fumfel Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Witam. Od razu zaznaczam, że nie chcę wydawać grubych pieniędzy na grafikę, gram sporadycznie. Ale skoro już mam jakiś wybór... to co będzie lepszą alternatywą do 150 zł? Zaczęło się wszystko od coraz częstszych błędów!!!! Wyskakuje mi niebieski ekran z błędem: wpfb_ati2dvag, podejrzewam, że pada mi karta, zdarza się to coraz częściej... Może się mylę, może jest jakaś inna przyczyna... liczę na pomoc ?! W każdym razie chcę przeciwdziałać coby nie zostać w razie czego bez kompa do pracy. I stąd pytanie którą z wyżej wymienionych kart warto zakupić? Która jest wydajniejsza? ...pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Może to być wina sterowników. Jeśli nie , to w cenie 150zł mamy 7300GT, może 7600GS, obie na DDR3. W niższych rozdzielczościach można jeszcze w coś na nich pograć. Jeśli wybieramy między r9800 Pro, a X1650 Pro ( na DDr3 czy ddr2 ? ) To wybór jest prosty. X1650. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Dziękuję za podpowiedź. Ale myślę, że jeszcze trochę pociągnę na starej poczciwej R9800 PRO. Zagadkowe zwisy to rzeczywiście problem sterowników i systemu. A myślałem, że już po niej... pozdrawiam i temat uważam za zamknięty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 9800PRO, to bardz oawaryjny model. brałbym x1650, x1600 na DDR3. Przy zaaplikowaniu dobrego, niedrogiego chłodzenia dobrze się kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...