bziku Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Kupilem niedawno procka Athlona XP 1800 (0,13) i moja płyta (Asus A7M 266) wykrywa go raz jako A1700 (mnożnik=11), raz jako 1800 (mnożnik=11,5-to rzadziej), zaktualizowałem bios, ale to i tak nie pomogło. W czym może być problem, na płycie nie mam możliwości zmiany mnożnika?? :( Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 chyba raczej nic na to nie poradzisz troche to wqrza ale jak juz bios aktualizowales i nic nie pomoglo to niestety musisz sie z tym pogodzic :evil: BTW to nie to forum raczej :? :x pozdrav Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Moze plyta jest uwalona, bo jesli nie ma regulacji mnoznika, to powinna automatycznie wskakiwac na x11.[errata] Sorka oczywiscie pomylilem sie :cry: na mysli mialem mnoznik 11,5. Jak pisalem to zasypialem juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Nie za bardzo rozumiem o co cu chodzi, ale przeciez skoro twoj bios wykrywa mnoznik 11 to go sam zmien w biosie na 11,5 i bedzie wykrywal jako A1800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Nie za bardzo rozumiem o co cu chodzi, ale przeciez skoro twoj bios wykrywa mnoznik 11 to go sam zmien w biosie na 11,5 i bedzie wykrywal jako A1800. Przeciez jak jest ustawione auto albo x11,5 to powinien zawsze wskakiwac jako 11,5, a z tego co napisal bziku wynika, ze sam z sie skacze po mnoznikach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 No to w takim razie to musi byc wina płyty. Muszę powiedzieć, że pierwsze słysze o takim przypadku. Spróbuj restart biosu to jest jedyne co mi przychodzi do głowy. Wyciągnij baterię i poczekaj 10 sex. Jak to nie pomoże to najprawdopodobniej nic sie nie da zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Tak dokladnie, sprobuj clear cmos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...