Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

siema ej mam mały problem z zainstalowaniem sterowników do dzwięku zainstalowałem nowego windowsa i lipa nie mam dzwieku jak instaluje z płyty wyskakuje mi takie coś " Microsoft bus should be in system installing realtek hd audio driver " o co tu biega a jak sciągne inne sterowniki z neta niby sie zainstaluję a i tak nie mam dzwieku oczywiscie mam kartę zintegrowana na płycie głównej msi k9n neo proszę o pomoc z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeby dźwięk ci chodził poprawnie a nie masz windowsa XP z SP3 to potrzebujesz poprawki KB888111 , ona jest wymagana żeby wszelaki kodek na płycie głównej opisany jako Audio HD chodził poprawnie, tutaj masz do pobrania http://www.findfiles.com/list.php?db=Both&...tring=KB888111+ musisz ściągnąć odpowiednią do SP zależy czy masz 1 czy 2, najlepiej wersje polską jeśli nie ma to angielską na podanej wyżej stronie jest EN potem restart kompa jak nie wykryje dźwięku to instalacja sterowników dołączonych do płyty albo tych co pobrałeś.

Te sterowniki co pobrałeś pewno są spakowane zipem albo rarem więc trzeba rozpakować .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ściągnij sobie ten pierwszy albo 3 od dołu (to samo) ewentualnie google i szukanie, masz sp3 ale jaki system pełny czy okrojony? bo jeśli okrojony to może nie mieć akurat jakiegoś pliku i nic nie poradzisz, ja zawsze używam pełnej instalki bo potem nie muszę dociągać poprawek żeby coś działało, przerabiałem okrojone wersje i potem tak musisz doinstalować wiele poprawek żeby np. konsola od grafiki działała

edit:

poszukaj na płytce cd(dvd) ze sterami od płyty głównej czy nie masz tam już tej poprawki

edit2:

stery do twojej płyty http://global.msi.com.tw/index.php?func=do...amp;prod_no=255 sterownik do Audio HD z lipca 2008

Edytowane przez scalak77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz sp3 to poprawka powinna już być, lecz ty masz okrojoną wersję ze sterów i bóg wie jeszcze czego, być może potrzeba doinstalować NET Framewrok 2.0 PL albo jakąś inną poprawkę, tego to już naprawdę nie wiem dlatego jak wyżej pisałem nie bawię się w tak okrojone wersje bo potem są tylko kłopoty, wpis w rejestrze może być ze masz tą poprawkę zainstalowaną i próba kończy się niepowodzeniem, kolejna rzecz to KB888111 jest tylko do sp1 i sp2 bo w sp3 jest już zintegrowana.

Za bardzo ci już teraz nie pomogę, musi wypowiedzieć się użytkownik tego rodzaju systemu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi