Skocz do zawartości
Pazuzu

Prosze O Ocene Zestawu I Ewentuane Propozycje

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o ocene tego zestawu:

grupa nazwa cena

lp grupa nazwa cena

1 Procesory PROCESOR CORE 2 DUO E7300 2.66GHz LGA775 BOX 460.00 zł

2 Płyty główne MSI P45 NEO3-FR INTEL P45 SOCKET 775 (PCX/DZW/GLAN/SATA/RAID/DDR2) 384.00 zł

3 Karty graficzne ASUS ATI Radeon HD3650 512MB DDR2/128bit TV/DVI PCI-E Magic (725/1000) (chłodzenie pasywne) 221.00 zł

4 Pamięci GOODRAM DDR2 2048MB PC800 DUAL 2 x 1024 CL5 76.00 zł

5 Twarde dyski HDD SAMSUNG 250GB HD252HJ 7200 SATAII 16MB ASAP 154.00 zł

6 Obudowy ATX OBUDOWA CoolerMaster - ELITE 334 (RC-334-KKN1-GP) Czarna 163.00 zł

7 Monitory MONITOR SAMSUNG 19" SM943B CZARNY ASAP 661.00 zł

8 Zasilacz ZASILACZ TAGAN TG400-U33II (400W) 284.00 zł

suma: 2403.00 zł

Myslalem na poczatku na plyta asusa p5k pro, ale niestety nie jest juz dostepna w sklepie w którym mam zamiar kupic komputer.

Tak samo zastanawiam sie na procesorem E5200 duzo taniej a powinien wystarczyc.

Rowniez zastanawiam sie czy jest sens kupowac taki zasliacz, byc moze kupilbym cos taniej.

Ogolnie chcialbym wydac jak najmniej, chcialbym zeby komputer byl jak najbardziej stabilny, uzywany glownie do internetu, pisania prac w wordzie itd (sporadycznie gry i AutoCad 3D). Zalezy mi rowniez na ciszy. Najwzniesze dla mnie to

Stabilnosc

cena/cisza

osiagi

Kolejnosc od najwaznieszych do mneij waznych rzeczy.

Byc moze uda sie gdzies na plycie zaoszczedzic. Co do chlodzenia CPU to chcialem cos arctic cooling ale sklep w ktorym kupuje nic takiego nie ma:/ Wiec zaproponujcie cos taniego, cichego i w miare wydajnego coolera (nie bedzie OC, dopiero jakos za rok ale wtedy dojdzie pare zmian w konfigu wiec teraz wydajny cooler nie jest potzrebny).

Najwaznieszje, podawajcie swoje propozycje wzgledem sklepu www.tylda.pl gdyz tam bede kupowal. Probowalem sie do nich odezwac ale obsluga fatalna, ale co zrobic jak maja najtaniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie z tamtego linku mam wiekszosc czesci, z tym ze tam sa jakies hiper super karty graficzne a takiej nie potrzebuje, wiec pytam czy taki zestaw jest dobry, jest pare modyfikacji.

najtaniej maja u mnie w miescie. A ze sklepami jest tak ze jedne czesci sa drosze inne tansze, wiec przy skladaniu calego zestawu pojencie "tanszy sklep" traci waznosc.

EDIT

Coraz bardziej mysle nad zmiana zestawu procesor, plyta glowna na te modele

http://www.tylda.pl/?popup=productpop&pid=PLYASU7750184

http://www.tylda.pl/?popup=productpop&pid=PROINTDCO0010

Co o tym myslicie, co do procesora jestem raczej pewnien tego wyboru, natomiast z plyta mam caly czas problem. Nie mam pojecia cos wybrac.

Edytowane przez Pazuzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi