Skocz do zawartości
romek

Polska Premiera – Inforad Legalny Antyradar?

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafikaWielu z naszych czytelników oprócz komputerów posiada również samochody, którymi codziennie pokonuje wiele kilometrów do pracy, szkoły czy na wakacje. By dojechać na czas, łamiemy bardzo często ograniczenia prędkości lecz tym samym narażamy się na wysokie mandaty, gdy trafimy na fotoradar czy kontrolę policji. Jest na rynku wiele urządzeń, które w sposób nielegalny wykrywają wiązkę radarową stosowaną przez policyjne fotoradary lecz już teraz możemy się zabezpieczyć w sposób legalny przed niechcianymi zdjęciami. W dniu dzisiejszym na rynek polski wchodzi nowy produkt InfoRad, który chcemy Wam bliżej przedstawić.

Pełna treść publikacji pod tym linkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

literówka "Udało się nam ominąć 4 fotoradary stacjonarne, 2 miejsca zmożonej kontroli, gdzie mobilne fotoradary również robiły drogie zdjęcia niczego nie podejrzewającym kierowcą"

"Wg nas urządzenie jest dobrze skalkulowane na kieszenie polaków"

Jednym słowem: GPS bez ekraniku, prosty w obsłudze, wyspecjalizowany do jednego celu. Zastanawiam się jak długo dadzą radę utrzymywać serwis internetowy i "specjalną ekipę" tylko ze sprzedaży sprzętu... Oby jak najdłużej :)

Edytowane przez katoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie odpiscie sobie testy tego typu sprzetu. blagam. zajmojcie sie tym co robicie ekstra czyli OC OC!!! ten szmelc to zwykla nawigacja tyle ze bez lcd. jakos mi sie wierzyc nie chce ze automapa z poi z tej strony http://poi4am.prv.pl/ bedzie gorsza od jakiegos takiego badziewia. jak test to powinien byc w aucie antyradar + automapa + ten szmelc + cb radio. dopiero wtedy mozna bylo by cos powiedziec. co do radarow laserowych to wszyscy o nich slyszeli, a nikt ich nie widzial. czytalem ze w polsce sa 3 sztuki!!! ja mam zestaw AR + automapa i to dziala. czasem jak chlopaki zamaskuja fotopstryka w smietniku w nowym miejscu to mnie AR ostrzega, a w typowych miejscach i slupy to automapa jest idealna. ten przycisk do papieru to kolejny sposob na wyciaganie kasy. jak im kierowcy nie beda raportowac gdzie stoja suszarki to taki system mozna sobie ....... ze tak powiem.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@adam1004a - wybacz lecz to my będziemy decydować co pokazać i jak to zrobić. Co do suszarek laserowych, zrobić ci zdjęcie jak wyglądają? Wczoraj mnie taką złapano, dzisiaj widziałem jak policja stoi z kolejną na trasie AK w Warszawie. Jeśli ich ktoś nie widział to pewnie do Warszawy nigdy nie zawitał. AR jest nielegalne i nie wolno nam takich urządzeń promować.

Co do nawigacji vs. inforad. Nawigacja AutoMapa i MapaMap nie wykryła kilku nowych punktów jakie były. Sam możesz też sobie zaznaczyć punkty na urządzeniu po naciśnięciu sekundę lewego klawisza. System zapisuje, później możesz się nimi podzielić z innymi w całej sieci. Dodatkowo w urządzeniu jest rejestrator twojej podróży do wyliczenia, ile dzisiaj przejechałeś, gdzie byłeś itd. InfoRad istnieje bardzo dobrze w Francji i nie jest to Polska, gdzie nawigacja fabryczna montowana jest w co 10 samochodzie. Tak jest używana jako dodatek i tak samo w Polsce powinniśmy do tego podchodzić.

Na koniec jeśli ktoś twierdzi, że ma inne legalne urządzenie, które pobije to, zapraszam do Warszawy, porównamy urządzenia i stworzymy ciekawe porównanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do AR i jego legalnosci to jest dekka inaczej. sprzet jest legalny jesli jest poza samochodem. dobrze napisales ze ten artykul jest swoista promocja. tak sie sklada ze wszystkie laserowe radary sa w wawie. w polsce najwiekszym problemem dla kierujacych jest iskra. mysle ze przeprowadzenie testu tylko wa-wie po przejechaniu 300km - 2000km jest smieszne. zapraszam do wiosek na polnocy, gdzie milicja chowa sie po smietnikach sic., krzaczorach itp. uwazam ze nie ma sensu podniecac sie tym kapslem. w dobie lcd, teleofnow z nawigacja, palmow takie urzadzenie bedzie miec problem ze zdobyciem rynku. sam bym tego nie kupil i nikomu nie polecil. zreszta aktualizacja danych raz na dwa tygodnie - wybacz. co do dokladnosci patrolu to trudno o takim parametrze mowic. mi wystarczy ze automapa z dokladnoscia do 1km mi zasygnalizuje ze jest goraca strefa. zreszta o jakosci i skutecznosci danego produktu antyradarowego decyduje ilosc userow, a nie pobozne zyczenia osoby promujacej produkt czy producenta. to userzy przekazuja dane gdzie stoja suszarki. w polsce uzytkownikow automapy sa tysiace, a tego dziwa? moze warszawe oznaczyli i wbili dane, ale czy np w takiej starej kiszewie wiedza gdzie stoja patrole. mi sie wydaje ze trzeba by porownac ilosc punktow poi (radary, suszarki. kontrole drogowe) z automapy z tymi z kapsla. jesli kapsel bedzie mial wiecej zaprogramowanych punktow kontroli niz automapa to zwracam honor. co do zapisu trasy to wybacz, ale nie spotkalem sie z nawigacja bez tej funkcji. to moze byc faktycznie tajna bron kapsla, zapamietanie sladu. imho to urzadzenie powinno byc traktowane w kategorii ciekawostka, masz zbyt wiele kasy to sie pobaw, ale nie oczekuj cudow.

taka jest moja opinia na ten temat.

jesli chcesz sie pobawic to jest jeszcze software na telefony speedalerm. polaczenie gps, z softem i telefonem. baza danych aktualizowana baardzo czesto. no i producent daje jeszcze swoista gwarancje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi