Skocz do zawartości
Kwiecień

Wymiary bloku na NB (EPOX 8RDA+)

Rekomendowane odpowiedzi

Wymiary samego NB: 36x36mm

Odleglosc miedzy srodkami otworow (srednica 3mm) w plycie: 59mm

Najmniejsza odleglosc miedzy brzegami otworow (max dlugosc przekatnej bloku): 56mm

Tak wiec standardowo blok 40x40 ma przekatna ~56.5mm, wiec aby sie zmiescilo, nalezy delikatnie zaokraglic oba kanty (czyli wszystkie dal poprawy wizerunku calosci - tak wlasnie robie) albo jw, ustawic go troche krzywo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki że sie podczepie ale nie chce zakładać nowego tematu. Podał by mi ktoś linka do instrukcji obsługi do EPOXa 8RDA (+ też może byś) bo chce dokładnie poczytać co ta płyta ma a czego nie ma. I jeszcze powiedzcie jak jest na niej z tym mnożnikiem? jest? do ilu? i jak coś ktoś da jeszcze bede wdzięczny. Bo jutro ide po płyte i chce się upewnić.

Szukałem ale tego co chce nie znalazłem( może za mało szukałem)

Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki że sie podczepie ale nie chce zakładać nowego tematu. Podał by mi ktoś linka do instrukcji obsługi do EPOXa 8RDA  (+ też może byś) bo chce dokładnie poczytać co ta płyta ma a czego nie ma. I jeszcze powiedzcie jak jest na niej z tym mnożnikiem? jest? do ilu? i jak coś ktoś da jeszcze bede wdzięczny. Bo jutro ide po płyte i chce się upewnić.  

Szukałem ale tego co chce nie znalazłem( może za mało szukałem)

Dzięki za pomoc.

TU jest instrukcja w PDF :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooooo dzięki, jak jest powyżej 12,5 bez kombinacji to napewno wystarczy.

Mnozniki sa takie wysokie, ale z kombinacjami :wink: jesli chcesz swojego 1700+ na mnoznik wiekszy niz x12,5 puscic, to bedziesz musial troche pokombinowac...

Abit NF7-S ma obsluge wszystkich mnoznikow, az do 24 czy 25 - na Epoxie masz w zaleznosci od proca (do x12,5 i ponad x12,5 gdy masz proca ze standardowym mnoznikiem 13 i wiekszym) - to tak w uproszczeniu, a jak chcesz dokladniej to poszukaj o mnoznikach wiekszych, niz 12,5 i 5-bitowym odczycie mnoznikow przez plyte :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi