Pieetraass Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) Witam. Posiadam AMD Semprona 3000+ działa na 1600 mhz . 1024 Ram Kingstona 667 mhz Karte NIVIDIA GeForce 6150 (512) Płyta główna ASUS M2NPV-MX Zasilacz Codegen 350 W Temperatura mojego procesora nie przechodzi 30 sprawdzałem w Biosie i jest identyczna jak w Eversecie nie wiem czy taka może być czy można coś więcej wydusić z tego procesora? Mam 896 mb pamięci praktycznie bo karta pobiera pamięć z głównej pamięci . Moim drugim pytaniem jest jakie karty graficzne tak do 300 zł mogę wsadzić do mojego Komputera i czy lepiej dać 2 kości ram po 1024 o takich samych parametrach czy 1 gb i 2 gb ? Z góry dziękuje ;] Jeśli temat jest w nieodpowiednim temacie proszę o przeniesienie Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Pieetraass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Na początek zmień zasilacz ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieetraass Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 No ale po co jeśli nie wiem co mogę z tym zestawem zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Daj screen z coretemp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodor Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 No ale po co jeśli nie wiem co mogę z tym zestawem zrobić ?bo nawet na tym zestawie możesz się ktoregos razu zdziwić <_< Mój padł podczas włączania, nic poza nim na szczęście nie siadło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Otóż to. mój Codegen 300w pewnego dnia po prostu nie wstał, na dużo słabszym komputerze. Zabrał ze sobą płytę i procesor. Więc zasilacz zmień, nawet na Fortrona/deltę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieetraass Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 (edytowane) Czasami mam że mój komputer po włączeniu nie reaguje jest czarny obraz nie ma sygnału akustycznego nic po którymś tam restarcie dopiero włącza się czy to wina zasilacza czy bateri na płycie głównej ? Edytowane 29 Listopada 2008 przez Pieetraass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 (edytowane) Mozliwe że to zasilacz. A tą temperaturą się nie przejmuj, jest jak najbardziej normalna, miałem (i w sumie jeszcze mam) tego procka i mi na ogół nie przekraczał 25*, pod obciążeniem do 30* dochodził, nic więcej. Co innego w lato, wtedy nawet do 35* ;) Grafika do 300zł to Radeon HD4670, ale będzie ograniczany przez procesor. Edytowane 29 Listopada 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieetraass Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 (edytowane) Radeon HD4670 Ta karta ma 512 pamięci ? dosyć dobra mi się wydaje ale najpierw zasilacz myślę o jakimś 450 W do 100 ? uda się? co polecicie ? Co powiecie o: http://x-kom.pl/index.php?show_prod=5143 http://x-kom.pl/index.php?show_prod=38133 http://x-kom.pl/index.php?show_prod=20696 Edytowane 29 Listopada 2008 przez Pieetraass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 http://www.skapiec.pl/site/cat/37/comp/101279 Bierz tego - tani a bardzo dobry zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieetraass Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 To zasilacz mam a co powiecie o ram mam teraz załączone 1024 667 mhz i chciałbym jeszcze podłączyć ze 2 gb lepiej dać 2 x 1 gb takie same dual czy zostawić to 1024 i dokupić 2 gb również 667 mhz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Dokup 2GB ale w jednej kości, najlepiej 800MHz CL5. Czemu? Bo może tamte podkręcisz do 800MHz, może tamte sprzedasz kiedyś itp. Dual prawie nic nie daje, są to marginane wartości odczuwalne w programach typu superpi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieetraass Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Czyli mój przyszły zestaw będzie wyglądał tak : Procesor AMD Sempron 3000+ 1,6 Płyta główna ASUS M2NPV-MX Karta Graficzna Radeon HD4670 Ram 2gb chyba Kingston 800 MHz i 1 gb 667 MHz (Będa współdziałać ? czy bedę musiał podkręcić ? ) Zasilacz ModeCom 400W Premium ( wystarczy ?) Procesor i płytę mam reszta będzie kosztować około 550 zł czy można za to jeszcze lepiej go złożyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zestaw ok, ale w bliskiej przyszłości zmień procka na jakiegoś X2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Ja bym spróbował o/c procka na pewno sporo z niego wydusisz. W tej chwili to twój najsłabszy podzespół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieetraass Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Lekkie zmiany w zestawie : Płyta główna ASUS M2NPV-MX Posiadam Ram 2gb chyba Kingston 800 MHz lub 2 x 2 gb zależy od funduszy 75zł lub 150 Karta graficzna :: Asus :: Radeon HD4670 1024MB 128bit (warto chyba dołożyć te 100 zł 405zł Procesor Athlon 64 AMD X2 6000+ 3.0 GHz 325zł Zasilacz komputerowy :: ModeCom :: 400W Premium 106 zł Razem : 911 zł Czy da się za tą kasę lepszy zestaw zrobić ? Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Pieetraass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Wszystko OK ale tej grafy z 1GB nie warto brać, celuj w 9600GT 512MB/9600GSO 768MB są wydajniejsze od hd4670 a ceny podobne. Edytowane 1 Grudnia 2008 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Każdy ma prawo wybrać źle Pytasz o radę, koledzy z forum podpowiadają Ci zasilacz MC 350, Ty wybierasz Zasilacz komputerowy :: ModeCom :: 400W Premium 106 złZ tabliczki wiać, że MC-350 jest znacznie lepszy od tego wybranego przez Ciebie. Wybrałeś zasilacz, który ma tylko bardziej szumną nazwę. Po co więc zasmiecać forum pytaniami, jeśli w wyborze kierujesz się nie wiadomo czym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieetraass Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Która lepsza firma ? 3158844[/snapback] Każdy ma prawo wybrać źle Pytasz o radę, koledzy z forum podpowiadają Ci zasilacz MC 350, Ty wybierasz Z tabliczki wiać, że MC-350 jest znacznie lepszy od tego wybranego przez Ciebie. Wybrałeś zasilacz, który ma tylko bardziej szumną nazwę. Po co więc zaśmiecać forum pytaniami, jeśli w wyborze kierujesz się nie wiadomo czym. Bo nie wiem czy 350 W wystarczy ? ten zasilacz polecili mi do 1 zestawu, będzie dobry do tego co planuje teraz ? Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Pieetraass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Ten MC-350 wystarczy napewno, co do "Zasilacz komputerowy :: ModeCom :: 400W Premium 106 zł" to nie wiem. Ten MC-350 ma moc na lini 12V a więc najistotniejszej 300W, natomiast 400W Premium na lini 12V tylko 250W. Więc ten 350W jest mocniejszy od tego 400W, wiem, troszkę to nielogiczne na pierwszy rzut oka. Nie widzę, żeby ktoś Ci polecał tego 400W Premium w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieetraass Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Dobra dzięki to go biorę ;p już sieę tak nie irytuj hehe :P Płyta główna - ASUS M2NPV-MX Posiadam Ram - 2gb chyba Kingston 800 MHz lub 2 x 2 gb zależy od funduszy 75zł lub 150 Karta graficzna - Gainward 9600GSO 768MB Procesor - Athlon 64 AMD X2 6000+ 3.0 GHz 325zł Zasilacz komputerowy - ModeCom 350 Razem : 850 Edytowane 1 Grudnia 2008 przez Pieetraass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Nie uważacie, że ten dział zbyt odpowiedni to nie jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) He.. nie irytuję się, poprostu takich jak Ty trzeba potrząsnąć :) Procesor czym taniej tym lepiej :P proponuję x2 5200+. Nie warto dopłacać 100zł za 300MHz różniące te procesory. Z tą stówką którą zaoszczędzisz idź z dziewczyną do kina lub kolegami na pifko. Jakiś drogi ten Twój sklep nawiasem mówiąc. edit: Nie uważacie, że ten dział zbyt odpowiedni to nie jest?Nie uważam. Za to Twój post nic nie wniósł. Edytowane 1 Grudnia 2008 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieetraass Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Nie chciałem zakładać nowego , a na początku chodziło mi o stopnie na procku i czy można go podkręcić To jaki polecisz i tu ma pod ręka bez przesyłki a jaki inny żeby kupić to wszystko w jednym by za pocztę nie płacić I dzięki za rade z tym procesorem ;p Płyta główna - ASUS M2NPV-MX Posiadam Ram - 2gb chyba Kingston 800 MHz lub 2 x 2 gb zależy od funduszy 75zł lub 150 Karta graficzna - Gainward 9600GSO 768MB Procesor - Athlon 64 x2 5200+ s.AM2 BOX 225 Zasilacz komputerowy - ModeCom 350 Razem : 750 cena spada :D cieszy mnie to i będzie na drugie 2 gb ramu :P A i jeszcze jedna sprawa sprzedam resztę ile za nią dostane ? czyli tak AMD Sempron 3000+ z wentylatorem przebieg rok Edytowane 1 Grudnia 2008 przez Pieetraass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Ups nie zauważyłem że wsadziłeś w poprzedni zestaw jakiegoś modecoma premium, na pierwszy rzut oka myślałem że chodzi o mc 400w, także teraz ten ostatni już zestaw jest bardzoo OK :D. A co do firm to Palit i Gainward to to samo, jedni wykupili drugich czy na odwrót :razz: . Co do 9600GSO to się nie zawiedziesz, karta ta to trochę okrojony 8800GT, po OC niewiele ustępuję mu w wydajności. Za sempa dostaniesz z 60zł. Edytowane 1 Grudnia 2008 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Nie uważam.Ale ja uwazam. Przeniesione do "Co Kupic?" Prosilbym tez autora o poprawienie orta w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Za sempa dostaniesz z 60zł. Nie ma szans, chyba że znajdzie jakiegoś łosia (mało prawdopodobne....). Ja mojego sprzedałem za 45zł, kumplowi, który potrzebował jakiegoś taniego i kręcącego się AM2 na już. Na allegro nikt nawet nie zalicytował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Żaden. Ma być ModeCom MC-350ATX. Jak pisze feel to takowe zostaw w spokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieetraass Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) To chyba ten ? (wole być pewny :] ) http://x-kom.pl/index.php?show_prod=8735 Edytowane 4 Grudnia 2008 przez Pieetraass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Tak to ten. Popraw temat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...