kamusial Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Witam, Problem wygląda następująco: włączam laptopa (zarówno na baterii jak i na zasilaczu), pojawia się okno startowe, potem: a) nie wchodzę w biosa- na milisekundę pojawia się komunikat o nieznalezieniu bootowalnych urządzeń (podłączony jest twardziel z win xp) i komp wygasza ekran z cichym cyknięciem, potem kilka razy próbuje odczytać z dvd i włącza się na nowo, robi to w kółko. b) nie wchodzę w biosa- wkładam bootowalną płytę, zaczyna odczytywać płytę- wyświetla o tym komunikat i gdy już ma się z niej zbootować, robi identyczną rzecz jak wyżej, tyle, że dłużej trwa zanim się podniesie ponownie, czasem w ogóle się nie podnosi , ale i nie wyłącza- świecą diody od zasilania, wiatrak się kręci, ale brak jest jakiegokolwiek kontaktu z nim. Raz kiedy chciałem mu zabrać płytę kiedy ją odczytywał, również się wygasił i wydawał ciągły beep, bez przerwy, aż do momentu gdy go wyłączyłem. c) wchodzę w biosa i następuje to co wyżej- ekran się wyłącza, wiatrak się kręci, diody świecą. Odłączenie dysku twardego i DVD nic nie dało. Sprawdziłem ramy i resetowałem bios. Nie sądzę, żeby procek mi się przegrzewał- wiatrak pracuje bardzo cicho, ale od nowości nie miał wymienianej pasty, więc postaram się go rozkręcić i ją wymienić. Przed tym kiedy zaczęły robić się te cuda, przeszedłem z nim na ramieniu spory kawałek- czy to możliwe, że coś się poluzowało/robi zwarcie/ułamało? W środku nic nie lata. Czy macie jakieś pomysły co mu dolega? Dzięki za pomoc i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monotechnik Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Najprawdopodobniej jest to mostek południowy i będzie konieczna wizyta w profesjonalnym serwisie notebooków. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamusial Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Najprawdopodobniej jest to mostek południowy i będzie konieczna wizyta w profesjonalnym serwisie notebooków. Pozdrawiam Dzięki za odpowiedź, czy znasz jakiś godny polecenia w wawie i orientujesz się ile to może kosztować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...