Skocz do zawartości
*Snow*

Jaką Wyrzynarke Kupić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym kupić wyrzynarke, niestety za bardzo nie wiem jaką dlatego pytam tu na forum.

Używana będzie głownie do blach ( max 2mm), plexy wiec raczej nie bedzie się miała na czym zmęczyć.

Cena ? tak do 100zł ;) mile widziane jakieś bajery :)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mysle ze blacha 2mm to nie jest cienka blacha i wyzynarka bedzie sie raczej meczyc.

a do 100zl to jakis Einhell 750W, o mniejszej mocy nie polecam do blachy. na allegro widzialem po 90zl

Tzn chodzi mi głownie o aluminium no i przesadziłem z ta 2mm raczej max 1mm ; ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi bardziej o dodatki :wink: np. taki laser się przydaje ?

Fajny gadżet do przyszpanowania. Przy odrobinie szczęścia i promilli może jakąś pannę pod dyskoteką poderwiesz :wacko:

Ciąłem Einhellem do tej pory parę rzeczy. Laser do niczego mi nie był potrzebny, bo używam wyrzynarki tylko do kształtów nietypowych i nie potrafię jeszcze wykrzywić kreski z niego w (przykładowo) półokrąg.

Tak czy inaczej- zabawka nieźle sobie daje radę, o ile dobierzesz odpowiedni (i oczywiście ostry) brzeszczot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie sluchaj ich, pokazuja jakies wyzynarki do drobnych prac. jak chcesz zeby Ci sie pozniej wyzynarka przydala do paneli lub czegos innego i zebys nie musial wyzywac w nieboglosy ze wolno tnie to kup cos 650-750W ze wskazaniem na ta druga.

osobiscie z low-endowych polecam einhella, calkiem dobre sprzety robia w przystepnej cenie.

laser sie nie przydaje. rysujesz linie ciecie i patrzysz na brzeszczot i tak. nie patrz na jakies dziwaczne lasery. jesli jest ok... ale nie musi byc. mi wrecz by to przeszkadzalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej poluj na coś z regulacją obrotów... Bez tego wyrzynarka jest raczej mało przydatna, bo pleksi tnie się z inną prędkością niż alu - to jeśli chodzi o dodatkowe bajery

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi