raczyk Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Thermaltake CL-W0020 lub water cooler 12db lub Corsair Nautilus500 ??? albo może polecicie mi jakis inny ?? zalezy mi zeby w miare dobrze chłodził proca ale nie był za drogi tak do 400zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Thermaltake CL-W0020 lub water cooler 12db lub Corsair Nautilus500 ??? albo może polecicie mi jakis inny ?? zalezy mi zeby w miare dobrze chłodził proca ale nie był za drogi tak do 400złza 400 to lepiej samemu zlozyc... CR2 + BWA122 + MCRES + Prison i masz lepsze chlodzenie niz te wymienione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 co do tych skrótów to mów mi jeszcze xD nie znam sie na chłodzeniach wodnych xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 co do tych skrótów to mów mi jeszcze xD nie znam sie na chłodzeniach wodnych xdCoolRiver v2. Black Water Advanced v3 122 MNP Prison Pro Swiftech MC-MicroRes poczytaj troche forum na temat chlodzenia wodnego. Bylo juz wiele razy maglowane o takiej sumie itd. wiec warto sie z tym zapoznac, a do tego zdobedziesz troche wiedzy na temat WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 nie mam żadnego doświadczenia w składaniu takich chłodzeń dlatego chyba wolałbym jakiś zestaw:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 nie mam żadnego doświadczenia w składaniu takich chłodzeń dlatego chyba wolałbym jakiś zestaw:Pszczerze to nie widze roznicy, bo taki zestaw rowniez musisz zlozyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 no dobra wiec weź zapodaj mi linki co musialbym kupic zeby takie chlodzenie smigalo. glownie chodzi mi o proca ale grafa tez nie pogardze :). koło 300-400zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Zaraz ktoś Ci zapoda % za lenistwo :dontfeedtrolls: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 (edytowane) nie jestem leniem tylko nie potrafie znaleść tych czesci na allegro ;/ a szukałem :P dobra znalazłem ale nie wymieniles zadnej pompki ani chlodnicy ? fakamaka dopiero teraz znalazlem przyklejonego topica o wc biore sie za lekture i nie truje [gluteus maximus] xD a arni sam żeś trol xD Edytowane 30 Listopada 2008 przez raczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 widocznie nie ma na allegro, wejdz na http://www.cooling.pl/index.php i tam sobie popatrz na przyklad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) yogi w tym co ty wymieniles to sie raczej w 400zl nie zmieszcze co bedzie lepsze: 1. pompka: Black Water Silent Pump 12V rezerwuar: XSPC 5,25 Bay Reservoir Black chłodnica: Black Water Advanced 122 rev. 3.0 blok cpu: MNP Prison Pro V3 CPU NK12 czy 2. zestaw Thermaltake CL-W0075 BigWater 735 + THERMALTAKE VOLCANO 4008 Edytowane 30 Listopada 2008 przez raczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 yogi w tym co ty wymieniles to sie raczej w 400zl nie zmieszcze co bedzie lepsze: 1. pompka: Black Water Silent Pump 12V rezerwuar: XSPC 5,25 Bay Reservoir Black chłodnica: Black Water Advanced 122 rev. 3.0 blok cpu: MNP Prison Pro V3 CPU NK12 czy 2. zestaw Thermaltake CL-W0075 BigWater 735 + THERMALTAKE VOLCANO 4008 zestaw 1. mozesz przylukac uzywki bez problemu na Allegro i zemiscisz sie napewno. uzywana pompka to koszty 50,- bloczek jakies 50-70, chlodnica 100,- rez ok 30-50.. a wymienilem i pompke i chlodnice, tylko znalezc nie potrafisz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 a duza bedzie różnica w wydajności i hałasie miedzy tymi zestawami ?? bo zestaw 2 moge kupic u siebie w miescie a 1 musialbym zamawiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Zestawy są w większości przypadków do bani. Chcesz już zamawiać jak najszybciej to WC, a boisz sie zlozyc i nie orientujesz sie wogole w temacie. Jak chcesz je mieć tylko po to żeby mieć i sie chwalić kolegom to sobie lepiej daj spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 weź wyjdz człowieku bo nie lubie takich ludzi. Mam radeona 4870x2 i kreconego e8200 i chce bardziej podkrecic proca i wyciszyc grafike. jeszcze cos chcesz wiedziec ?? i ponawiam pytanie o róznice w wydajności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Żeby bardziej podkręcić proca i wyciszyć grafike nie trzeba wcale WC. A o tym, że jest różnica już Ci powiedzieli kilka razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 bo nie lubie takich ludzi.Wzajemnie :rolleyes: Oskaliber ma racje, reszta też. Mówią co jest lepsze Ty jednak w zaparte idziesz w tego Thermalfake'a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) nie nie ide w thermaltaka tylko spytalem czy to bedzie duza roznica. Bo kupujac u mnie jak cos sie stanie to moge oddac szybko na gwarancje. PS: czy Black Water Silent Pump 12V ta pompka wystarczy na blok cpu i gpu ?? Edytowane 30 Listopada 2008 przez raczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 raczyk jestes na forum od 15 dni a juz sie panoszysz. zadales pytanie, dostales odpowiedz. Oskaliber dobrze gada. nie masz o tym pojecia to pierw poczytaj i sie zorientuj w temacie bo na szybko to Ci gwarantuje ze niedlugo przy takim pospiechu to bedziesz mial kaskade w kompie i wydatki wiesze niz 400 pln i to nie na LC a na nowego kompa. co do wydajnosci to zestawy niekoniecznie sa lepsze od skladanych samemu. halas to tez pojecie wzgledne, pierw sie okresl czy dla ciebie halas to 500rpm czy moze 1500rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Spokojnie sie zmiescisz w 400zl, jesli kupisz uzywane czesci. Ja ostatnio kupilem coolriver2-60zl, prison v2 pro-60zl, cube pro gpu-40zl, cooltek maxistream triple-100zl. Czyli na samego proca 220zl+weze i zlaczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 no dobra a co z tą pompka ?:D a hałas to dla mnie jest radeon 4870x2 przy full obrotach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 no dobra a co z tą pompka ?:D a hałas to dla mnie jest radeon 4870x2 przy full obrotach :D U mnie ciagnie 2 bloki i nagrzewnice od łady, w przyszlym tygodniu sprawdze na coolteku, moze nawet obie naraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 MNP Prison Pro V3 CPU SM8/10 MNP Prison Pro V2 GPU SM8/10 złączki kątowe Black Water Advanced 122 rev. 3.0 czy Black Water Advanced 123 rev. 3.0 Black Water Silent Pump 12V czy może jakaś inna ?? XSPC 5,25 Bay Reservoir Black czy inny ?? Wąż UV Blue 8/10 - PUR Coollaboratory Liquid Coolant Pro UV Green 1L czy to jest gites ? czy coś zmienić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Wszystko jak najbardziej ok, ale chlodnice lepiej wez ta wieksza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) cos do tego jeszcze trzeba czy to juz wszystko ?:P a i czy zmieszcze ta chlodnice do CM 690 kurde nie zmieści sie bo na górze jest miejsca na 2 x 120/140 a jakbym wzial ta mniejsza chlodnice i na nia jakie 2 nieglupie wiatraki to by nie starczyło ?? Edytowane 30 Listopada 2008 przez raczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Linijki w domu nie masz? Nie chce być złośliwy, ale naprawde w ten sposób możesz sobie tylko zaszkodzić. Weź pierw wszystko pomierz, rozplanuj sobie co gdzie i jak, a przede wszystkim poczytaj sobie trochę o tym zanim zamówisz. Zastanów sie, czy naprawde potrzebne Ci WC, bo rownie dobrze być może starczy jakies ciche AC, a przeszkodą w dalszym podkrecaniu procesora wcale nie muszą być temperatury, wiec WC niekoniecznie Ci pomoże. Niektórzy tutaj po kilka miesięcy planują swoje zakupy, rozważają wszystkie ewentualności itp, a ty chcesz wszystko załatwić w 2 dni. No chyba, że śpisz na forsie i najwyżej rzucisz wc w kąt się tym nie martwiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 nie śpie na forsie ;] i nie mowie ze chce to juz kupować :] bo najszybciej WC kupie pod koniec grudnia po swietach :] Linijki w domu nie masz? Nie chce być złośliwy, ale naprawde w ten sposób możesz sobie tylko zaszkodzić. Weź pierw wszystko pomierz, rozplanuj sobie co gdzie i jak, a przede wszystkim poczytaj sobie trochę o tym zanim zamówisz. chyba napisalem wyzej ze sie nie zmiesci bo edytowalem posta nie widzisz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Edytowałeś jak byłem w trakcie pisania. Do CM690 ludzie spokojnie wsadzali takie chłodnice, wiec chyba coś źle mierzysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) chłodnica ma 39cm obudowa 48 na górze mam naped wiec nie zmieszcze tej najwiekszej chyba ze wyrzuce naped ;] PS: lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wiekszy czy mniejszy rezerwuar ?? Edytowane 30 Listopada 2008 przez raczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 rezerwuar jest ok, to jak raz najmniejszy problem. kwestia gustu czy chesz miec rez kzatokowy czy tube. ale jak tube to pierw pomysl gdzie bys chcial go wrzucic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...