lamapcv2 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Witam ponownie Panowie znów mam problem a mianowicie chodzi mi o nagrywarkę DVD którą zamierzam zakupić. I tu mam problem jakiego producenta i model wybrać ;/ Kolejne pytanie dotyczy sie interfejsu Sata/2 a mianowicie czy na płycie głównej Gigabyte K8NF-4 z SATA I uda mi sie uruchomić nagrywarkę pod SATa? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) jak ma Sata to pewno ze bedzie dzialac ;] DVD i tak wykorzysta ci jakieś 5-10MB/sec z przepustowości tego łacza, wiec po co Sata2 ;] co do modeli - w pierwszym temacie przyklejonym masz wszystko ;) ale ogólnie wszystko kręci sie wokół : Pioneer 215 - B.Dobra Wypalarka, słaby odczyt i korekcja - Pioneer 216 - następca - na chipie NECa - troche gorszy ... LG GH20NS10,GH20NS15,GH20LS15 itd. - Średnie we wszystkim ;] Samsungi - chyba wszystkie nowe modele - Odczyt - B dobra korekcja, za to mierne nagrywanie Gdzieniegdzie jeszcze przewija sie jakis NEC ... Edytowane 27 Listopada 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamapcv2 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) 3156041[/snapback] http://proline.pl/sklep.php?prodid=NEC+AD-7203S+O+B Panowie a co myślicie o tej nagrywarce? Panowie a czy pionier posiada technologie LabelFlash/LightScribe Edytowane 27 Listopada 2008 przez lamapcv2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Nie - pioneer nie ma takich wodotrysków ;] w nagrywarkach z LS z reguły jakosć wypalania DVD jest sporo gorsza .. 7203S jest OK - bodaj pionner 216 jest na tym samym chipie ... ;] tak mi sie kojarzy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JaGu83 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Wybierz DVD-REC PIONEER DVR-216BK albo coś z LG np:DVD-REC LG GH22LS30 SATA OEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamapcv2 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Panowie zakupiłem nagrywarkę NEC icon_wink.gif+ nero 7 za 4 PLN w PrOline Panowie i tutaj mam problem. Gdy podepnę nagrywarkę do komputera to nieskończenie długo ładuje mi się system. Panowie co może być przyczyną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 -spr inny port Sata -pogrzeb w opcjach kontrolerów w biosie za 4 PLN w PrOlinedobra cena ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...