DarkH Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Taka mała rzecz zrobiona w międzyczasie :] : Efekt końcowy : Mniej więcej tak to będzie wyglądać :) : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Fajny patent z tymi śrubeczkami do śledzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Ta obudowa jest chyba wyzsza od mojego biurka, po co ci ona az tak duza, nie lepiej bylo ja troche zmniejszyc? Wyglada strasznie nieproporcjonalnie i efekt koncowy moze sie gdzies po drodze zgubic na takiej wielkiej powierzchni.. a przełaczniki tez takie bede mial, ugh :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podnietek Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Absolutnie nie jest za duza. Kurczaki, czuje sie zainspirowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Masz pomysły widać ;) Fajne śrubeczki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Czas przyspieszyć prace :) Trochę malowania: Czyszczenie z zieleni podstawki pod płytę i tyłu: Podkład I kolorek: (w tym kolorze będzie jeszcze prawdopodobnie zasilacz i koszyk na napędy) Środek w matowej czerni: A tu boczna ścianka: Boczna ścianka będzie otwierać się automatycznie dzięki temu oto siłownikowi :] : Prawdopodobnie jutro kolejna aktualizacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Oooo. :blink: Dodaj jeszcze jakieś satanistyczne dźwięki, które będą odtwarzane podczas otwierania tej bramy do piekła :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Hell yeah ;) Czekam na dalsze postępy ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 ave satan i do przodu :o ładne literki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Dzisiaj niestety pogoda pokrzyżowała moje plany na malowanie więc zająłem się czymś innym ;) : Boczek za płytą już prawie gotowy : Na górze okienko: Mała grawerka A tak to wygląda na miejscu Czas zająć się dołem i zrobić coś z tym EVIL Pod spodem będzie plexi podświetlona czerwonymi diodami LED Tak to świeci: A tak wygląda w obudowie: Na żywo wygląda lepiej ;) Myślę, że będzie prezentować się dobrze jak już wszystko będzie skończone;) To tyle na dzisiaj. Jutro kolejne zdj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fanfantulipan Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 fajnie; niby tylko okno i napis ale efekt moze byc super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 ładnie ci to wychodzi. Tylko ja bym zamienił napis i okno miejscami, bo teraz zamiast widoku na płytę główna, jest piękna dziura na zasilacz. No, chyba, ze przewidziałeś w tamtym miejscu ciekawsze rzeczy do oglądania niż bebechy kompa :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 To okienko i napis są na prawej ściance czyli i tak widok na płytę odpada... Chyba, że na tył :P... Prawdopodobnie nie będzie ogólnie wglądu do środka. Panel lewy jeszcze nie ruszany... Może jutro się za niego zabiorę... Nie będzie tam pewnie typowych okien żeby można było zobaczyć co kryje się w środku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponczyslaw Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Te diody sa przyklejone na taśmę czy będą włożone w nawiercone otwory?? jeśli chodzi o obudowę to musisz cię jeszcze bardzo postarać przy wykańczaniu. Czekam na efekt końcowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Diody są włożone w otwory, taśma jest tylko teraz do przytrzymania ich na miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponczyslaw Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Po przeanalizowaniu twojego projektu pomyślałem ze fajnie jak by się dało uruchomić kompa za pomocą czaszki, na odpustach albo jakiś sklepikach kupić czaszkę i przerobić go na power. taki detal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Uwaga, przełom. Pierwszy raz angielskojęzyczna nazwa nie budzi mej odrazy, co więcej, śmiem stwierdzić, że nazwa polska byłaby tu kretynizmem. Bo niby jak wyobrazić sobie el0 grawerkę, staranne malowanie, smaczki i krzaczki, a na boku gargantuiczny napis "zUo"? Jako parodia byłoby wyborne, ale na parodię mało kto poświęciłby tyle zapału. Alleluja i do przodu, czy coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Mam nadzieję, że nie zawiedziesz na tym etapie, bo jak na razie prezentuje się smakowicie źle :twisted: Kontynuuj dalej dzieło zUa i oby efekt miażdżył - bo na razie 'tylko' zadowala :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 powiedz mi coś więcej o tym siłowniku. Skąd, za ile, czy działa sam z siebie, czy wymaga wspomagania? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 powiedz mi coś więcej o tym siłowniku. Skąd, za ile, czy działa sam z siebie, czy wymaga wspomagania? ;) Siłownik działa sam z siebie. Coś takiego jak w samochodach do otwierania klapy bagażnika czy też maski. Ma chyba 60N także spokojnie otwiera bok :) Kosztował chyba mniej niż 10zł w sklepie z drobiazgami meblowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 ok, dzięki. Zastanawiałem się właśnie czy takie coś popchnie mi drzwiczki jak zwolnię blokadę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Trochę się przez weekend działo: Szkielecik pomalowany na czarny mat: Tak samo, jak cała reszta: Na czerń powędrowała krwista czerwień :] : Tak to mniej więcej wygląda. Czerwień jest rozprowadzona nierównomiernie, takie było założenie, nie chciałem całości w tym samym odcieniu. A to żeby nie zaglądać do środka ;) Do zamocowania posłużyły ćwieki, których pojawi się trochę więcej ;) Siłowniczek też w czarno-czerwonych barwach: A to już drugi boczny panel: W taki sam sposób wycięty dół: Więcej pewnie jutro wieczorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Pare słów do ojca prowadzącego :) Kiedyś, za młodu przerabiałem bardzo podobną obudowę używając podobnych narzędzi. Do dziś pamiętam 2 nieprzespane noce poprzedzające targi we wrocławiu :) no i ten smród szpachli ;) Jeśli chodzi o grill z plexi, to udałbym się z tym do maniakalnego, efekt byłby 100% lepszy. @Pełzak. Czy nie rozmawialiśmy ostatnio właśnie o takim siłowniku :-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 sweet ale mam nadzieję, że ten posępny żniwiarz wycięty nad płomieniem nie będzie wyglądał jak wróżka tańcząca nad ogniskiem [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Mroczno i bdb! Plexi imo dobrze że nie od mańka bo teraz wszyscy u niego zamawiają a co robią wszyscy nie jest fajne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Fajny kolorek budy wyszedł :) No no zapowiada się ładnie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Byłoby zajedwabiście gdy by foty działały <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Przecież działają :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 @Pełzak. Czy nie rozmawialiśmy ostatnio właśnie o takim siłowniku :->Może, tylko nie pamiętam kto kogo o co pytał i na czym stanęło :) Co do tej czachy na pleksi, to jak zobaczyłem te ryski to przypomniał mi się hologram robiony ręcznie.. mogłeś targnąć się na coś takiego, to czacha by się ruszała ;) Gdzies na internecie jest facio, konstruktor/fizyk który robił hologramy cyrklem na pleksi. Dałbym linka ale jutub coś zaniemógł ;) o tutaj: http://pl.youtube.com/watch?v=XUy8lELWhJg&...feature=channel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 jak patrzyłem to na 2 róznych kompach nie działało ale teraz już robotają ;) I jest zacnie, kolorek fajny, luz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...