast utyskiwać, pomóż ojcu zaktywować konto i ewentualnie przy przesyłaniu danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Przeciez i tak przekazywal sprawozdania. Teraz klepiesz w kompie a nie na papierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 żeby tylko nie wprowadzili możliwości rozliczania się z podatku za pomocą neta bo ludzie będą narzekać, że nie mają szansy postać w kolejce i pokłócić się z Panią z okienka [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 żeby tylko nie wprowadzili możliwości rozliczania się z podatku za pomocą neta bo ludzie będą narzekać, że nie mają szansy postać w kolejce i pokłócić się z Panią z okienka [;Od wiekow mozna wyslac rozliczenie listem poleconym, a wplaty dokonac przelewem na wlasciwe konto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Od wiekow mozna wyslac rozliczenie listem poleconym, a wplaty dokonac przelewem na wlasciwe konto...to to ja wiem. chodziło mi o załatwianie sprawy bez wychodzenia z domu itd ps. tylko nie pisz, że kuriera można też zamówić do domu żeby dostarczyć PITa bo nie to miałem na myśli [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Jakiego kuriera? Jedyny spacer to ten na poczte, zeby wyslac PIT. Sciagam program z netu (ew. kupuje gazete z plytka), wprowadzam dane, drukuje, podpisuje, w koperte i na poczte (15 minut spacerkiem w jedna strone). Podatek wysylam przelewem, ew. zwrot tez dostaje przelewem (konto w mBanku, wiec tez nie musze nigdzie lazic). Swojego urzedu skarbowego nie widzialem ze 3 lata. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 omg [; chodziło mi o to, że dla niektórych "i tak źle, i tak niedobrze" - źle wypełniać ręcznie, źle przez neta etc etc.. wszystko mało wygodne, niepotrzebne, ble itd. Tyczy się to 1 posta w tym temacie. Ja nie widzę problemu, więc nie musisz mnie do niczego przekonywać. Tym niemniej dziękuje za wykład nt. sposobu w jaki wysyłasz PIT'a :D pozd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...