Gość Pęczuś Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Witam, przymierzam sie do kupna nowego zasilacza.. obecnie posiadam tagana 430 u19 i jest rewelacyjny, chce aby nowy rowniez byl z tej firmy... jaki konkretnie model polecacie ? Z tego co sie orientuje są wersje z odpinanymi kablami obraz bez odpinanych, mnie interesuje ten pierwszy. Teraz pytanie co do mocy zasilacza ? Jaki wybrać? Nie chodzi mi o to czy pociągnie moj zestaw bo wiem ze 600 napewno udzwignie.. ale do czego zmierzam... z checia kupilbym sobie 700 lub 800 wat z odpinanymi kablami ale z tego co sie orientuje to któres z nich sa glosne ? I teraz mam pyatnie jak bardzo jest glosna 700 i 800 w porownaniu z 600 ? Prosze o jakies rady :) Pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Napisz jaki masz komputer bo będzie łatwiej coś doradzić bo skoro twój sprzęt pociągnie markowe 450/500W to kupowanie zasilacza 800W to marnotrawienie pieniędzy. Pozatym jest na rynku wiele ciekawszych zasilaczy niż tagan aczkolwiek nie twierdze że są to złe PSU ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Jak na moje ucho, to wszystkie Tagany są głośne :) Kup sobie BeQuiet, Enermax, Corsair jeśli chxcesz mieć odpinane kable i ciszę. 600W takiej marki zdecydowanie wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 E8400@ 4.4 ghz 4gb black dragon @1200mhz HD4870 5 dysków SATA 2 Nagrywarki Co do tagana... ten co mam nie jest głośny wiec jesli tamte tagany np. 700 nie beda duzo głosniejsze od 430 to zostaje nadal przy taganie ;D CO polecacie bo zauwazylem ze jest kilka serii tych zasilaczy.. Pipe Rock, Below Zero PipeRock, itp itd... i co do mocy to moze byc wystarczyla 600 ale wole miec wiekszy zapas ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) Ty chcesz do tego 700W? be quiet! Dark Power 550W (który jest niesłyszalny) nada się lepiej. edit. Nawet do tego, że masz sporo dysków. Edytowane 30 Listopada 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 zzizzy chyba sie nie zrozumielismy... obecnie to moj tagan 430 ciągnie to bez zająknięcia.. tak poprostu chce zmienic na cos mocniejszego aby w przyszlosci nie miec problemow. Chyba zdecyduje sie jednak na tą 700... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Przecież 700W to uciągnie ci wykręconego quada i 4870X2... Na pewno potrzebujesz takiej mocy? Weź pod uwagę, że zasilacz męczy się, jeżeli nie jest obciążony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Szczerze? Nawet jeśli ma być na zapas to brałbym be quiet! Dark Power P7-PRO 550W albo Enermaxa Modu 82+ 525W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Dokładnie weź pod uwagę to co napisał kolega wyżej, a mianowicie lepiej żeby zasilacz nie nudził się bo jest to dla niego trochę nie zdrowe ;) Widzę, ze zależy Ci na ciszy. Bierz coś od BeQuiet'a i nie marudź ;) Rozumiem mieć sentyment do nV lub ATi ale do zasilaczy? :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...