Oskaliber Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Przymierzam się do wc już w zasadzie od maja~, gdzies tam byl jakis moj stary topic, ale wiele sie zmienilo, wiec zamiast go odkopywac postanowilem stworzyc nowy. Jak tylko dolar spadnie do rozsądnej ceny (a mam nadzieje, ze spadnie) to bede zamawiał wc z usa, jedynym ograniczeniem (oprócz kasy) jest moja buda, która jakby nie patrzeć jest dosyć ciasna (thermaltake tsunami). Początkowo planowałem złożyć coś w tym guście: D-Tek Fuzion v2 MCW60-R jakiś laing thermochill pa120.3 mcres-micro tygon 10/13 jakies zlaczki skrecane a miałoby to chłodzić q6600 & 8800gt No i pojawiają się ograniczenia. Chlodnice moglbym polozyc chyba tylko na podłodze, bo nigdzie indziej nie ma miejsca. pa120.3 odpada bo jest za długa do mojej budy. Zastanawiam sie wiec nad pa120.2. Pozostaje pytanie, czy zdolam tym skutecznie schłodzić swój sprzęt i czy to nie bedzie za wysokie. Chlodnica 59mm grubosci, wentylatory 25mm~, blok na gpu 32mm co daje razem 116mm od podłogi, a do grafiki mam 11cm, wiec chyba nie da rady. W tej sytuacji kompletnie nie wiem co mam robić. Nie mam też zbytnio pomysłu na rozmieszczenie reszty elementów. Zamieszczam zdjęcia podglądowe jak wygląda cała sytuacja (aktualnie nie moge zrobic ich w lepszej jakosci). Bede wdzieczny z jakies pomysły jak to wszystko upchac. Chce zeby wszystko bylo w srodku! Na podlodze jest takie wystające nie wiadomo co, to bede musial chyba tak czy tak jakoś wyciąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwad Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 a dlaczego nie chcesz chłodnicy na zewnątrz? mniej atrakcyjnie wygląda, ale przynajmniej nie trzeba kombinować, no i chłodnica nie nagrzewa powietrza w obudowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 a dlaczego nie chcesz chłodnicy na zewnątrz? mniej atrakcyjnie wyglądaWłasnie dlatego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Tak doe mnie to moimz daniem dolar do poziomu z lipca nie wróci przynajmniej przez 1-2 kwartały, więc nie wiem czy jest sens czaić się na klocki z usa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Pożyjemy zobaczymy. Żeby chociaż do 2,5 spadł to bedzie znośnie. Pozostaje kwestia wyboru klocków, a raczej ich rozmieszczenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Ciachasz zatoki i powinna wejść :wink: napęd na samą górę i co tam jeszcze zostało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 zasadnicze pytanie, czy jestes gotow na cięcie koszyka od napedow CD czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Raczej nie, chyba ze to bedzie ostatecznosc, ale wole tego uniknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 no wlasnie jak chcesz zmiescic TC 120.2 to bedzie trzeba przycic i zlikwidowac koszyk na FDD. sprawdz moje LC bo mam TT Soprano z TC na froncie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 No ewentualnie bym mógł na takie coś pójść. Tylko jak pozbyc sie tego koszyka na fdd? No i w przeciwienstwie do Twojego WC wolalbym walnac rez w jakims mniej widocznym miejscu, bardziej wlasnie gdzies przy napędach, tylko ze wtedy pompka musi chyba pod nim byc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 koszyk jest przynitowany, wiec zrywasz nity i po sprawie. potem zrywasz nity od koszyka na napedy, tniesz go i przynitowywujesz na nowo. co do rezu to najlepiej jak jest pod pompka ale nie jest to jakis wymog konieczny, chodzi o to aby plyn lecial z rezu do pomki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Hmm, tak sobie myśle, że soprano i tsunami mają chyba taka sama wysokosc i skoro zarówno Ty jak i ja mamy koszyk z 4ma miejscami na napędy, to znaczy, że jezeli usune koszyk na fdd to bede mial do podlogi tyle samo co Ty. Wiec chyba nie bede musial specjalnie ciąć koszyka. Moglbys zmierzyc jaka długosc ma u Ciebie koszyk na napedy, dla pewnosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 188 mm, z tym ze ja musialem wyciac otwor na chlodnice tak ze mam jedno miejsce na naped zajete :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 188m a TC ma 301, to jak Ty to zmieściłeś? Nie powinno wejsc nawet biorac pod uwage dodatkowo miejsce na 1 napęd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) środek Soprano ma okolo 460mm, od podlogi do koszyka z napedami mam 275mm, wiec TC zajmuje niecala jedna zatoke koszyka Edytowane 30 Listopada 2008 przez Celin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Czyli Ty wyciąłeś po prostu otwór w podłodze koszyka od napędów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 tak dokladnie :) na razie nie mam aparatu ale jak bede mial to strzele fotke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Ok, byłbym wdzięczny. I czym ciąłeś tą dziurę? Ja zdolności manualne mam dosyć mierne, jak już to poprosiłbym tatę, żeby mi to wyciął, ale musze wiedzieć konkretnie co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 zerwalem nity, wyjalem koszyk, troche poglowkowalem co chce wogole zrobic :) (ciezko to opisac bo jest namotane, tu zagiecia, tam zagiecia, cięcia w konkretnych liniach tak aby w razie czego mozna bylo potem odgiac i ponownie wnitowac szyny do HDD) i wycialem DREMEL'em otwor. Jest to dokladnie otwor w spodzie koszyka a nie wycięcie od krawedzi do krawedzi. chlodnica wraz z wiatrakiem wchodzi idealnie. na rantach zalozona uszczelka coby nie rysowac chlodnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwad Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 jeśli moge cos doradzic, to niebierz pompki z plusem, napewno pociagnie uklad a bedzie cichsza, bo wersje wmocniejsze, czyli te z plusem strasznie szumią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Btw, jak myślicie, czy buda srebrna z zewnątrz a pomalowana na czarno w środku by się dobrze prezentowała? Czy raczej jak już czarna to całość? I czy wie ktoś może ile około kosztowałoby lakierowanie (proszkowe?) budy wewnątrz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...