Skocz do zawartości
hzAAAA

Problem Z Napisamy W Nowym Dvd!

Rekomendowane odpowiedzi

Otóz mam nowe kino domowe od gdzieś tak 2 tygodni i w zestawie było takie DVD:

Sony Dvp-ns708h

i problem w tym ze nie czyta mi napisow//// Raz jakos wypalilem na plytke napisy w 2 formatach txt i srt to niby, napisy byly ale bez POLSKICH znaków ;//

moze ktos wie o co kaman?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóz mam nowe kino domowe od gdzieś tak 2 tygodni i w zestawie było takie DVD:

Sony Dvp-ns708h

i problem w tym ze nie czyta mi napisow//// Raz jakos wypalilem na plytke napisy w 2 formatach txt i srt to niby, napisy byly ale bez POLSKICH znaków ;//

moze ktos wie o co kaman?

wygląda na to ze brak obsługi polskich liter przy odtwarzaniu filmu (divx)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do aktualizacji softa to po 1

-- nic nie jest o tym wspomniane na oficjalnej stronie producenta takze.,... w instrukcji podajże tez nic takiego nie ma

po 2 -- co jest dla mnie GIGANtyczna parodia ...--> menu jest w kazdym jeb.,. jezyku tylko nie w POLSKIM? i z tego co pamietam w menu nie ma takich opcji w ktorych moge cos bardziej namieszac z tymi napisami ;/

nie chce mi sie wierzyc ze w dvd wyprodukowanym w tym roku nie ma jezyka PL, o napisach PL nie wspomne?

pamietam dvd ktore kupilem z okolo 3-4 lata temu, za 500zł KIss DP-1000 , pierwsze DVD niby w PL ktore czytalo PL napisy w formacie txt

to bylo 3-4 lata temu, no poprostu nieeee wierze ze nie bedą mi tu hulac napisy w tym DVD ???

macie moze jeszcze jakies propozycje :) ??

Edytowane przez hzAAAA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam to dvd i napisy z pl fontami smigaja idealnie.

Moze źle je właczasz??

Ja na pilocie napisy właczam przyciskiem taki monitorek z kropkami - na samym dole pilota, chyba srodkowy. naciskając go kilka razy zmieniasz system kodowania. U mnie wystarczy nacisnąc raz i sa pl fonty, naciskam dwa razy już jakieś inne krzaczki, za ktoryms razem sa nawet ruskie znaki.

Pozdro

Edytowane przez piotreek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Divx kupujemy taniochę (Manta, Belwood, WIWA, Ferguson) a do DVD jakieś Sony i inne lepsze wynalazki.

Ojciec też sobie kupił kino domowe Sony z odtwarzaczem (DAV Z230).

Pięknie gra ale co z tego jak filmy Divx tną, a napisów nie da się przesunąć w góra/dół i jak jest film w formacie 16:9 (czyli większość) to zjada jedną linijkę napisów.

Za to jakość DVD po HDMI jest porażająca - coś za coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hah no w sumie troche mi wstyd :)

WIELKIE DZIĘKI piotreek za pomoc , taka prosta sprawa a... tyle problemów :)

poprostu moj starszy po zakupie tego kina domowego nie przeczytal dokladnie instrukcji z dvd tylko powiedzial ze napisy nie dzialaja i tyle....

wielkie dzieki za pomoc

pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi