hotsoucestar Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Witam, od miesiąca planuje kupno jakiegoś 22'' monitora. Wybrałem 3 monitory i nie wiem, który będzie najlepszy pod względem jakości obrazu. Głównie pracuje w aplikacjach i przeglądam www, no i filmy. Nie chciałbym też żeby monitor wypalił mi oczy kontrastem - głównie przed kompem siedzę wieczorami. Który byście mi polecili ? LG W2252V-PF Samsung 2232BW LG L227WT-PF PS. Monitor chce podłączyć LAPTOPA przez D-SUBa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Witam, od miesiąca planuje kupno jakiegoś 22'' monitora. Wybrałem 3 monitory i nie wiem, który będzie najlepszy pod względem jakości obrazu. Głównie pracuje w aplikacjach i przeglądam www, no i filmy. Nie chciałbym też żeby monitor wypalił mi oczy kontrastem - głównie przed kompem siedzę wieczorami. Który byście mi polecili ? LG W2252V-PF Samsung 2232BW LG L227WT-PF PS. Monitor chce podłączyć LAPTOPA przez D-SUBa. Najlepszy z nich jest LG L227WT choć przez D-SUB dużo stracisz na jakości niestety ale nie poradzisz nic na to. Ten monitor ma szerszy zakres barw coś czego nie mają inne monitory w podobnej cenie, daje to bardzo rzeczywiste naturalne barwy, szczególnie zieleń i czerwień. Aha, kontrast nie wypala oczu tylko jasność, dlatego dobrze mieć monitor o jak największym kontraście by przy niskiej jasności kolory nadal były żywe i nasycone, jasność obniża sie najniżej jak sie da bo to jasność męczy oczy. No i obojętnie co byś nie kupował zwracaj uwagę gdzie kupujesz czy sklep jest partnerem producenta w Polsce bo są firmy które sprzedają nielegalnie ściągane monitory do Polski i nie masz wtedy gwarancji na terenie kraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotsoucestar Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Faktycznie EIZO to wszystkie maja janość 250 cd. Ale chyba w matrycach TN 300 to standard i nie ma "ciemniejszych" Faktycznie EIZO to wszystkie maja janość 250 cd. Ale chyba w matrycach TN 300 to standard i nie ma "ciemniejszych" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Jeśli na kompie głównie pracujesz wieczorami, to monitor musi mieć dobrą regulację jasności. Poniżej 100cd byłoby mile widziane. Poszukaj jakiś testów tych monitorków które wybrałeś, zwłaszcza info odnośnie minimalnych poziomów jasności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotsoucestar Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 dzięki bardzo za te cenne informacje. A co myślicie o Gateway'u 2185w z opcją testowania 14 dni LINK Ma "lepszą" matrycę ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...