Skocz do zawartości
andrzej1978

BIOSTAR M7VIP i ATHLON XP 1700+ JIUHB0310

Rekomendowane odpowiedzi

już ten problem rozwiązałem, tylko teraz mam problem z PCI bo działają teraz na 48 MHz czyli dzielnik 1/4 podobno można ustawić na 1/5, będę szukał i testował. a jak na razie wyciągnąłem z niego 2100 MHz tylko realnie czyli coś koło athlona 2600 Xp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już ten problem rozwiązałem, tylko teraz mam problem z PCI bo działają teraz na 48 MHz czyli dzielnik 1/4 podobno można ustawić na 1/5, będę szukał i testował. a jak na razie wyciągnąłem z niego 2100 MHz tylko realnie czyli coś koło athlona 2600 Xp.

Na jakim czipsecie płyta ??

Mnożniki nie działają ??

Ech to życie - jutro ląduje w moim sokecie XP1700+ problem w tym że nie pokręcę (KT266A i brak zmiany mnożnika) dociągnę do 158FSB i tyle (1738MHz) .... ztego proca raczej naklejek nie zedrę ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakim czipsecie płyta ??

Mnożniki nie działają ??

Ech to życie - jutro ląduje w moim sokecie XP1700+ problem w tym że nie pokręcę (KT266A i brak zmiany mnożnika) dociągnę do 158FSB i tyle (1738MHz) .... ztego proca raczej naklejek nie zedrę ...

A o "drutowaniu" nie czytałeś? Jeśli nie chcesz "palić mostów" (piszesz, że naklejek nie zedrzesz) to tym sposobem otrzymasz mnożnik x13- w porównaniu ze standardowym x11 to już coś (x13 x 158FSB = 2054MHz).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co zrobiles, ze teraz ci chodzi? Ja musialem robic "elektrowstrzasy" i narazie mam ustawione na 140x12.5. Na zmiane w biosie mnoznika system nie reagowal, ale po przemierzeniu mostkow okazalo sie, ze sa wszystkie polaczone (w srodku) co daje x11. Plyte mam M7VIP v1.0 i przy FSB 166 nie wstaje, ale moze to byc wina pamiatek (266).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja płytka to wersja 1.1, mnożnika nadal nie udaje mi się zmienić ale ustawiłem szynę na 191 Mhz, czyli procek teraz chodzi 11*191 mhz.

Z poczatku też nie wstawał jak mu ustawiałem szynę na 166 później zaczałem się bawić zworkami i się udało górną przestawiłem w lewo i teraz w biosie jest ustawione na 166 ( nie ma innej opcji), póxniej jeszcze trochę zmiana pod windowsem i teraz jest 2106 mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisalem do supportu Biostara i jakis Steven odpisal mi ze w prawym dolnym rogu jest miejsce na chip do overclokingu, jesli go nie ma to mnoznika nie idzie zmieniac. Pisal rowniez, ze jesli MB jest na gwarancji to mozna wymienic na v2.0. Musze sie czegos wiecej na ten temat dowiedziec.

P.S. andrzej1978 moglbys sprawdzic czy pomiedzy zlaczami (PS/2, USB) a socketem masz miejsce na kostke, czy jest tam wszystko wlutowane, ja wlasnie tylko tam mam miejsce, gdzie mozna cos wiecej upchac (nie liczac SATA i Firewire)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...