Skocz do zawartości
Kamil1994

Czy Opłaca Się Kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam Athlona XP 2000+ Thorton i chciał bym z niego sporo wycisnąć.

MoBo to Abit NF7 v2.0.

Narazie przy 1,725V robi 230x10, memki 333@460Mhz.

Ale, że chłodzenie mam słabe, więc postanowiłem wymienić i tu wpadł pomysł z jakimś tanim wodnym.

Nie znam się za bardzo i nie chcę też poświęcać za dużo czasu na składanie samemu, mam też mało kasy max. 150zł.

Chcę dać po prostu na procka ponad 2V.

I zastanawiam się czy takie coś by było dobre?

http://allegro.pl/item492676013_chlodzenie_wodne.html

I zastanawiam się czy na NB starczy niebieski zalman, a na SB złoty zalman czy też by trzeba było dać bloczki, mowa o FSB tyle na ile płyta pozwoli.

Wiem, że trochę zagmatwałem, ale chyba da radę zrozumieć :)

Pozdrawiam.

Edytowane przez Kamil1994

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ArcticCooling 2TC i przy 1,725V mam 49*C w takim test SuperPI 1MB, przerwa troche zabaw znów test - 1800RPM.

Więc jak bym je przerobił na ręczną regulację obrotów i ustawił te 3200RPM to sądzę, że można by było powalczyć jeszcze.

Tylko mam teraz pytanie, czy zmieśmi się ten AC 2TC a na chipsecie na NF7 niebieski zalman, nie trzeba będzie go piłować?

I SB mi się troche grzeje, więc czym przykleić tam złotego zalmana? Tak, żeby można było się go potem pozbyć bez wyrwania chipsetu.

Edytowane przez Kamil1994

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi