QbaS Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 mam problem jak w topicu jesli wylacze kompa na kilka godzin to bios sie resetuje :evil: czy to wina bateryjki :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 to z pewnoscia kara za posiadanie tej plytki i nie napisanie na forum gruntownej recki mogacej pomoc takim niepewnym zagubionym osobom jak ja... Pisze cos o tej mobo bo jak ja kupie i wyjdzie ze umoczylem w jakims syfie 300 pln to $%^#^#... A propos problemu, padniecie, niestykanie baterii b. prawdopodobne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 uuuuu widze ze ECS nie pozbyl sie swojego starego i znanego juz problemu z resetujacym sie BIOSEM mimo ze plyta jes naprawde COOL ja mam juz 4 sztuke k7s5a wymienaona wlasnie z tego powodu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 no i dlatego jednak nie kupie 256DDR+tego ECSa tylko poczekam z pamięcią a kupie Epoxa 8RDA. Mimo że jaknarazie miałem od czasów Durona600 same Ecsy. Poprostu mam już dość kombinowania ze wszystkimi sprzętami czy będą się gryzły z ECSem czy nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 A wy od razu krzyżyk na płycie.... QbaS: Sprawdź napięcie na bateryjce. Możliwe, że mieszając coś przy zworce coś zrobiłeś baterii. Pozycje SB w biose to bateria. Red46 - proszę, przejrzyj forum w poszukiwaniu informacji :8RDA i PROBLEM a potem dopiero mieszaj się w 8rda... Znam już dwójkę ludzi którzy wymieniali już epoxa po dwa razy. Ja z swojej l7s7a2 jestem zadowolony.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 ja też jestem zadowolony :D zwłaszcza jak mi sie czytnik uda sprzedać :D i nie wywale prawie 500 złotych w płyte która ma takie same możliwości a psuje sie z tego co widze jak narazie częsciej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Siemka pytanie do Uzurpatora a czy u Ciebie też występuje ten problem z resetowaniem biosu , sam zamierzam kupić tą płytkę ale zaczekam jeszcze trochę i zobaczę jak się sprawuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 ja mam ESC K7S5AL i od kiedy kumpel mi wgrał cheepo bios skończyły sie kłopoty (i tu ukłony w strone przema) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 U mnie żadnych problemów nie ma. Full stable 145/145 (agoia :/) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 hm.. wy tu juz piszecie o problemach z ta plytka a ja wciaz sie nie moge doczekac jakichs konkretnych postow na jej temat... :( Moze by wreszcie ktos cos napisac odnosnie stabilnosci i oc ? Mozna cos zrobic z mnoznikiem >12,5 czy tez bede skazany na procki z mnoznikiem ponizej 12,5 przez najblizsze 2 lata ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Tylko sterowanie jest do 12.5 natomiast procki fabrycznie ustawione na wyżej będą działać bez problemu gdyż one po prostu inaczej rozumieją sygnały mnożnikowe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Nie trzeba było długo czekać kiedy pojawi się taki lub podobny topic :P :P :P Ps na baterii mogliby nie oszczędzać :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 poprawilem ustawienie bateryjki w biosie: sb 3,3 - 3,42 sb 5 - 4,85 czyli napiecia chyba w normie zobaczymy rano czy utrzyma ustawienia czy zaliczy kolejny reset a swoja droga to bateryjka jest tragicznie ustawiona i przeszkadza w czysczceniu ustawien cmos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 hm.. wy tu juz piszecie o problemach z ta plytka a ja wciaz sie nie moge doczekac jakichs konkretnych postow na jej temat... :( Moze by wreszcie ktos cos napisac odnosnie stabilnosci i oc ? Mozna cos zrobic z mnoznikiem >12,5 czy tez bede skazany na procki z mnoznikiem ponizej 12,5 przez najblizsze 2 lata ? Tez bym sie chcial dowiedziec, czy nie ma zwisow :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 niestety kolejny reset :evil: co dziwne plyta zachowuje sie bardzo stabilnie, nie ma zadnych zwisow, ladnie sie kreci :twisted: po prostu ideal :twisted: tylko te resety biosu :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 niestety kolejny reset :evil: co dziwne plyta zachowuje sie bardzo stabilnie, nie ma zadnych zwisow, ladnie sie kreci :twisted: po prostu ideal :twisted: tylko te resety biosu :evil: no widzisz ja mialem tak juz z 3 K7S5A teraz m,am K7S5AL i na tej jak narazie jest ok, widocznie trafiles jakis pukniety model a szkoda bo plytka wyglada na zajebista Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Mi bios się nie resetuje :D Może to wina samej bateryjki :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Popieram - wymień baterię. Jeżeli nie zadziała to gwarka i new-board-please. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 problemy z biosem zaczely sie jak zaczolem ostro podkrecac sprzet i zaliczyl kilkanascie resetow pod rzad moze to rozladowalo bateryjke :?: czy jest szansa zeby bateryjka sama sie "naladowala" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 :P koniec problemow z resetowaniem biosu :P wymienilem bateryjke i wszystko OK swoja droga dziwi mnie ze skoro ECS robi tak swietna plyte to dlaczego oszczedza na glupiej bateryjce :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 A ja dalej nie wiem gdzie ta plyte kupic? Szukalem we wszystkich sklepach jakie znam i nie ma google tez mi nie znalazlo?? Ludzie skad to macie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 A ja dalej nie wiem gdzie ta plyte kupic? Szukalem we wszystkich sklepach jakie znam i nie ma google tez mi nie znalazlo?? Ludzie skad to macie?? naprzyklad tutaj maja www.ckznak.pl pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 :P koniec problemow z resetowaniem biosu :P wymienilem bateryjke i wszystko OK swoja droga dziwi mnie ze skoro ECS robi tak swietna plyte to dlaczego oszczedza na glupiej bateryjce :roll: Czyli stwierdzamy : PŁYTA ESC L7S7A2 v 1.1 jest OK ufff - czyli można qpować ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 no i spox teraz tylko znalezc kupca na solteka i sdry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bat Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Moze komus to pomoze w wyborze: 256DDR 333, xp1700+ 11x133 JIUHB...DUT3C,Hercules R8500LE, bios plyty l7s7a2 fabryczny 3dmark2001: ecs k7s5a: 6836 ecs l7s7a2: 7440 w sandra w porownaniu do kt333 wyniki lepsze o okolo 5% 3dmark2001 jw. ale athlon 11x166 k7s5a 8034 l7s7a2 8414 Teraz chodzi procek na 11.5x166 bo 12x166 sie grzal. Zadnego zwisa z powodu plyty jeszcze nie mialem choc kompa nie oszczedzam, oc na razie traktuje spokojnie i na razie niech sobie chodzi na 1.9GHz. Jesli ktos chcialby zobaczyc jakies inne, konkretne wyniki testow to prosze mi wyslac propozycje czym przetestowac ta plyte na maila: bats@poczta.fm,ew. zeby sie czuc potrzebnym czekam na smsy:603 297 462 (swieta bez kompa=tragedia) Ale jestem w stanie zrealizowac te testy dopiero po swietach. Ogolne wrazenia: nastepca k7s5a a wzrost wydajnosci to oczywistosc, ecs zdobywa nowe doswiadczenia i robi coraz lepsze plyty, jak za te pieniadze to ---------BRAC----------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...