Skocz do zawartości
Polaros

zbiornik z pompka i napiecie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam maly problem.

Dzisiaj bawilem sie multimetrem ( lubie swoje studia :wink: ) napiecie na obudowie 20mV ( czyli mozna przyjac ze blad pomiaru lub tez pomijalne) , nagle cos mnie tknelo i zrobilem pomiar napiecia w wodzie i szok 0.2V jak na moj gust to sporawo na bloku mam 0.1V ???? Czy mam sie czym martwic czy moze mam wodnego vmoda :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam maly problem.

Dzisiaj bawilem sie multimetrem ( lubie swoje studia  :wink: ) napiecie na obudowie 20mV ( czyli mozna przyjac ze blad pomiaru lub tez pomijalne) , nagle cos mnie tknelo i zrobilem pomiar napiecia w wodzie i szok 0.2V jak na moj gust to sporawo na bloku mam 0.1V ???? Czy mam sie czym martwic czy moze mam wodnego vmoda  :wink:

A zwrociles uwage na rozstaw punktow pomiaru ? :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm

ja mam ~130 V na obudowie i nie narzekam (nie mam uziemienia w gniazdku) nic mi nigdy nie siadło od tego napiatka i wszysko działa jak należy

więc czym ty się przejmujesz 0.2 V ??

tyle to ja zrobie pocieraja ręka o d.. podczas wizyty w kiblu :D

a tak na serio to nic się nie przejmuj :) to normalne że w układzie są ładunki, jeżeli są takie małe to nic nie szkodzi

pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi