sinus Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Mam radeona 8500LE 250/250 od Saphira i chciałem zmodyfikować jego chłodzenie, ponieważ orginalny wiatraczek wyje nieznośnie. :( Na pamieci przykleiłem miedziane radiatorki od Cooler Mastera, a na rdzeń mam zamiar przykleić radiator Zalmana, wiecie, ten na chipsety. Czy ten radiatorek wydoli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Acha! Zapomniałem napisać, że z góry i z dołu bedą na karte dmuchały wentyle 8cm podłączone do fanbusa. Może lepiej dać 9cm? chyba najcichszy będzie ten od zalmana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czuczu Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 mój radek też wyje, a wentyle wentylami, dlatego (głównie) z tego powodu zamieżam zastosowac WC. Przy dobrym nawiewie chyba powinien wystarczyć ten radiator, ale nie jestem pewny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 spoko gościu ja mam gf 4 mmx 440 i na rdzeniu dojechałem z 250 do 360MHZ a to wszytko na radiatorku orginalnym od karty (taki malutki prawie plastikowy może ma z 0,5 cm wysokości ogólnie to taka kiche że chocho) i na to wieją właśnie z obu stron wiatraki 9cm puszczone na 12V ty jak nie będziesz kręcił to kup jakiś radiatorek od procesorka, nap od p3 600MHZ i naview wydoli ci na 5V bo nie będziesz podkręcał, ja będziesz to na 12 V i będzie spox co do tego zelmana to nie weim jak wygląa ale napewno wydoli w połączeniu z tymi wiatrakami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 A wygląda to tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 spoko bez wiatraków ci nawet idzie nie masz się co martwić mój jest z 3 razy mniejszczy(chodzi o wyskokość) no i to nie zelman i jak miałem 250 MHZ no to spox chodziło nawet na 280MHZ bez witraków, szkoda nawet zakładać wiatraki bo dodatkowy huk a ten radiator wystarczy napeno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Robił już ktos taki eksperyment z radkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...