yodacki Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Witam, mam pytanie ogólne. Co się może stać z monitorem LCD, jeśli wymuszę na nim większą częstotliwość odświeżania niż jest zalecana. Podam przykład - monitor przy rozdzielczości 1680x1050 wg specyfikacji może pracować tylko na 60 Hz. Co może się stać jeśli wymuszę mu 72 lub 75 Hz (odhaczę na karcie Monitor pozycje "Ukryj tryby, których ten monitor nie może wyświetlić" ? Pozdrawiam Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 miałem starsza 17 Lg teraz samsunga 931c i zawsze ustawiam 75Hz -nigdy nic się nie stało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 miałem starsza 17 Lg teraz samsunga 931c i zawsze ustawiam 75Hz -nigdy nic się nie stałoNa niektórych monitorach LCD powoduje to nieliniowość ruchu (monitor przy 75 Hz i tak działa jakby przy 60 pomijając nieregularnie te 15 dodatkowych ramek). Oczywiście są monitory LCD realnie obsługujące te 75 Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Witam, mam pytanie ogólne. Co się może stać z monitorem LCD, jeśli wymuszę na nim większą częstotliwość odświeżania niż jest zalecana. Podam przykład - monitor przy rozdzielczości 1680x1050 wg specyfikacji może pracować tylko na 60 Hz. Co może się stać jeśli wymuszę mu 72 lub 75 Hz (odhaczę na karcie Monitor pozycje "Ukryj tryby, których ten monitor nie może wyświetlić" ? Pozdrawiam Jacek wyskoczy np komunikat "Out of range" i monitor przejdzie w tryb uśpienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) A na moim LG, nawet po odznaczeniu Ukryj tryby, których ten monitor nie może wyświetlić nie ma większych częstotliwości niż 60 Hz (dla 1680x1050), ale wydaje mi się, ze będzie tak jak napisał gmfriend Edytowane 28 Listopada 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...