Kwiecień Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Jaki wymiar powinien mieć bloczek na NB Epox'a 8RDA+??? NB to ten z firmowym radiatorem :?: bo ja sie już pogubiłem???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 NB=North Bridge=Mostek Północny=Ten Z Firmowym Radiatorem :D. Co do wymiarów to Witchhunter Ci odpowie :). On robi bloczki na NB 8RDA(+). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Dzięki. Witchhunter - jak tu zajrzysz to odpowiedz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 40x40, ale z lekko spilowanymi bokami albo troche na skos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Wymiary samego NB: 36x36mm Odleglosc miedzy srodkami otworow (srednica 3mm) w plycie: 59mm Najmniejsza odleglosc miedzy brzegami otworow (max dlugosc przekatnej bloku): 56mm Tak wiec standardowo blok 40x40 ma przekatna ~56.5mm, wiec aby sie zmiescilo, nalezy delikatnie zaokraglic oba kanty (czyli wszystkie dal poprawy wizerunku calosci - tak wlasnie robie) albo jw, ustawic go troche krzywo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Dzięki Witchhunter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 A może podał by ktoś projekt jakiegoś prostego do wykonania bloczku??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 zrob taki sobie, to projekt witchhuntera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Sorki że sie podczepie ale nie chce zakładać nowego tematu. Podał by mi ktoś linka do instrukcji obsługi do EPOXa 8RDA (+ też może byś) bo chce dokładnie poczytać co ta płyta ma a czego nie ma. I jeszcze powiedzcie jak jest na niej z tym mnożnikiem? jest? do ilu? i jak coś ktoś da jeszcze bede wdzięczny. Bo jutro ide po płyte i chce się upewnić. Szukałem ale tego co chce nie znalazłem( może za mało szukałem) Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Sorki że sie podczepie ale nie chce zakładać nowego tematu. Podał by mi ktoś linka do instrukcji obsługi do EPOXa 8RDA (+ też może byś) bo chce dokładnie poczytać co ta płyta ma a czego nie ma. I jeszcze powiedzcie jak jest na niej z tym mnożnikiem? jest? do ilu? i jak coś ktoś da jeszcze bede wdzięczny. Bo jutro ide po płyte i chce się upewnić. Szukałem ale tego co chce nie znalazłem( może za mało szukałem) Dzięki za pomoc. TU jest instrukcja w PDF :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Wielkie dzięki. Już prawie wszystko wiem :) Ale nie wyczytałem do ilu jest ten mnożnik. A oprócz dźwięku i firewire czymś jeszcze sie różnią 8rda i 8rda+? Ale i tak jestem na 99% już przekonany do 8rda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 8rda mnie jsie grzeje :D z wiadomych powodów :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 dzwieku?? a ja myslalem ze sie roznia lanem i fire wire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 dzwieku?? a ja myslalem ze sie roznia lanem i fire wire Tańsza wersja nie ma Soundstorma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Tak LANem(plus powinien mieć 2x a bez plusa 1x), Firewire i również dzwiękiem( ma inny kontroler- niepamientam nazw ale na 99% jest inny). A co z tym mnożnikiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 "...Onboard Sound: NVidia Nforce2 APU for 8RDA+ 6 channel (Equavillent to audigy) Realtek ALC650E 2 Channel for 8RDA ..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 No nie moge, o tej płycie było tysiąc tematów!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 no i co? jakoś szukałem ale nie znalazłem o tym mnożniku do ilu jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Mnożnik jest chyba od 4 do 25, coś koło tego, nie chce mi się sprawdzać, ale podejżewam, że taki Ci wystarczy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 ooooo dzięki, jak jest powyżej 12,5 bez kombinacji to napewno wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Dobra, już zamówiłem bloczek pusty w środku (prawie zerowy opór) u p3dzi0ra. Cena 45zł wyjścia 10/12 Mam nadzieje że starczy na tego epoxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Ja nie wiem czy mam robić blok na NB. W sumie to on sie niewiele grzeje jest najwyrzej mocno ciepły przy max oc. Ale zamierzam nieźle wytłumić obudowe tak że temperatura wzrośnie. No i co radzicie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 ooooo dzięki, jak jest powyżej 12,5 bez kombinacji to napewno wystarczy.Mnozniki sa takie wysokie, ale z kombinacjami :wink: jesli chcesz swojego 1700+ na mnoznik wiekszy niz x12,5 puscic, to bedziesz musial troche pokombinowac... Abit NF7-S ma obsluge wszystkich mnoznikow, az do 24 czy 25 - na Epoxie masz w zaleznosci od proca (do x12,5 i ponad x12,5 gdy masz proca ze standardowym mnoznikiem 13 i wiekszym) - to tak w uproszczeniu, a jak chcesz dokladniej to poszukaj o mnoznikach wiekszych, niz 12,5 i 5-bitowym odczycie mnoznikow przez plyte :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 a na Abit NF7-S jakie bloczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Pewnie takie same jak na Epox'a. Apropos, p3dzi0r co z moim bloczkiem???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Pusty w srodku powinen byc OK, bo NB nie daje tak strasznie duzo ciepla - NB warto chlodzic jesli ma sie ostre OC. Z epoxem to moze na kategorie SPRZET??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Tylko że taki wentyl na NB to zawsze jakiś dodatkowy hałas a ja hałasu nie lubie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 No mowie o bloku. Jak sie ma WC to bez sensu juz instalowac jakiekolwiek zbedne wiatraki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...