Skocz do zawartości
Ł@p@

szybki wybór (KT400)

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

prosze o szybką i treściwą pomoc. Potrzebuje plyty głównej pod Athlona XP1700+.

I teraz mam do wyboru:

MSI KT4V za 340zł (nówka z gwarancją)

ACUS A7V8X za 330zł (2-miesieczna z gwarancją)

Prosze o pomoc, ktora plyta jest lepsza,co kupic? Inne plyty mnie nie interesują, tylko te dwie biore pod uwage.

serdecznie dziekuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze dodam ze potrzebuje karty sieciowej, a ACUS ją ma. Plyta uzywana 2 miesiace (zostalo jeszcze 22 miesiace gwarancji). Ale KT4V to nówka. :evil: nie wiem co robic,a jutro musze jade do sklepu i musze sie zdecydowac. Wasze opinie beda bardzo wazna, prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 360pln jest epox 8k9al z sieciowka i do podkrecania spoko

a te co wymieniles to ni przypia ni wypia do o/c

Pooopieram (sam się zastanawiam nad kupnem ...) :)

Bez sieci chiba koło 350 (gdzieś była nawet za 330 ale już nie ma na stanie...)

Do OC miodzio ... (Vcore chyba do 2,2V Vmem 3,2V o ile mnie alzheimer nie atakuje ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 360pln jest epox 8k9al z sieciowka i do podkrecania spoko

a te co wymieniles to ni przypia ni wypia do o/c

Pooopieram (sam się zastanawiam nad kupnem ...) :)

Bez sieci chiba koło 350 (gdzieś była nawet za 330 ale już nie ma na stanie...)

Do OC miodzio ... (Vcore chyba do 2,2V Vmem 3,2V o ile mnie alzheimer nie atakuje ;))

Dokladnie!!!Do tego mnoznik (narazie) od x6 do x15 a fsb do 255 co 1MHz!!! CPU Vcore do 2,2V co 0.025V i Vmem do 3.2V co 0.1V!!!!! Jeszcze jest zmiana napiecia dla AGP!!!

A to wszystko za jedyne 350zl!!! :)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ani jedna ani druga chociaz jesli mialbym wybierac to ze wskazaniem na MSI KT4V. A7V8X mialem i od razu mowie NIE POLECAM tej mobo problemy z vcore (strasznie zawyzala) przede wszystkim ograniczone vcore dla palomino bez overvolta masz tylko przedzial 1.75-1.85v lecz kiedy ustawialem 1.75 faktycznie bylo 1.79/1.80 nie tylko ja mialem te problemy bo praktycznie kazdy uzytkownik tej plyty je ma. Po drugie dwufazowe zasilanie powoduje straszne przegrzewanie sie tranzystorkow co czesto prowadzi do spalenia mobo :evil: (wiele potwierdzonych przypadkow). Stabilnosc calkiem calkiem ale przy 8rda wymieka :twisted: nastepny problem to odczyt temp. w biosie i przez pcprobe asus zaniza temp. o jakies 15-20*C probowalem roznych biosow i to samo najlepiej odczytywal jeszcze na 1007 a dalej to massakra. Z MSI KT4V tez nie jest najlepiej moje odczucia jesli chodzi o to mobo tez nie sa za rewelacyjne duzo lepiej wg mnie chodzi KT3V przede wszystkim ma lepsza stabilnosc ale z kolei bardzo ograniczone vcore dla t-breda max 1.7v :( Na twoim miejscu dorzucilbym troszke i kupil Solteka 75FRN-l naprawde swietne mobo za niewielkie pieniadze (okolo 430 pln) albo pomyslal nad tym nowym ECSem L7S7A2 pono swietna plytka o/c rewelacja w niektorych testach pobila nawet nForce'a 2. Kilka osob na forum ma jush to mobo wiec mozesz z nimi pogadac ale z tego co slyszalem to wymiata niezle i niema z nia zbytnich problemow jak z wczesniejszymi modelami no ale wybor nalezy do ciebie :D

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asus jest najlepszy !!!

