hzAAAA Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Otóz mam nowe kino domowe od gdzieś tak 2 tygodni i w zestawie było takie DVD: Sony Dvp-ns708h i problem w tym ze nie czyta mi napisow//// Raz jakos wypalilem na plytke napisy w 2 formatach txt i srt to niby, napisy byly ale bez POLSKICH znaków ;// moze ktos wie o co kaman? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Otóz mam nowe kino domowe od gdzieś tak 2 tygodni i w zestawie było takie DVD: Sony Dvp-ns708h i problem w tym ze nie czyta mi napisow//// Raz jakos wypalilem na plytke napisy w 2 formatach txt i srt to niby, napisy byly ale bez POLSKICH znaków ;// moze ktos wie o co kaman? wygląda na to ze brak obsługi polskich liter przy odtwarzaniu filmu (divx) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hzAAAA Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 hmmm tylko co ciekwae to dvd jest wyprodukowane w tym roku i na allegro ceny sie wahają tak od 300-do 350zł?" cos mi sie dziwne wydaje to dvd ktore kupilem z rok temu za 150zl jest lepszze od takiego za 300 :D ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Lepsze nie lepsze. Sony pewnie lepiej wykonane, na lepszych podzespołach. Tanie dvd pokroju Manta, tanie części, więcej opcji odtwarzania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Aktualizacja softu? Ustawienia w menu, np. "Ustawianie czcionki napisów filmu w formacie DivX" -> Europa Środkowa (lub podobnie) Ewentualnie można pogrzebać w formacie napisów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hzAAAA Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 (edytowane) co do aktualizacji softa to po 1 -- nic nie jest o tym wspomniane na oficjalnej stronie producenta takze.,... w instrukcji podajże tez nic takiego nie ma po 2 -- co jest dla mnie GIGANtyczna parodia ...--> menu jest w kazdym jeb.,. jezyku tylko nie w POLSKIM? i z tego co pamietam w menu nie ma takich opcji w ktorych moge cos bardziej namieszac z tymi napisami ;/ nie chce mi sie wierzyc ze w dvd wyprodukowanym w tym roku nie ma jezyka PL, o napisach PL nie wspomne? pamietam dvd ktore kupilem z okolo 3-4 lata temu, za 500zł KIss DP-1000 , pierwsze DVD niby w PL ktore czytalo PL napisy w formacie txt to bylo 3-4 lata temu, no poprostu nieeee wierze ze nie bedą mi tu hulac napisy w tym DVD ??? macie moze jeszcze jakies propozycje :) ?? Edytowane 29 Listopada 2008 przez hzAAAA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Kup sobie DVD za 100zl to bedzie czytac wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) mam to dvd i napisy z pl fontami smigaja idealnie. Moze źle je właczasz?? Ja na pilocie napisy właczam przyciskiem taki monitorek z kropkami - na samym dole pilota, chyba srodkowy. naciskając go kilka razy zmieniasz system kodowania. U mnie wystarczy nacisnąc raz i sa pl fonty, naciskam dwa razy już jakieś inne krzaczki, za ktoryms razem sa nawet ruskie znaki. Pozdro Edytowane 30 Listopada 2008 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 mam to dvd i napisy z pl fontami smigaja idealnie. Pozdro divx + plik.txt xxx.avi xxx.txt to był by sukces .....>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 aaa.avi aaa.txt i smiga :-) Ale tak się stało, ze wszystkie filmy, które testowałem miały napisy o takiej samej nazwie. W innej kombinacji nie testowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Do Divx kupujemy taniochę (Manta, Belwood, WIWA, Ferguson) a do DVD jakieś Sony i inne lepsze wynalazki. Ojciec też sobie kupił kino domowe Sony z odtwarzaczem (DAV Z230). Pięknie gra ale co z tego jak filmy Divx tną, a napisów nie da się przesunąć w góra/dół i jak jest film w formacie 16:9 (czyli większość) to zjada jedną linijkę napisów. Za to jakość DVD po HDMI jest porażająca - coś za coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hzAAAA Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 hah no w sumie troche mi wstyd :) WIELKIE DZIĘKI piotreek za pomoc , taka prosta sprawa a... tyle problemów :) poprostu moj starszy po zakupie tego kina domowego nie przeczytal dokladnie instrukcji z dvd tylko powiedzial ze napisy nie dzialaja i tyle.... wielkie dzieki za pomoc pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 KLIK Takie kino?? Ja mam takie. Jesli ojciec nie potrafił napisów właczyc, to przypominam równiez o automatycznje konfiguracji ampli, a pozniej ręcznej delikatnej korekcie wg uznania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...