jay007 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Witam. Postanowiłem zmodernizować swój komputer i zmieniłem obudowę na Cooler Master Dominator CM 690, boxowe chłodzenie procesora na Xigmatek HDT-S1284 Achilles i dokupiłem dwa wentylatory Scythe Slip Stream 120mm 800 rpm na obudowę. Pomimo to temp. w stresie dochodzi do 65* C na domyślnych ustawieniach! Dlaczego? Mogę jeszcze dodać, że założyłem pastę, ale chłodzenie CPU nie trzyma się na wszystkich "zaczepkach". Jest dość stabilne. Czy może to być przyczyną problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 moze... mialem podobna sytuacje, freezer dotyka procka tylko brzegami, i procek grzal dosyc mocno... Naloz paste na proca, przyloz radiator, i sprawdz czy pasta odbila sie na calej powierzchni radiatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 (edytowane) Schładzacz MUSI być wpięty na wszystkie kołki. Inaczej nie ma mowy o odpowiednim chłodzeniu! Pasty nie nakładaj zbyt dużo. Cieniutką warstwę na każdy z widocznych w podstawie ciepłowodów i tyle. Edytowane 29 Listopada 2008 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...