LOL nigdy nie mowilem, nie mowie i nie bede mowil ze costam jest najlepsze :!: :!: bo dzis jest to costam a jutro bedzie cos innego :lol:

wracajac do tematu moze powiedzialbys na jakiej podstawie tak twierdzisz z czym porownywales....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniewaz kolega dal do wyboru te dwie plyty odpowiadam - TYLKO ASUS. Epox nie wnosi zadnych rewelacji, to samo co tu zygi wymienil jest i w Asusie, cala ta wypowiedz zabrzmiala (Ta krowa jest lepsza od tamtej bo tamta, prosze pana, daje tylko 18 litrow mleka, a ta - az 18 litrow :roll:. Z tego co pamietam to mnoznik w Asusie jest do 20x a FSB i tak nie wyciagnie 255 (phi, tak samo moge powiedziec ze moja MSI na KT133 tez tyle w biosie miala :P). Asus to Asus a Epox? Hmm, co to w ogole jest? :|

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniewaz kolega dal do wyboru te dwie plyty odpowiadam - TYLKO ASUS. Epox nie wnosi zadnych rewelacji, to samo co tu zygi wymienil jest i w Asusie, cala ta wypowiedz zabrzmiala (Ta krowa jest lepsza od tamtej bo tamta, prosze pana, daje tylko 18 litrow mleka, a ta - az 18 litrow :roll:. Z tego co pamietam to mnoznik w Asusie jest do 20x a FSB i tak nie wyciagnie 255 (phi, tak samo moge powiedziec ze moja MSI na KT133 tez tyle w biosie miala :P). Asus to Asus a Epox? Hmm, co to w ogole jest? :|

Pozdr...

:lol: :lol: :lol:

co z tego ze ma mnoznik do 20x jak chodzi tylko do 12.5x na 1700+

a asus ma napiecie do 2.2v?????

i na pamiec do 3.2v tez ma???????

asus a7v8x to dobra plyta,ale do krecenia,konkurencja ze strony Abita i Epoxa lepsza (baaa shuttla tez lepsza)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, to jest juz czysta teoria co mowisz, i tak nie puscisz napieci na 3.2V bo nie pochodza dluzej jak miesiac. A jesli chodzi o to, vcore jest 2.1V (przy takich obciazeniach dla zasilacza 0.1V to margines bledu) a vmem jest 2.95V. Troche zabaw z mostkami i masz wszystkie mnozniki, z reszta na 1800+ masz juz do 20x :|.

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba na 2100+ masz wyzsze mnozniki,a nie na 1800+

nadal uwazam ze lepiej nowy epox niz asus bez gwarancji (zwlaszcza ze cena ta sama prawie)

wogole jakis przekret z tym asusem,mi dopiero teraz skonczyla sie gwarancja na Abita (24m) ,to dlaczego on nie ma,dwa lata temu to jeszcze amd760 nie bylo,a rok temu kt400 tez nie bylo,wiec skad sie wzielo 2m gwarancji na polrocznej plycie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OKi dzieki za rady.

Jednak wybieram MSI KT4V. Nie jestem jakims wielkim fanem OC, chociaz ciut ciut mozliwe ze podniose osiagi.dalem sobie spokoj Asusowi- wole plyte nówke :)

Oczywiscie najpierw poszukam tego Epoxa 8K9A o ktorym kazdy tutaj pisze. Mam nadzieje ze bedzie w sklepie (zalezy mi na tym aby kupic wszystko w jednym miejscu,a sklep ten ma dosyc tanie ceny).

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie, bierz kt4v ja kupilem ja wczoraj i jest zajebista, tylko mam krzywe akcje z mnoznikiem 14 i 15 bo dziala jako 7 :), ale i tak bez porownania do mojego "starego" (mialem go 2 miechy) shuttle ak32a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...