Hesos Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 (edytowane) Witam! Mam już dosyć!! Walczę z kompem i nie mogę wygrać :D 3 dni temu nabyłem: AMD 64 x2 5200 (brisbane BH-G2) Giguś MA74GM-S2H 2x1gb OCZ platinum 800mhz radek 3850 ref. ze starego: samsung F1 1TB sata samsung 250GB ATA audigy 2ZS zasiłka Modecom 350ATX 2.0.PFC Problem polega na nie działającej kardzie dźwiękowej w slocie pci. Gdy wszystko jest podłączone to komp nie chce wstać. Odpala się wszystko, po chwili gaśnie dioda power i lipa. Tylko wiatraki się kręcą i czarno. Gdy wyciągnę karciochę ze slotu to wszystko jest OK. Z początku myślałem że zasiłka nie wyrabia, ale gdy odpiąłem Radka i włączyłem integrę, to komp się podniósł ale nie wykryło karty dźwiękowej ani w jednym ani w drugim slocie. No i prośba o pomoc!! Czy w biosie jest PCI wyłączone czy jak?? Może upgrade biosu by pomogło. Czy odesłać na gware?? Chyba że macie jakieś pomysły. Zasiłkę i tak będę wymieniał, no ale tak być nie powinno. Proszę pomocy!! :D zapomniałem. Jak komp się odpalił z audigy to próbowałem wcisnąć jej stery na chama ale pokazuje się że nie ma takiej karty, a jak chcę zmontować kx-y to podczas instalacji jest błękitny ekran i zwis :/ po prostu ręce opadają :( Edytowane 25 Listopada 2008 przez Hesos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToXaRz Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 a może sb jest uwalony? sprawdz go u kogos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 ewentualnie jakas stara sieciowke / dzwiekowke przetestuj u siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 (edytowane) Też na to wpadłem ale jest duży problem. Nie mam nic innego i nie mam od kogo pożyczyć. Każdy znajomy ma laptoka niestety. Z uwaloną karciochą też się zastanawiam. W starym kompie też jakoś dziwnie chodziła. Działała na jednej z 5 PCI. --edit-- No teraz to już kapota po całości. Prawie dwie godziny walki i nic. Chciałem odpalić kompa a tu lipa. Coś mi pika. Bios się odzywa z błędem pamięci lub grafiki. Więc poszmąciłem z grafą, i to samo. Podpiąłem integr i to samo. Mieszanka z pamięciami i to samo. CLR CMOS i dalej to samo. Chyba mobo się trafiła jakaś taka padnięta :angry: A może pamięci. Jutro może gdzieś znajdę dostęp do jakiegoś blaszaka :sad: Edytowane 26 Listopada 2008 przez Hesos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Dzisiaj to już w ogóle odwaliło. Bios się nie odzywa i tylko wiatraki się kręcą. Jak nie ma pamięci to się odzywa, jak włożę 1 kość to cisza i się nic nie dzieje, jak zamienię i włożę 2-gą to pika błędem pamięci, jak są dwie na raz to cisza. AAAAAAAAAA!!!!!!!! Jak ja uwielbiam problemy z nowymi kompami :wacko: ps. Czy jest ktoś z Wolverhampton i ma normalnego blaszaka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Może coś ze slotem - powoduje zwarcia więc piszczy, albo styki na karcie mogą być jakieś zabrudzone i efekt ten sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Nie ma mowy o brudzie, płyta i ram to nówki, oglądałem z każdej strony. Zaraz wymienię bateryjkę na starą, może nie wybuchnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Po długich bojach w różnych konfigach nie dało rady, nawt z innymi pamięciami. Zmieniłem płytę główną, zakupiłem ASUS M3A78 i......... problemy Po złożeniu całego kompa nic, ale gdy wyjąłem jedną kość to zadziałało. Poszmąciłem, pomieszałem i wynikło że płyta gigusia poszła za światy i zabrała jedną kostkę pamięci. I teraz muszę wysłać na gwarę płytę i ram w całości i zostaję z "ręką w nocniku" W sumie: NIGDY WIĘCEJ GIGABYTE ale co do ranu to nie wiem, OCZ to porządna firma, może to wina mobo. Jak odeślą z powrotem to się przekonam, ale póki co to trzeba kupić coś innego. Aha i teraz normalnie działa karta dźwiękowa. Po długich bojach w różnych konfigach nie dało rady, nawt z innymi pamięciami. Zmieniłem płytę główną, zakupiłem ASUS M3A78 i......... problemy Po złożeniu całego kompa nic, ale gdy wyjąłem jedną kość to zadziałało. Poszmąciłem, pomieszałem i wynikło że płyta gigusia poszła za światy i zabrała jedną kostkę pamięci. I teraz muszę wysłać na gwarę płytę i ram w całości i zostaję z "ręką w nocniku" W sumie: NIGDY WIĘCEJ GIGABYTE ale co do ranu to nie wiem, OCZ to porządna firma, może to wina mobo. Jak odeślą z powrotem to się przekonam, ale póki co to trzeba kupić coś innego. Aha i teraz normalnie działa karta dźwiękowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...