DarkH Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 (edytowane) Evil project - zło :)... Czaszki, płomyczki itp Nie będę przedstawiał szczegółów dotyczących tego co zamierzam zrobić z tą budą, wszystko wypłynie podczas pracy nad nią. Wszystko w czarnym i czerwonym być może dodatki innych barw. Bardzo chętnie przeczytam Wasze opinie, komentarze. Na początek kilka zdjęć obudowy: Trochę cięcia: Front będzie wyposażony w 3 wiatraki 120mm. Przed... ...i po, cięcia wymaga jeszcze koszyk na napędy. Miejsce na uchwyty Dremelek + lampka... Oczywiście jeszcze okularki dla bezpieczeństwa :-P Po wycięciu Z zamontowanymi uchwytami (śrubki nie zostaną takie jak na zdj) Uchwyty w akcji... Aktualnie to tylko tyle. Prace przebiegać będą raczej powoli. Edytowane 3 Lutego 2009 przez DarkH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 (edytowane) Mam podobny plan zmodyfikowania mojej pięknej obudowy jak z [gluteus maximus] koziej trąbka ;-) Nawet dzisiaj z niej wyciągnąłem kompa. :-) Z ciekawością czekam na koniec. Edytowane 24 Listopada 2008 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 (edytowane) i tak zrobiłeś już więcej niż większość :) Edytowane 25 Listopada 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Projekt topu obudowy: Niestety mój dremel nawala (startuje z najwyższych obrotów, brak jakiejkolwiek regulacji), jutro trzeba go będzie oddać bo jeszcze na gwarancji... Opóźni to trochę prace... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Sorry za offtop ale ja mam podobny problem z moją multiszlifierką tyle że moja już nie ma gwarancji... czy to możliwe że będzie to wina szczotek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megadega Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Sorry za offtop ale ja mam podobny problem z moją multiszlifierką tyle że moja już nie ma gwarancji... czy to możliwe że będzie to wina szczotek ?To jest wina szczotek ;), w serwisie powinni to naprawic w 15 minut... mialem podobny problem ;) DarkH: jedziesz jedziesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 a jakiegoś vmoda nie zrobiłeś? sketchup i te sprawy? Bardzo dobre narzędzie do projektowania, mieszkań, wystrojów, domów i obudów komputerowych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Mała aktualizacja, żeby nie było, że nic się nie dzieje (w sumie to nic się nie dzieje bo przygotowuję się do obrony)... Koszyk z dyskami będzie nad zasilaczem. Może w przyszłym tygodniu uda się coś konkretnego zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) syf na dywanie.. swój człowiek :D. Polecam zakupienie sobie folii budowlanej.. białej, dosyć mocna a płachta za 5 złotych starczy na kilka modów :) Podoba mi się zagospodarowanie różnych przedmiotów, pudełko od cd, i w ogóle widać, że nie boisz się ciąć materiał :) Edytowane 4 Grudnia 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Eeeee tam folia ;) Przynajmniej odkurzacz się od czasu do czasu do czegoś przydaje... Co do cięcia to można powiedzieć, że będzie jeszcze sporo tego :) Aktualnie czekam na tarcze do dremelka i zamówione części :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 szpachla tak łatwo z dywanu nie schodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Kolejna malutka aktualizacja: Początkowy plan zakładał zrobienie wlotu z plexi i części tuby na płyty... Jak widać nie prezentowało się to najlepiej a z dopracowaniem tego, w stopniu takim żeby pokazać to innym, mogłoby być wiele problemów... Na szczęście z odsieczą przybyła siatka "tuningowa"... ...którą najlepiej tnie się nożyczkami do papieru ;) Kształtowanie i dopasowanie było bardzo proste... W międzyczasie przyjechał mikołaj z prezentami :D : A teraz szpachla w dłoń i do dzieła... Plan był aby zaszpachlować całość ale myślę, że od środka lepiej pozostawić siateczkę :]... Czas wybrać się do obi po zapasy papieru ściernego i innych potrzebnych gadżetów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 nie zostawiaj szpachli otwartej bo wysycha ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 uwielbiam gdy z niczego powstaje cos:) i tu wlasnie zapowiada sie takie cos:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwok Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Gdzie kupiłeś takie zaślepki na tył obudowy?? Zainteresowany jestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 madtecccchhhhhhhhhhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwok Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Kolejna mała aktualizacja : Na top obudowy powędrowała plexa, z której będę wycinał płomyczki tak jak na projekcie: Do przedniego panelu grill z plexi: Projekt: Wiertarka i do dzieła :D Troszeczkę tego wiercenia było... Resztę załatwił dremel: Tak to się prezentuje: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Jaki pentagram wypasior ;d Ogólnie na razie jest spoko ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ladnie ladnie.... Calkiem niezle sie to wszystko zapowiada :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Grill dał rade :D tylko teraz ostrożnie z nim ;) ja miałem u maniakalnego wyciętego to jak mi upadł na kant to środkową kratka wypadła :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swat12 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 no zapowiata sie cos niezlego :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 widzę że kolega też wiertarką dziury wycina ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Grill dał rade :D tylko teraz ostrożnie z nim ;) ja miałem u maniakalnego wyciętego to jak mi upadł na kant to środkową kratka wypadła :(z napisem Arni da best i te best wypadło ;) koniec żartów fajniusio i ważne że krew pot i łzy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) troche ten pentagram sie gubi przy tych ledach :/ moze by tak zmatowic go ? Edytowane 11 Stycznia 2009 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Święta się skończyły :D... Czas wracać do pracy. Nareszcie przybyły tarcze do dremelka, dzisiaj tniemy i szpachlujemy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borbo Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 czerwone podświetlenie będzie fajnie wyglądało w tej obudowie :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Kolejna skromna aktualizacja: Bok trochę pocięty no i w środku mały przeszczep: Na front powędrowały 3 włączniki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 jakaś moda na te włączniki? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 (edytowane) własnie tez sie zastanawiam jak moje :lol2: Edytowane 9 Stycznia 2009 przez rafix6814 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...