Skocz do zawartości
hardwin

Novell, Problem Z Uruchomieniem Programu Sieciowego

Rekomendowane odpowiedzi

witam

w pewnej firmie jest parenascie kompow, wiekszosc win98, novelle w wersji 4, wiekowe kompy

pojawily sie lepsze, z winXP

problem pojawil sie gdy probowano uruchomic program dosowy , sieciowy [sciezka odwoluje sie do dysku jakiegos tam G sieciowego]

na nowym winXP nie ma novella

sam pierwszy raz mam do czynienia z novellem

wiem ze zarzadza ladnie siecią, odpowiada za udostepnianie drukarek i danych, za prace z programami udostepnionymi na serwerze itp itd

sam nie wiem jak sie za to zabrac

na winXP oczywiscie nie mam dysku sieciowego wiec uruchomienie skrótu nie daje oczekiwanych rezultatów,

czy powinienem najpierw zainstalowac novella, skonfigurowac go czy moze uda mi sie to w prostrzy jakis sposob bo nie mam instalek do novella, a nawet jakbym jakas znalazl to nie bedzie pod winXP pasowac

nie wiem jak sie za to zabrac, pomocy

niby prosta sprawa

dzieki z gory za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli dobrze rozumiem to na novell'u jest postawiony serwer? jeśli tak to wystarczy zainstalować klienta dla WinXP i przy logowaniu podać nazwę użytkownika, serwer i drzewo. jeśli na serwerze są odpowiednie skrypty logowania to XP powinien automatycznie zmapować sobie dyski sieciowe.

niestety nie znalazłem bezpośredniego linka do klienta :( http://download.novell.com/Download?buildid=qmMAWSRy5q4~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli dobrze rozumiem to na novell'u jest postawiony serwer? jeśli tak to wystarczy zainstalować klienta dla WinXP i przy logowaniu podać nazwę użytkownika, serwer i drzewo. jeśli na serwerze są odpowiednie skrypty logowania to XP powinien automatycznie zmapować sobie dyski sieciowe.

niestety nie znalazłem bezpośredniego linka do klienta :( http://download.novell.com/Download?buildid=qmMAWSRy5q4~

dzieki wielkie, juz mnie nakierowales na odpowiedni tor

jak cos bede jeszcze pisał w tym wątku

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi