Skocz do zawartości
pretor_rmr

Jaka Zasilka

Rekomendowane odpowiedzi

mam nowego kompa:

mobo DFi Lan Party DK P45 - T2RS PLUS

procek IC2D E840

pamięci OCZ Technology 2x 2GB DDR2 1066MHz Reaper EPP CL5 Heatpipe

grafa PALIT Radeon 4850 512 MB DDR3/256 bit

mój stary ( powiedzmy że stary bo miał tylko rok) zasilacz padł po 2 dniach użytkowania,

a był to Chieftec GPS-450-AA-101-A

Moje pytanie jest jaki markowy zasilacz uciągnie ten zestaw.

zaznaczam jednak że zestaw ten będzie wysoko kręcony!

Więc chodzi mi o bardzo dobry zasilacz z dużym zapasem mocy i dużą efektywnością energetyczna na poziomie przynajmniej 80 % mocy zasilacza!!

pozdrawiam i z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Wiadomo dlaczego padł ten zasilacz ? Wadliwa sztuka, czy nie wytrzymał ? ( brat ma identyczny cfg, jeszcze zasiłka chodzi, jest stosunkowo głośno)"

Dopiero dzisiaj się dowiem dlaczego padł, ale prawdopodobnie nie wytrzymał!

w programie monitorującym zasilanie DFI pokazywało za niskie dwa napięcia VTT i od RAMU!

jak się dowiem co się stało konkretnie to napisze co i jak (a tak na marginesie to mój brat też ma taki sam model zasilacza tylko w kąpie zbudowanym w oparciu o AMD)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierze Enermaxa, zaczynałem od modecoma, chifteca, póżniej tagana, bequieta a teraz mam enermaxa ipowiem tak, bezgłośny całkowicie, napięcia niezłe i chłodny naprawde świetny, kosztuje tyle co bequiety a jest naprawde lepszy, najlepszy wybór nie żałuje żadnej złotówki wydanej na ten sprzęt.

Wystarczy poczytać recenzje o Enermaxach Modu i Pro same rewelacyjne oceny, szereg zabezpieczeń, efektywnosc niezwykle wysoka rzedu 86 % producent podaje nawet 88% zaden inny zasilacz nie ma takiej efektywności.

W tej sprawie nie ma co sie zastanawiać wybór jeden, najmocniejszy model ma 625W a w wydaniu enermaxa starczy to do wsztstkich konfiguracji no może poza jakimiś triple SLI ale to chyba abstrakcja narazie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi