DarkH Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Jedna z ostatnich aktualizacji. Mod dobiega końca. Mam nadzieję, że uda się go jeszcze jutro zgłosić na konkurs allegro. Mała aktualizacja co się ostatnio działo: Zaczynamy od malowania panelu nad którym ostatnio siedziałem: Front panel uszczuplony o jedną zatokę. W jej miejscu "panel" do sterowania wentylatorami(3 stanowe przełączniki hebelkowe + diody, nic szczególnego) Po szlifowaniu... I podczas nabierania kolorów: Tak to wyszło: A tak wygląda środek: Tylny panel trochę pocięty i zaszpachlowany: Pominę kolejne warstwy malowania, ostatnia z nich: W międzyczasie pomiędzy kolejnymi warstwami lakieru : Zaślepki napędów: Na czarno od spodu: + kilka ćwieków ;) Mała nakładka na top: Top z zamontowanymi uchwytami (kurz zniknie) Kostuch do bocznego panelu: A tak prezentuje się boczny panel: Płomyczki są przystrojone siatką (wystarczy tej plexi), panel zamykany na takie fikuśne zatrzaski;)... Tak prezentują się przedni i tylny panel: No i gdzieś w międzyczasie powstały nóżki: Jutro wszystko poskładam w całość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 I wyszło coś na prawdę ciekawego :) Życzę powodzenia w konkursie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 kategorycznie i oficjalnie zabraniam ci konczy juz tego moda, jest za fajnie i jedyny w ktorym sie jeszcze cos dzieje ;) dla mnie bomba gites i w ogole. czym malowales po pleksie? Czarnym sprejem normalnym? Przecierales ja czy cos zeby sie lepiej trzymalo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Miło mnie zaskoczył ten mod ;) Widać że masz skilla w ręcznej grawerce ;) Kostuch rox ;d Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 szacun za kostuche, jest mega ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Mod praktycznie zakończony, jeszcze kilka drobiazgów jest do zrobienia ;). Wczoraj wysłałem zgłoszenie na allekomp, mam nadzieję, że obudowa zostanie umieszczona w konkursie. Kilka fotek tego co wyszło: Przepraszam za brak okna i katod... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Dużo pracy w tą budę włożyłeś doceniam. Niestety nie mój styl :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Gites majonez ;d Jednak nie podoba mi się front z tymi wentylatorami. Myślałem że to będzie inaczej wyglądać. No cóż, powodzenia w konkursie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 1. Strasznie nie podoba mi się ta ręczna grawerka i wycinanki, ale to pewnie dlatego, że na co dzień mam grawerkę CNC i ploter laserowy, więc ujdzie. 2. Zaślepki na napędy jak już to mogłeś grawerować na czarnej pleksie, a nie malować przeźroczystą. 3. Napis EVIL wycięty w obudowie mógłbyś ładnie podświetlić używając "mrożonej" pleksy, zamiast przeźroczystej. Nie byłoby widać kabli, a światło byłoby ładnie rozproszone. 4. Z tyłu te mocno czerwone zaślepki (grille) wg mnie psują efekt, mogłyby być być sporo ciemniejsze, albo pomalowane tak jak obudowa. To samo z przodu ta przeźroczysta pleksa psuje efekt. Obudowa wygląda na starą dzięki takiemu malowaniu, a taka czysta pleksa zbytnio się odróżnia od reszty. Pozatym całkiem fajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Ja bym te grille na froncie walnal na kolory obudowy i by bylo juz elegancko na 100%. A i tak sie jaram i bardzo fajnie wyszlo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 A teraz to ja zdjęć nie widzę <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 W niedzielę padł mój serwer... Nie wiem co się stało bo nie mogę się z administratorami skontaktować. Buda pojawiła się na Allekomp. Zestaw 113 dla zainteresowanych :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 + za malowanie, wygląda z daleka jak by był wykonany ze skóry ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Zdjęcia wrzucone na imageshack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 nie mój styl ale wyszło fajnie tylko ten gril jak byś go na czarno pomalował moze by sie lepiej komponował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 gril z przodu trochę mnie zraził, jakos tak zbyt mocno się wyróżnia. Następnym razem jak będziesz robił zdjęcia, to jako tła użyj zasłony w jakimś kolorze lub białych powierzchni, bo prześcieradło wygląda średnio schludnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Wreszcie widać finalne foty. Ten grill ja bym go gdzieś po podłogę przetarł by wyglądał bardziej "używany" bo wygląda "za nowo" modzik bardzo fajny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 O podloge i na czarno jak juz pisalem zeby sie wszystko razem komponowalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Grill zdecydowanie na czarno, bo w ogole go nie widac. Tak patrze na ten tyl... i patrze... i nie widze miejsca na porty? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Dzięki za rady :] Plexa za evil zostanie zmatowiona lub wymieniona na inną. Grill zostanie pomalowany w kolor obudowy. Blacha z tyłu pewnie na czarno albo też w kolor budy. costi dobrze widzisz ;) Z płyty mam wyprowadzone jedynie kable od dźwięku i sieciówkę(wychodzą przez ten okrągły otwór ;)). Reszta na śledziach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Czy ja dobrze widzę że wszystkie wentylki ustawiłeś na wyciąganie powietrza z budy :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttygrys5 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) Człowieku respekt... Z niczego stworzyłeś lansowna obudowę! Pomysł : "Genialny" Wykonanie: "Profesjonalne" Duży plus za drobiazgi i grawerowane elementy. Malowanie wyszło Ci profesjonalnie... Ja osobiście zmienił bym przedni gril na taki sam ale z czarnej pleksi... ---------- zzzzz nie wiedziałem... zzz ,alle faza... :P Edytowane 2 Marca 2009 przez ttygrys5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 zwłaszcza, że konkurs już był :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 kozackie :) strach pewnie obok niego spać ;PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...