hardwin Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 witam w pewnej firmie jest parenascie kompow, wiekszosc win98, novelle w wersji 4, wiekowe kompy pojawily sie lepsze, z winXP problem pojawil sie gdy probowano uruchomic program dosowy , sieciowy [sciezka odwoluje sie do dysku jakiegos tam G sieciowego] na nowym winXP nie ma novella sam pierwszy raz mam do czynienia z novellem wiem ze zarzadza ladnie siecią, odpowiada za udostepnianie drukarek i danych, za prace z programami udostepnionymi na serwerze itp itd sam nie wiem jak sie za to zabrac na winXP oczywiscie nie mam dysku sieciowego wiec uruchomienie skrótu nie daje oczekiwanych rezultatów, czy powinienem najpierw zainstalowac novella, skonfigurowac go czy moze uda mi sie to w prostrzy jakis sposob bo nie mam instalek do novella, a nawet jakbym jakas znalazl to nie bedzie pod winXP pasowac nie wiem jak sie za to zabrac, pomocy niby prosta sprawa dzieki z gory za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 jeśli dobrze rozumiem to na novell'u jest postawiony serwer? jeśli tak to wystarczy zainstalować klienta dla WinXP i przy logowaniu podać nazwę użytkownika, serwer i drzewo. jeśli na serwerze są odpowiednie skrypty logowania to XP powinien automatycznie zmapować sobie dyski sieciowe. niestety nie znalazłem bezpośredniego linka do klienta :( http://download.novell.com/Download?buildid=qmMAWSRy5q4~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 jeśli dobrze rozumiem to na novell'u jest postawiony serwer? jeśli tak to wystarczy zainstalować klienta dla WinXP i przy logowaniu podać nazwę użytkownika, serwer i drzewo. jeśli na serwerze są odpowiednie skrypty logowania to XP powinien automatycznie zmapować sobie dyski sieciowe. niestety nie znalazłem bezpośredniego linka do klienta :( http://download.novell.com/Download?buildid=qmMAWSRy5q4~ dzieki wielkie, juz mnie nakierowales na odpowiedni tor jak cos bede jeszcze pisał w tym wątku pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...