Polaros Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Mam maly problem. Dzisiaj bawilem sie multimetrem ( lubie swoje studia :wink: ) napiecie na obudowie 20mV ( czyli mozna przyjac ze blad pomiaru lub tez pomijalne) , nagle cos mnie tknelo i zrobilem pomiar napiecia w wodzie i szok 0.2V jak na moj gust to sporawo na bloku mam 0.1V ???? Czy mam sie czym martwic czy moze mam wodnego vmoda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Mam maly problem. Dzisiaj bawilem sie multimetrem ( lubie swoje studia :wink: ) napiecie na obudowie 20mV ( czyli mozna przyjac ze blad pomiaru lub tez pomijalne) , nagle cos mnie tknelo i zrobilem pomiar napiecia w wodzie i szok 0.2V jak na moj gust to sporawo na bloku mam 0.1V ???? Czy mam sie czym martwic czy moze mam wodnego vmoda :wink: A zwrociles uwage na rozstaw punktow pomiaru ? :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 hmm ja mam ~130 V na obudowie i nie narzekam (nie mam uziemienia w gniazdku) nic mi nigdy nie siadło od tego napiatka i wszysko działa jak należy więc czym ty się przejmujesz 0.2 V ?? tyle to ja zrobie pocieraja ręka o d.. podczas wizyty w kiblu :D a tak na serio to nic się nie przejmuj :) to normalne że w układzie są ładunki, jeżeli są takie małe to nic nie szkodzi pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...