pretor_rmr Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 mam nowego kompa: mobo DFi Lan Party DK P45 - T2RS PLUS procek IC2D E840 pamięci OCZ Technology 2x 2GB DDR2 1066MHz Reaper EPP CL5 Heatpipe grafa PALIT Radeon 4850 512 MB DDR3/256 bit mój stary ( powiedzmy że stary bo miał tylko rok) zasilacz padł po 2 dniach użytkowania, a był to Chieftec GPS-450-AA-101-A Moje pytanie jest jaki markowy zasilacz uciągnie ten zestaw. zaznaczam jednak że zestaw ten będzie wysoko kręcony! Więc chodzi mi o bardzo dobry zasilacz z dużym zapasem mocy i dużą efektywnością energetyczna na poziomie przynajmniej 80 % mocy zasilacza!! pozdrawiam i z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 wszystko zalezy od tego ile chcesz wydac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pretor_rmr Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 no powiedzmy że około 650 zł z naciściem na około hehehe pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 http://zenfist.pl/enermax-modu82-emd625awt...25w-p-2323.html lepszego nie kupisz entermax teraz to jak kiedys tragan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 TEN też jest ciekawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Ten Enermax to bardzo dobry zasilacz wysoka sprawność 86.22% godny uwagi, lub Seasonic M12-700 sprawność 84.78% PS. BQT P7-Pro-650W ma sprawność 83.46% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 zasilacz padł po 2 dniach użytkowania, a był to Chieftec GPS-450-AA-101-A Wiadomo dlaczego padł ten zasilacz ? Wadliwa sztuka, czy nie wytrzymał ? ( brat ma identyczny cfg, jeszcze zasiłka chodzi, jest stosunkowo głośno) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pretor_rmr Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 "Wiadomo dlaczego padł ten zasilacz ? Wadliwa sztuka, czy nie wytrzymał ? ( brat ma identyczny cfg, jeszcze zasiłka chodzi, jest stosunkowo głośno)" Dopiero dzisiaj się dowiem dlaczego padł, ale prawdopodobnie nie wytrzymał! w programie monitorującym zasilanie DFI pokazywało za niskie dwa napięcia VTT i od RAMU! jak się dowiem co się stało konkretnie to napisze co i jak (a tak na marginesie to mój brat też ma taki sam model zasilacza tylko w kąpie zbudowanym w oparciu o AMD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dixidi Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Bierze Enermaxa, zaczynałem od modecoma, chifteca, póżniej tagana, bequieta a teraz mam enermaxa ipowiem tak, bezgłośny całkowicie, napięcia niezłe i chłodny naprawde świetny, kosztuje tyle co bequiety a jest naprawde lepszy, najlepszy wybór nie żałuje żadnej złotówki wydanej na ten sprzęt. Wystarczy poczytać recenzje o Enermaxach Modu i Pro same rewelacyjne oceny, szereg zabezpieczeń, efektywnosc niezwykle wysoka rzedu 86 % producent podaje nawet 88% zaden inny zasilacz nie ma takiej efektywności. W tej sprawie nie ma co sie zastanawiać wybór jeden, najmocniejszy model ma 625W a w wydaniu enermaxa starczy to do wsztstkich konfiguracji no może poza jakimiś triple SLI ale to chyba abstrakcja narazie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu_ Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Enermax Pro82+ 425W wystarczy do tego zestawu, a jeśli chcesz mieć zapas to weź 525W. Edytowane 1 Grudnia 2008 przez Wodzu_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Enermax Pro82+ 425W wystarczy do tego zestawu, a jeśli chcesz mieć zapas to weź 525W. wystarczy i 385W ale przy takim budżecie to mozna kupic na zapas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pretor_rmr Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Dzięki chłopaki mój wybór padł na Enermaxa z góry dzięki pozdro i wysokiego OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...