Snake Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Co sadzicie o takim zestawie?Zestwa do domu gry, hd filmy itp. -Monitor 22'' -niemam pojęcia, prosze o pomoc :huh: -Intel Pentium Dual Core E5200 2.5 GHz S-775 BOX (266zł) -Gigabyte GA-EP35-DS3 (299zł) -Chieftec GPS-450AA-101A 450W bulk (121zł) -WD 320GB SATA2 16MB (WD3200AAKS) (157zł) -Gigabyte GV-R485MC-1GH + wentyl Fun (600+30) -Kingston HyperX DDR2 2x1024MB 800MHz CL5 (5-5-5-15) BOX (KHX6400D2K2/2G) (124zł) i tu mam problem jaka pamięć? -PIONEER DVR-216DBK CZARNY BULK (82 zł) -Obudowa 100 zł Na całośc chce przeznaczyć max 2400-2500zł Te ceny są z przed 3 dni więc leczko nie aktualne.:/ pogrubione -z tych rzeczy nie chciałbym rezygnować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Monitor : LG W2252V-PF Zasilacz : Pentagram 460W Pamięć : może być ew. A-Data Extreme Edition Obudowa : Asus TA-... / CM Elite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 1. Na monitorach się zabardzo nieznam rozdzielczość 1680x1050 to chyba dobra, odświeżanie też 2ms. więc chyba będzie git. 2 Czy ten zasilacz będzie ciszej chodził od tego Chiefteca? 3. Ciekawa propozycja za 200zł 4gb CL5 http://www.ceneo.pl/1170732 4. tych obudów od zatrzęsienia.....ciekawe czy wszystkie tak dobrze oddają ciepło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 2. Moim zdaniem tak. 3. OK, ale poszukałbym CL4 w podobnej cenie. 4. No doradzałem Ci dobre budy w tych granicach cenowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Co sadzicie o takim zestawie?Zestwa do domu gry, hd filmy itp.Jeżeli chcesz oglądać filmy w jakości HD no to musisz zaopatrzyć się w odpowiedni monitor (ewentualnie TV). Monitory z rozdzielczością 1920x1200. Dobre recenzje ma TEN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Wiem o tym, chodziło mi bardziej o karte graficzną która ma takie możliwości, filmy oglądam jedynie na moim Panasonicu TH-42PV7P. Więc lcd jedynie do gier itp. Co do ramu to znalazłem takie OCZ DDR2 Dual Channel 2x1024MB 800MHz CL4.0 BOX Platinium XTC Edition 127zł (dlaczego prawie wszyscy polecają CL4 od CL5 czy sa lepsze?, cena prawie taka sama- proszę o odpowiedź) Słyszał ktoś o tej firmie I-BOX co to za budy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Weź lepiej A-Daty EE 2x2GB. A I-Box, to taki no-name w sumie.... Weź budę Asus/Coolermaster/Tacens/Sharkoon... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Panasonicu TH-42PV7P Przykro mi to Ci mówić, ale ten telewizor nie jest Full HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 HD ready - 720p :P prawie jak Full :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 pentagram raczej nienależny do mocnych zasilaczy coś lubi padać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 pentagram raczej nienależny do mocnych zasilaczy coś lubi padaćCzytałem, że ma źle wykonany oplot kabli i jest awaryjny, choć nie wiem dokładnie w czym tkwi problem, może niech użytkowani tego pentagrama się wypowie bo kolejny raz jest polecany a nie dokładnie wiemy, czy nie lepiej dopłacić do sprawdzonego modecoma MC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 (edytowane) Dzisiał byłem u mojego "lokalnego" dostawcy i piersze wrażenie to pozytywne bo wszystko ma co chciałem - natym się skończyło. Ceny poszły "leczko" w zwyż. Więc ten zestaw wychodzi ok 2800zł :/ Co do tego pentagramu, faktycznie odradzał mi poniewaz miał już 2 reklamacje na niego. Mówił że ten chieftec byłby lepszy. Edytowane 25 Listopada 2008 przez Snake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Ja tam mam tego Pentagrama 460W i jestem zadowolony. Ciągnie sprzęt w sygnaturze. Poza tym Pentagram = Sirtec No i GPS-450, to suszara... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 No i GPS-450, to suszara... Może nie suszara, ale na pewno głośny, mój Feel III jest dużo bardziej cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 No może rzeczywiście trochę przesadziłem. Ale na pewno Pentagram 460W w tej kwestii stoi lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 No i GPS-450, to suszara...chyba, że mamy farta i bez żadnego problemy tzn. przerywana jakiś naklejek zmienić wiatraczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 A poco kombinować z wymianą wentylatora ?? Nie lepiej kupić np. coś takiego Arctic Cooling Case Silentium T5 Pro. Te obudowy sprzedają z zasilaczami Seasonic - stabilne, ciche i bezawaryjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Wcale nie takie fajna, problem tkwi w tym iż ta obudowa była by dobra jeżeli stoi na wysokości monitora, inaczej przednie usb do nieczego się nie przydadzą. Na podłoge się nie nadaje, najwyżej że ktoś lubi się kłaść na nią :P. W grę wchodzi tylko centranie usadowione wyjścia usb ,ew. fireware lub na samej górze. Do tego Pentagramu tosam już niewiem, liczyć na łud szczęścia że dostane dobry model :(.Albo Cheiftec - suszarka Znalazłem takie coś -zasilacz Modecom MC-400 http://www.zakupomat.pl/komputery/podzespo...silacze/474765/ -obudowa http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1219318 ma 2 wentyle , 120x120 więc wygląda na dobrą Co powiecie o tym sprzęcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Jej jakie znowu szczęście? To chyba trzeba mieć ogromnie NIEszczęście, by dostać zepsutego Pentagrama - w podobnym stopniu, jak zepsutego Chiefteca. Bierz Pentagrama 460W i się nie przejmuj... A MC-400, to ta sama konstrukcja, co MC-350. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Obudowa to sprawa gustu, raczej chodziło mi o zasilacz. Seasonic 500W kosztuje tyle co ta cała buda :D. PS. Co do USB to masz racje nie zwróciłem uwagi mimo że mam SILENTIUM T1 :gitarzysta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Kurcze naczytałem się o tych HD4850 w sieci i już całkiem zgłupiałem. Sam nie wiem którego mam kupić ? Którego gigusia? Jedno jest pewne - sklep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Choć by ten Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Tutaj się naczytałem troche o nim TUTAJ więc raczej sobie odpuszcze. Myśle raczej już o takim TU ewentualnie ten co na poczatku TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Tutaj się naczytałem troche o nim TUTAJ więc raczej sobie odpuszcze. Myśle raczej już o takim TU ewentualnie ten co na poczatku TU Wybierasz Gigabyta a w tym wątku dwóch gości pisze że im padły. Nie ma reguły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...