Skocz do zawartości
QbaS

ECS l7s7a2 resetuje mi bios

Rekomendowane odpowiedzi

to z pewnoscia kara za posiadanie tej plytki i nie napisanie na forum gruntownej recki mogacej pomoc takim niepewnym zagubionym osobom jak ja...

Pisze cos o tej mobo bo jak ja kupie i wyjdzie ze umoczylem w jakims syfie 300 pln to $%^#^#...

A propos problemu, padniecie, niestykanie baterii b. prawdopodobne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i dlatego jednak nie kupie 256DDR+tego ECSa tylko poczekam z pamięcią a kupie Epoxa 8RDA.

Mimo że jaknarazie miałem od czasów Durona600 same Ecsy.

Poprostu mam już dość kombinowania ze wszystkimi sprzętami czy będą się gryzły z ECSem czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wy od razu krzyżyk na płycie....

QbaS:

Sprawdź napięcie na bateryjce. Możliwe, że mieszając coś przy zworce coś zrobiłeś baterii. Pozycje SB w biose to bateria.

Red46 - proszę, przejrzyj forum w poszukiwaniu informacji :8RDA i PROBLEM a potem dopiero mieszaj się w 8rda... Znam już dwójkę ludzi którzy wymieniali już epoxa po dwa razy.

Ja z swojej l7s7a2 jestem zadowolony....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm.. wy tu juz piszecie o problemach z ta plytka a ja wciaz sie nie moge doczekac jakichs konkretnych postow na jej temat...

:(

Moze by wreszcie ktos cos napisac odnosnie stabilnosci i oc ?

Mozna cos zrobic z mnoznikiem >12,5 czy tez bede skazany na procki z mnoznikiem ponizej 12,5 przez najblizsze 2 lata ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprawilem ustawienie bateryjki

w biosie:

sb 3,3 - 3,42

sb 5 - 4,85

czyli napiecia chyba w normie

zobaczymy rano czy utrzyma ustawienia czy zaliczy kolejny reset

a swoja droga to bateryjka jest tragicznie ustawiona i przeszkadza w czysczceniu ustawien cmos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm.. wy tu juz piszecie o problemach z ta plytka a ja wciaz sie nie moge doczekac jakichs konkretnych postow na jej temat... 

:(

Moze by wreszcie ktos cos napisac odnosnie stabilnosci i oc ?

Mozna cos zrobic z mnoznikiem >12,5 czy tez bede skazany na procki z mnoznikiem ponizej 12,5 przez najblizsze 2 lata ?

Tez bym sie chcial dowiedziec, czy nie ma zwisow :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety kolejny reset  :evil: 

co dziwne plyta zachowuje sie bardzo stabilnie, nie ma zadnych zwisow, ladnie sie kreci

:twisted: po prostu ideal :twisted: 

tylko te resety biosu :evil:

no widzisz ja mialem tak juz z 3 K7S5A teraz m,am K7S5AL i na tej jak narazie jest ok, widocznie trafiles jakis pukniety model a szkoda bo plytka wyglada na zajebista

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problemy z biosem zaczely sie jak zaczolem ostro podkrecac sprzet i zaliczyl kilkanascie resetow pod rzad

moze to rozladowalo bateryjke :?:

czy jest szansa zeby bateryjka sama sie "naladowala"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P koniec problemow z resetowaniem biosu :P

wymienilem bateryjke i wszystko OK

swoja droga dziwi mnie ze skoro ECS robi tak swietna plyte to dlaczego oszczedza na glupiej bateryjce :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P  koniec problemow z resetowaniem biosu   :P  

wymienilem bateryjke i wszystko OK

swoja droga dziwi mnie ze skoro ECS robi tak swietna plyte to dlaczego oszczedza na glupiej bateryjce  :roll:

Czyli stwierdzamy : PŁYTA ESC L7S7A2 v 1.1 jest OK

ufff - czyli można qpować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze komus to pomoze w wyborze:

256DDR 333, xp1700+ 11x133 JIUHB...DUT3C,Hercules R8500LE, bios plyty l7s7a2 fabryczny

3dmark2001:

ecs k7s5a: 6836

ecs l7s7a2: 7440

w sandra w porownaniu do kt333 wyniki lepsze o okolo 5%

3dmark2001 jw. ale athlon 11x166

k7s5a 8034

l7s7a2 8414

Teraz chodzi procek na 11.5x166 bo 12x166 sie grzal.

Zadnego zwisa z powodu plyty jeszcze nie mialem choc kompa nie oszczedzam, oc na razie traktuje spokojnie i na razie niech sobie chodzi na 1.9GHz.

Jesli ktos chcialby zobaczyc jakies inne, konkretne wyniki testow to prosze mi wyslac propozycje czym przetestowac ta plyte na maila: bats@poczta.fm,ew. zeby sie czuc potrzebnym czekam na smsy:603 297 462 (swieta bez kompa=tragedia) Ale jestem w stanie zrealizowac te testy dopiero po swietach.

Ogolne wrazenia: nastepca k7s5a a wzrost wydajnosci to oczywistosc, ecs zdobywa nowe doswiadczenia i robi coraz lepsze plyty, jak za te pieniadze to ---------BRAC-----------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...