rapciuch Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 (edytowane) Mój problem polega na tym, iż kupowałem zestaw na agito.pl i dostała mi się płyta Gigabite GA-EP31-DS3L w rewizji 1.0. Kupiłem do niej procesor PDC E5200 i on na niej nie działa, więc strzelam, że nie ma aktualnego BIOS-u. Jak mam wgrać BIOS z dyskietki? Czy wystarczy, że: 1. Ściągnę STĄD BIOS w wersji F5A BETA. 2. Wypakuję pliki z archiwum. 3. Skopiuję wszystkie wypakowane pliki z folderu na dyskietkę. 4. Ustawię BOOT-owanie z dyskietki w BIOS-ie. 5. Włożę do stacji dyskietkę, ze skopiowanymi plikami i zrestartuję komputer. ??? Opis z jakimi procesorami działa ta płyta i z jakimi wersjami biosu znajduje się TUTAJ. Zaznaczam, że muszę wgrać BIOS z dyskietki, więc proszę o wstrzymanie się z radami typu "wgraj za pomocą oprogramowania Gigabyte", "wgraj przez neta". Z góry dzięki za wyjaśnienia. ps. Moje ramy to: A-Data DDR2 2x1024MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 BOX . Mają działać na niej bez problemów? Edytowane 24 Listopada 2008 przez rapciuch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Mniej więcej tak to będzie wyglądać jak napisałeś. Co do RAMu to przy następnej modysikacji sprzętu zmień na jedną kość 2GB, bo teraz nie dorzucisz nic więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapciuch Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Mniej więcej tak to będzie wyglądać jak napisałeś.Mniej więcej? Czy dokładnie tak? Muszę mieć pewność bo to nie mój sprzęt. Co do RAMu to przy następnej modysikacji sprzętu zmień na jedną kość 2GB, bo teraz nie dorzucisz nic więcej.To doczytałem ale thx anyway :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 czy te taktowania pamięci z sygnaturki to prawdziwe ? czego nie puściłeś ich na 4-4-4-12 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapciuch Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 (edytowane) czy te taktowania pamięci z sygnaturki to prawdziwe ? czego nie puściłeś ich na 4-4-4-12 ?Tak, są prawdziwe. Chciałem puścić, ale - gdy ustawię na 4-4-4-12(ew. 15) to jak puszczam test w OCCT to wysypuje mi błędy. Napięcie pamięci mogę dać max 2.1 V bo gdy ustawię większe przy włączaniu kompa wywala mi bluescreen i reset. Jeżeli chodzi o resztę napięć to Vcore mam ustawione na bodajże 1.35V a reszta na Auto. Edytowane 25 Listopada 2008 przez rapciuch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...